Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. ΣΦΥΡΙΟΥ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

06/03/2025
2 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο εσωτερικό της χώρας μας, αυτές τις μέρες, είναι κυρίαρχο το μεγάλο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, που κινητοποίησε (την προηγούμενη Παρασκευή) εκατομμύρια ελλήνων πολιτών, ανά την Ελλάδα & όπου γης και μ’ αυτό ασχολείται όλη αυτή την εβδομάδα το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, στο διεθνές πολιτικό σκηνικό γίνεται κοσμογονία, με τις Η.Π.Α να «εναγγαλίζονται» την Ρωσία και να διαρρηγνύουν τις σχέσεις τους με παραδοσιακούς συμμάχους, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς.

Μέσα σ’ αυτή την ραγδαία εξέλιξη στις διεθνείς σχέσεις, βλέπουμε να βρίσκεται σε δύσκολη θέση η χώρα μας, που είναι μέλος του κεντρικού πηρύνα της Ε.Ε και ταυτόχρονα έχει «στρατηγική» αμυντική σχέση με τις Η.Π.Α. Και με μεγάλη ανησυχία, γινόμαστε μάρτυρες της παραγγόνισης της Ελλάδας, με την στάση που κρατούν απέναντι της οι ισχυροί παράγοντες και των δυο πλευρών, ανατολικά και δυτικά, του Ατλαντικού. Και συγκεκριμένα :

-Γίνονται διεθνείς διασκέψεις : στο Παρίσι (πρωτοβουλία της Γαλλίας), στο Μόναχο (πρωτοβουλία της Γερμανίας), στο Λονδίνο (πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου) και σε καμιά απολύτως δεν κατορθώνει – ενώ το επιδιώκει – η κυβέρνηση, να προσκληθεί και η χώρα μας. Μάλιστα στο Λονδίνο προσκαλείται και συμμετέχει η Τουρκία (η Ελλάδα απούσα)

-Επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, να κλείσει μια συνάντηση με τον νέο αμερικανό αντιπρόεδρο και ακόμη δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση …

-Αυτά, μέχρι τώρα - δυστυχώς - αποτελούν ήττες (!) της ελληνικής διπλωματίας.

Όμως, αύριο συνέρχεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε και θα συζητήσει την εισήγηση της Commission, για την αυτοτέλεια της κοινής αμυντικής θωράκισης της Ευρώπης, από την ρωσική απειλή κατά κρατών μελών της Ε.Ε. Εκεί βέβαια θα βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

·Αύριο, σ’ αυτή την Σύνοδο Κορυφής πρέπει, να δείξει «μπόι» αποφασιστικότητας ο έλληνας πρωθυπουργός και να απειλήσει με άσκηση VETO, αν δεν αναφέρεται (στην απόφαση που θα ληφθεί), πως η κοινή αμυντική θωράκιση θα αφορά και σε επίθεση από οποια- δήποτε άλλη χώρα, επικαλούμενη : το casusbelliτης Τουρκίας κατά της χώρας μας και τον στρατό κατοχής στην Κύπρο (μέλος της Ε.Ε).

·Δεν είναι δυνατό, να δείχνει (καλώς) η Ε.Ε αυτή την ευαισθησία για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία (που δεν είναι μέλος της Ε.Ε) και να «σφυρίζει αδιάφορα», για τον στρατό κατοχής στην Κύπρο και τις επίσημες απειλές (casusbelli) κατά της Ελλάδας (μέλη της Ένωσης). Ενώ ταυτόχρονα, ισχυρές χώρες τις Ευρώπης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ημωμένο Βασίλειο κλπ) πωλούν σύχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία, που απειλεί να στρέψει κατά της Ελλάδας.

·Και το κορυφαίο, που ακούσαμε, μόλις προχθές, στην διάσκεψη του Λονδίνου : πρότειναν, να συμμετέχει η Τουρκία και η τουρκική πολεμική βιομηχανία στην αυτοτελή κοινή άμυντική θωράκιση της Ευρώπης ! (Χωρίς η Τουρκία να είναι μέλος της Ε.Ε). Δηλαδή, και με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επαναληφθεί ένα καθεστώς σαν αυτό του Ν.Α.Τ.Ο ;  Όπου συμμετέχει η Τουρκία, αλλά το άρθρο 5 του Καταστατικού Χάρτη της «Συμμαχίας» δεν παρέχει αμυντική συνδρομή των χωρών του Ν.Α.Τ.Ο στην Ελλάδα, αν δεχθεί επίθεση από άλλο κράτος μέλος (βλ. Τουρκία) της «Συμμαχίας» !  Προς Θεού, να μην περάσει αυτή η λογική, γιατί θα έχουμε ηττηθεί κατά κράτος.

Τώρα μπαίνει το εύλογο ερώτημα:  

·Αν με αυτά που επαπειλούνται, δεν προβάλει VETO (για να τα αποτρέψει) η ελληνική κυβέρνηση στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, πότε θα το πράξει  ;

5  Μαρτίου  2025

Κοσμάς   Σφυρίου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ