Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. ΣΦΥΡΙΟΥ: ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

07/06/2022
42 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει, ότι - μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική - δεν θα συμπράξει για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά θα οδηγήσει την χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, με τον δικό του εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, επιδιώκοντας την αυτοδυναμία της Ν.Δ και στη νέα Βουλή.


Με αυτή την προοπτική, η εταιρεία Kapa Research είναι η πρώτη εταιρεία, που διερεύνησε την πρόθεση ψήφου των πολιτών, τόσο με την απλή αναλογική, όσο και με την ενισχυμένη αναλογική, κατά τις δεύτερες εκλογές.


Μελετώντας τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας της πρόθεσης ψήφου των ελλήνων πολιτών, καταλήγω στα ακόλουθα συμπεράσματα :


  1. Με τα αποτελέσματα, τόσο αυτής της έρευνας, όσο και των ερευνών όλων των άλλων εταιρειών, μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική, αν δεν συμπράξει το πρώτο κόμμα, δεν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση.


  1. Με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Kapa Research - που δείχνει να είναι εκτός Βουλής το κόμμα «Μέρα 25» - με το 34,4 % που καταγράφεται υπέρ της Ν.Δ, κατά τις επαναληπτικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης - που θα έχει πριμοδότηση 36 εδρών - θα πάρει 149 έδρες. Άρα, δεν θα έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στην Βουλή.

Με το «Μέρα 25» εκτός Βουλής, θα πρέπει το πρώτο κόμμα να φθάσει στο 35%

- άρα πριμοδότηση 40 εδρών - για να εξασφαλίσει οριακή αυτοδυναμία.


  1. Αν όμως, το «Μέρα 25» κατορθώσει να μπει στην Βουλή - έστω και με 3 % - τότε το πρώτο κόμμα ούτε με 35 % θα εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Θα χρειαστεί τουλάχιστον 36,5 %, για ν’ αποκτήσει αυτοδύναμη πλειοψηφία και

αυτή απολύτως οριακή - πριμοδότηση 43 εδρών.


  1. Μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική, αν είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ και δεν συμπράξει με το δεύτερο ή το τρίτο, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν οδηγήσει την χώρα σε δεύτερες εκλογές, τότε προβλέπω, ότι αυτά τα κόμματα δεν θα συνεργαστούν με τη Ν.Δ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας (η έστω οριακής).

Σ’ αυτή την περίπτωση - αν είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ - η μόνη επιλογή που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή της συγκυβέρνησης με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τους βουλευτές του.

Αν εκλεγεί πρώτη η Ν.Δ, η Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών θα είναι Κυριακή

των Κυριάκων !


7 Ιουνίου 2022


Κοσμάς Σφυρίου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Παλαιός Πασόκος
Παλαιός Πασόκος 07/06 - 14:51
Ο Αβανταδόρος
Ρε σύντροφε Κοσμά για Πασόκος πολύ αβανταδόρος του Κούλη μας έγινες ή κάνω λάθος;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ