Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. Μητσοτάκης: Απρίλιο ή Μάιο οι πρώτες εκλογές - Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά

16/01/2023
69 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προήδρευσε το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

"Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος", τόνισε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός. 

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. 

"Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και είναι πολύ καλό γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας αλλά και αξιοπιστίας. Σε σύγκριση με το 2019, τώρα μας λένε "ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε”. Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία" υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για την παράταξή και για τον ίδιο προσωπικά και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος.

"Ο κίνδυνος πάντα -και θα το τονίζω αυτό- είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό" τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα υπάρχει τοξικότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μας αντιπαρατεθεί. Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα" 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/01 - 22:56
Νεοδημοκρατης
Δεν θα βγει από την πρώτη εκλογη λόγω εκλογικού νόμου.Ομως η πρώτη εκλογη βγάζει πρωθυπουργό και η δεύτερη κυβέρνηση..... Για σκέψου λίγο.,.. Υπομονή χρειάζεται και σε λιγότερο από 90 ημέρες θα έχουμε πάλι εκλογές.Εως τότε σύγκρινε και αποφάσισε τί θέλεις.Ετσι έχει το σκηνικό, αλλά εάν ρώτησες καλοπροαίρετα....Ουστ κ@πρ@σκ@λ@....
Βασιλικός στη γλάστρα
Βασιλικός στη γλάστρα 17/01 - 00:10
Πολιτική
Γιατί δεν θα βγεις από τις πρώτες;εκλογές ;τώρα που έστειλες τον Πικρραμένο στον πικραμένο βασιλιά Κωνσταντίνο να δεις τι ψήφους θα πάρεις από τους δέκα χιλιάδες που κατέβηκαν στο λαϊκό προσκύνημα. Μαύρο....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ