Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ιωάννης Παππάς: Η χρονιά των ρεκόρ για τα Δωδεκάνησα και της δικαίωσης

06/08/2022
42 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Άρθρο του βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Ιωάννη Παππά

Η τουριστική περίοδος του 2022 όταν ολοκληρωθεί θα γραφτεί στην ιστορία και όσοι ασχολούνται με την οικονομική ιστορία της Ελλάδας, θα μελετούν το φετινό ρεκόρ που θα σημειωθεί ως ένα παράδειγμα και ένα μεγάλο casestudy. Ο τουρισμός που συχνά αποκαλούμε ως τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, θα επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Η κορυφή για τον ελληνικό τουρισμό σημαίνει κορυφή και για τα Δωδεκάνησα, το «πετράδι του στέμματος» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο στόχος να προσεγγίσουμε τα αποτελέσματα του 2019 έχει ήδη επιτευχθεί και πλέον καταρρίπτουμε κάθε ρεκόρ. 

Η Ρόδος υπερδιπλασίασε το ποσοστό αύξησης που σημείωνε κατά τους πρώτους μήνες της σεζόν σε 18% με 173.205 επιβάτες, έναντι 146.605 το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2019. Κατά 13% ξεπέρασε και η Κως, τις επιδόσεις του 2019 για το αντίστοιχο διάστημα, προσελκύοντας 83.667 σε μόλις δέκα ημέρες, από 73.766 τη χρονιά πριν την πανδημία. Τα στοιχεία από τα δύο διεθνή αεροδρόμια των Δωδεκανήσων δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Με 2.403 συνολικά πτήσεις μέσα μόνο στις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου, η Ρόδος υποδέχεται κατά μέσο όρο ανά ημέρα 106 αεροσκάφη, η Κως 54, μένοντας προς το παρόν ανεπηρέαστες από τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα διεθνή αεροδρόμια του εξωτερικού. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 στο αεροδρόμιο της Ρόδου καταγράφηκαν 854 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 56 χιλ. ή 7,0%. Τα εντυπωσιακά νούμερα μάλιστα δεν περιλαμβάνουν τις αφίξεις με ανταπόκριση από τα αεροδρόμια της Ελλάδας. 

Τα παραπάνω στοιχεία σημειώνονται παρά την ενεργειακή κρίση που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η κατάσταση αυτή καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το ρεκόρ που θα σημειωθεί.

Η εικόνα αυτή αποτελεί όμως και μία δικαίωση. Δικαίωση για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες του τουρισμού των Δωδεκανήσων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών. Πρόκειται για τους ανθρώπους που μέσα στα δύο δύσκολα χρόνια του κορονοϊού δεν το έβαλαν κάτω. Έμειναν προσηλωμένοι και επένδυσαν στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος των Δωδεκανήσων, βελτιώνοντας μάλιστα το επίπεδό του αλλά και τις υπηρεσίες. Δικαίωση όμως και για την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα. Αποτελεί μία δικαίωση για τους ανθρώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εφάρμοσαν εδώ και δύο χρόνια μία συνεκτική και δομημένη στρατηγική με στόχους, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε σήμερα.

Η κανονικότητα επανήλθε λοιπόν και φέρνει ένα ιστορικό ρεκόρ.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/08 - 00:08
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ