Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. ΣΦΥΡΙΟΥ: Η ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΤΟ « ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

18/05/2023
35 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Όλες οι δημοσκοπήσεις, όλων των εταιρειών, δείχνουν τόσο τη Ν.Δ, όσο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πολύ χαμηλότερα από τα ποσοστά που πήραν στις βουλευτικές εκλογές του 2019. Αντίθετα, δείχνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ ψηλότερα από το ποσοστό που πήρε το 2019, με διψήφιες καταγραφές.

Με τα ευρήματα όλων των γκάλοπ, όλων των εταιρειών, αποδεικνύεται, ότι :

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα έλθει πρώτο στις 21 Μαϊου.


Αυτό το γνωρίζουν καλά, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι

 • ο πρόεδρος της Ν.Δ - με το νου του σε νέες εκλογές τον Ιούλιο - επιτίθεται με αλεπάλληλα ψεύδη, κατά του «ΠΑ.ΣΟ.Κ του Νίκου Ανδρουλάκη», επιδιώκοντας - με αυτό τον διαχωρισμό - να επηρεάσει μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και
 • ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι το πρώτο και το τρίτο κόμμα, στις 22 Μαϊου, θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.


Αλλά, και αν δεν προκύψει κυβέρνηση απ’ αυτές τις εκλογές και γίνουν νέες (αρχές Ιουλίου), πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 4ΕΤΙΑΣ !

Όπως είναι σταθερές οι κυβερνήσεις συνεργασίας (2 ή 3 κομμάτων) σε 24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα με ικανή πλειοψηφία στον λαό και στην Βουλή.

Όχι με 151 ή 152 έδρες, όπως είχε η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ το 2007, που είδαμε πως διολίσθησε στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας …


Και δυστυχώς τα σημερινά οικονομικά δεδομένα θυμίζουν αυτά του 2008 :

 • πτωχεύουν τράπεζες στις Η.Π.Α, όπως έγινε με την Lehman Brothers το 2008,
 • «εκτοξεύθηκε» το έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών μας και το ιδιωτικό χρέος,
 • και το δημόσιο χρέος «εκτινάχθηκε» πάνω από τα 400 δις ευρώ.

Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας …


Επειδή σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις συνεργασίας σχηματίζονται στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιες πολιτικές βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ» της επόμενης κυβέρνησης, δηλ. το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και πόσο μεγάλη δύναμη θα έχει, για να μπορέσει να τις επιβάλει.

Ποιες είναι αυτές οι πολιτικές, τις έχει συνοψίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε 12 συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας, με προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο (αναλύθηκαν).


Όλοι οι πολίτες που ασπάζονται αυτές τις προτεραιότητες και άλλες προοδευτικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αξίζει να το ψηφίσουν και να του δώσουν δύναμη ικανή, για να τις επιβάλει στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης.


 • Η ΑΛΛΑΓΗ πολιτικών είναι στο χέρι τους και πραγματοποιείται με την πιο χρήσιμη ΨΗΦΟ. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • Χωρίς ισχυρό ΠΑ.ΣΟ.Κ, θα έχουμε «μια από τα ίδια», είτε της περιόδου 2015 - 2019, είτε της τετραετίας 2019 - 2023.


Όλοι οι πολίτες που θέλουν σταθερή κυβέρνηση 4ετίας, με ικανή πλειοψηφία, στον λαό & στην Βουλή, συνεργαζόμενων κομμάτων (και όχι οριακή αυτοδυναμία 151-152 εδρών) δίνουν δύναμη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, που είναι το ΚΛΕΙΔΙ σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης.


Αν οι έλληνες και οι ελληνίδες δεν ανταποκριθούν σ’ αυτή την παραίνεση και το ποσοστό που θα του δώσουν δεν είναι επαρκές, αυτό θα ισοδυναμεί με εντολή να μείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην αντιπολίτευση και να δώσουν κυβερνητική λύση η Ν.Δ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


 • Ειδικά οι συμπατριώτισσες και οι συμπατριώτες Δωδεκανήσιοι, που επί 4ετία βίωσαν το πολύ σοβαρό έλλειμμα εκπροσώπησης, με την απουσία φωνής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Βουλή, καταλαβαίνουν πόσο χρήσιμη είναι η ψήφος τους, για την ανάδειξη βουλευτών του Κινήματος μας, μέσα από το αξιόλογο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο του.


Και να μην ξεχνούμε, ότι στις 21 Μαϊου, ο ελληνικός λαός ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, δεν απαντά σε δημοσκόπηση, εν όψει εκλογών του Ιουλίου !

 • Γι αυτό, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !
 • Αν ψηφίσουν τα 2 εκατομμύρια πολιτών, που απείχαν από προηγούμενες εκλογές, θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ! Θα αλλάξουν πολλά !
 • Η αποχή παγιώνει την λάθος αντίληψη «δεν αλλάζει τίποτε σ’ αυτή την χώρα …». Και αυτό γίνεται, γιατί με την αποχή, άλλοι αποφασίζουν με «λευκή επιταγή», που τους δίνουν οι απέχοντες.


18 / 5 / 2023


Κοσμάς Σφυρίου.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/05 - 15:05
Νεοδημοκρατης
Ρε εκεί στο ΠΑΣΟΚ το έχετε καταλάβει ότι κάθε φορά που βγαίνουν και μιλούν τα ζόμπι της πολιτικής, πηγαίνετε πιο βαθιά;Ποιο νέο και ποια ανανέωση πρεσβεύουν ο Σφυριου,ο Νικητιάδης,ο Χατζηδιακος;14% το πήρε το ΠΑΣΟΚ ο γιδοβοσκος και θα το πάει κάτω από 9%.Στις δεύτερες, κάτω από 5%.Τελος εποχής για τα ρεταλια του παρελθόντος.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@.????
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 18/05 - 10:13
Πολιτική
Βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα φαντάσματα του Ανδρέα της Μιμής και της Μαργαρίτας για να μας πουν ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια και διηγωντας τα να κλαίς με μαύρο δάκρυ. Όλοι ίδιοι είστε πάντα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ