Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. ΣΦΥΡΙΟΥ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ;

24/01/2024
42 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το 1961 έγιναν στην χώρα μας εκλογές νοθείας. Νοθείας που αποδείχθηκε πανηγυ- ρικά και οι εκλογές της 29ης Οκτώβρη 1961 πέρασαν στη νεότερη πολιτική ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας».

Η νοθεία εκείνη διαπράχθηκε στην Ελλάδα από την Δεξιά, βάσει οργανωμένου σχεδίου του «Σχεδίου Περικλής».


Κατά την διάρκεια της νεότερης Δημοκρατίας μας (από το 1974, έως σήμερα), ποτέ κανένα κόμμα δεν αμβισβήτησε την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και κανένα μέσο ενημέρωσης δεν διανοήθηκε, να κάνει λόγο για νοθεία. «Κατακτήθηκε» το αυτονόητο της ελεύθερης έκφρασης στις κάλπες των προτιμήσεων των πολιτών.


Μπορείτε, να φανταστείτε το χάος που θα προκαλέσει η παραβίαση του αδιάβλητου των εκλογών και η χειραγώγηση εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων ψηφοφόρων ;


Πως θα μπορούσε, οι επόμενες εθνικές εκλογές (το 2027 ή και νωρίτερα), να είναι διαβλητές ; Πως θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι ;


Απάντηση : με τις επιστολικές ψήφους, με γενική εφαρμογή και στο εσωτερικό της χώρας μας, χωρίς τις απόλυτες εγγυήσεις, για πλήρη μυστικότητα και εξατομικευμένη (σα να γίνεται μέσα σε παραβάν) ψηφοφορία, χωρίς να επιλέγονται τα «ψηφοδέλτια» & να αποστέλλονται : - από τρίτα πρόσωπα του οικογενειακού ή άλλου περιβάλλοντος, - από κομματικούς μηχανισμούς, - από εκμαυλιστές, που εξαγοράζουν ψήφους κ.λ.π.


Η σχετική τροπολογία, που αιφνιδιαστικά κατατέθηκε στην Βουλή από την κυβέρνηση, χωρίς κανένα απολύτως διάλογο (από υπουργούς, που - προ ημερών - δήλωναν, πως η επιστολική ψήφος δεν πρέπει να εφαρμοστεί στις εθνικές εκλογές, γιατί θέλει μελέτη),

  • δεν παρέχει τα εχέγγυα για τη μη χειραγώγηση των ψήφων και για το αδιάβλητο !


Το «ναι» των κομμάτων (επί της αρχής) στην επιστολική ψήφο, δόθηκε για τις ευρώ- εκλογές του επόμενου Ιουνίου, με την κυβερνητική διαβεβαίωση, ότι δεν αφορά στις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες θα γίνει διάλογος, με άνεση χρόνου και αφού προ- ηγηθεί λεπτομερής & επισταμένη μελέτη, ώστε να αποκλείεται νοθεία και να εξασφα- λίζεται το αδιάβλητο των εθνικών εκλογών.


  • Γιατί εγκαταλείφθηκαν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ;
  • Γιατί - αιφνιδιαστικά - κατατέθηκε εκπρόθεσμη τροπολογία για εφαρμογή της επί- στολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές ;
  • Μήπως εκπονήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του ένα σύγχρονο «Σχέδιο Περικλής» ;


Επειδή πρέπει να προτείνονται λύσεις, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική διάταξη του Συντάγματος, για την επιστολική ψήφο, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ θέσπισε κατά την αναθεώρηση του 2001, ας θυμηθούμε τι προβλέπει το άρθρο 51 (παρ.3 και 4) του Συντάγματος :

  1. «Οι βουλευτές εκλέγονται με ΑΜΕΣΗ, καθολική και ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία από τους πολίτες …»
  2. «… Νόμος, που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών, μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. Ως προς αυτούς τους εκλογείς, η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών, δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια».


Δηλαδή, η συμμετοχή των πολιτών πρέπει να είναι άμεση (όχι να ψηφίζουν και να αποστέλλουν τις ψήφους άλλοι) και η ψήφος να είναι μυστική (όχι ενώπιον τρίτων).

Δηλαδή, η επιστολική ψήφος θεσπίστηκε στο Σύνταγμα, για να διευκολύνονται όσοι/ες βρίσκονται στο εξωτερικό & όχι για εκλογείς που ζουν μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, όπως προβλέπει η επαίσχυντη τροπολογία της κυβέρνησης.

  • Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στο εσωτερικό είναι συνταγματική ;
  • Μήπως αυτή η «εργαλειοποίηση» της επιστολικής ψήφου είναι το βασικό στοιχείο ενός σύγχρονου «Σχεδίου Περικλής» ;


Αν θέλει η κυβέρνηση, να αποσείσει αυτές τις κατηγορίες, για σκοτεινά εκλογικά σχέδια, πρέπει - τουλάχιστον - να δεχθεί :

  • Να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος ΜΟΝΟ για τους εκτός Επικράτειας εκλογείς &
  • αν αντιμετωπιστεί η αντισυνταγματικότητα για τους εντός Επικράτειας εκλογείς, να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ σε όσους κωλύονται για πραγματικούς λόγους (υπέργηρους, ανάπηρους, σπουδάζοντες ή εργαζόμενους πολύ μακρυά από τις κάλπες τους).


23 Ιανουαρίου 2024


Κοσμάς Σφυρίου.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ