Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. Σφυρίου: Στα Δωδεκάνησα μας «ιδιοκτήτης η Τουρκία» - Αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας στο έδαφος των νησιών μας.

01/06/2022
119 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Προχθές έδωσα στην δημοσιότητα άρθρο, στο οποίο υπογράμμιζα, με έμφαση, ότι «η Τουρκία θέλει πόλεμο !».

Και πριν περάσουν 24 ώρες, τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες το επιβεβαίωσαν αυτό.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ευθύτατα, ότι αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλλάδας επί του εδάφους των νησιών μας. Και την ίδια ώρα τον συμπλήρωσε ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, που είπε πολύ καθαρά, ότι :

  • «Η Τουρκία είναι ιδιοκτήτης των Δωδεκανήσων - τα οποία καταπάτησε η Ελλάδα, με διάφορα κόλπα - και τα καταπατημένα επιστρέφουν στον ιδιοκτήτη τους, είτε με τη θέληση, είτε με το ζόρι !». Και συμπλήρωσε, ότι :
  • «Οι έλληνες θα ξαναβρεθούν στον βυθό της θάλασσας !» και ότι : «δε μπορεί η Ελλάδα, να κάνει τα χωρικά της ύδατα 12 μίλια, χωρίς όπλα, χωρίς να χυθεί αίμα». (παρ’ ότι αυτό το δικαίωμα το αντλεί η χώρα μας από την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας).


Αυτά λέει σήμερα η επίσημη τουρκική κυβερνητική ηγεσία, δια στόματος :

του προέδρου, του κυβερνητικού του εταίρου, του υπουργού Εξωτερικών, & πρόσφατα του υπουργού Άμυνας.

Και απ’ όσα προκλητικά δηλώνουν, προκύπτει ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για την ειρηνική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδας, Α.Ο.Ζ κ.λ.π) μεταξύ των δύο χωρών. Γι’ αυτό ποτέ δεν θα υπογράψει συνυποσχετικό, για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Θέλει, να καταλάβει τα νησιά (όπως καταλαμβάνει εδάφη στο βόρειο Ιράκ και στην βόρεια Συρία), για να επιτύχει τον στρατηγικό στόχο της επινοηθείσας τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας».

  • Πότε θα εξαπολύσει την στρατιωτική επίθεση της η Τουρκία κατά νησιών μας ;
  • Όποτε κρίνει, ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Ότι οι συνθήκες την ευνοούν.


Γι’ αυτούς τους λόγους, με εθνική συνεννόηση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και εθνική ομοψυχία των ελλήνων και των ελληνίδων, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής εθνικής στρατηγικής, πρέπει :

  • να οργανώνεται η αξιόμαχη και αποτελεσματική εθνική άμυνα της χώρας μας,
  • να προωθούνται οι διμερείς συμμαχίες (μια και η συλλογική συμμαχία του Ν.Α.Τ.Ο δε μας καλύπτει),
  • να γίνονται επιτυχείς διπλωματικοί χειρισμοί, ώστε να αποτρέπονται οι πολεμικές προθέσεις της Τουρκίας.


Να θεωρήσουμε παρήγορη την δήλωση του πολιτικού συνασπισμού των έξι (6) κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, με την οποία κατηγόρησε τον Ερντογάν για «τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική, η οποία θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας» ;


Δεν πρέπει να την εμπιστευθούμε, κατά την μετά τον Ερντογάν εποχή στην γειτονική χώρα, γιατί την στρατηγική της Τουρκίας την χαράζει το στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όποιος και να κυβερνά.


Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι μετά την Ρωσία (που εισέβαλε στην Ουκρανία), η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα, που θέλει να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη, όπως αυτά διαμορφώθηκαν - με τις διεθνείς συνθήκες - μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Και φοβάμαι, ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και κατά την μετά Ερντογάν εποχή.


1η / 6ου / 2022


Κοσμάς Σφυρίου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ