Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. ΣΦΥΡΙΟΥ: ΤΟ BONUS ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ… ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ;

12/06/2023
76 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Για να έχουμε μέλλον, πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορική μνήμη του χθες.
Τα ιστορικά πολιτικά δεδομένα του μισού αιώνα, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας, διδάσκουν και πρέπει να τα μελετούμε σήμερα.
  • Οι εκλογές του 1974 ανέδειξαν κυβέρνηση τη Ν.Δ και αξιωματική αντιπολίτευση την Ένωση Κέντρου (με πρόεδρο τον Γεώργιο Μαύρο), με ποσοστό 20,42 %.
  • Στις αμέσως επόμενες εκλογές, το 1977, η κυβερνητική παράταξη - η Ν.Δ - έχασε 12, 53 %, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να «κερδίσει έδαφος», μειώθηκε κατά 8,5 μονάδες, πέφτοντας στο 11, 92 % !
Ο κύριος λόγος που οδήγησε σ’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της Ε.Κ, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Περίπου μισό αιώνα μετά, στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023, αναδείχθηκε πάλι η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα), που αντί να αυξήσει το ποσοστό του - σε σχέση με τις εκλογές του 2019 - κατέρρευσε κατά 11,5 μονάδες !
Και έκλεισε η «παρένθεση» της απλής, απολύτως ανόθευτης αναλογικής.

Έτσι, η χώρα μας οδηγείται σε νέες εκλογές (σε δυο εβδομάδες), με εκλογικό νόμο ενισχυμένης αναλογικής, που παίρνει δεκάδες βουλευτικές έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να δώσει στη Ν.Δ (αναμφίβολα πρώτο κόμμα) bonus 50 εδρών !
‘Άρα, στις 26 Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτό είναι δεδομένο και να μην παρασύρονται κεντρώοι πολίτες, από την προπαγάνδα, πως τάχα μου υπάρχει κίνδυνος τρίτων εκλογών, που ακούγεται καθημερινά στα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση κανάλια, για να φοβηθεί ο κόσμος και να δώσει κι άλλες ψήφους υπέρ της Ν.Δ.
Με αυτό τον φόβο, πιστεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι επικοινωνίας, πως θα πετύχουν τον στόχο, να φθάσει το ποσοστό της Ν.Δ στο 50 %.
Αυτό τον φόβο κραδαίνουν τώρα, αφού δεν πιάνει πια ο φόβος, που είχαν διασπείρει τον Μάϊο : «μην ψηφίστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί θα φέρει τον Τσίπρα από την πίσω πόρτα !».
Και τα έλεγε αυτά η Ν.Δ, την ίδια περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκμεταλλεύονταν το αντιδεξιό συναίσθημα πολλών, λέγοντας το αντίθετο :«μην ψηφίστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ !»,
Βέβαια, τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε. Οι εξελίξεις απέδειξαν στην πράξη, πως και οι δύο φόβιζαν κόσμο με αντικρουόμενες ψεύτικες προπαγάνδες.

Κυβέρνηση λοιπόν - μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου - θα έχει η χώρα μας. Αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να είναι το κόμμα, που προ εβδομάδων κρίθηκε από τον ελληνικό λαό ως αναξιόπιστο και ως ανεπαρκές, για να εκφράσει τις αγωνίες και τα μεγάλα ζωτικά προβλήματα των ελληνικών νοικοκυριών ;
Για να αναδειχθούν αυτές οι αγωνίες, χρειάζεται σοβαρός, υπεύθυνος και αξιόπιστος προγραμματικός λόγος, με σοσιαλδημοκρατικό περιεχόμενο κοινωνικής δικαιοσύνης, που να αντιπαρατεθεί δυναμικά απέναντι στις πολιτικές της Ν.Δ, που διευρύνουν τις κοινωνικές αδικίες.
Η ισχυρή φωνή του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα εκφράζει τις προοδευτικές λύσεις, ως αντιπολίτευση και θα δίνει την προοπτική της εναλλακτικής διακυβέρνησης, έναντι της Δεξιάς Ν.Δ.
Γι’ αυτό η ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ αποτελεί την πιο χρήσιμη ψήφο των κεντρώων και των κεντροαριστερών προοδευτικών πολιτών.

Ρόδος 12 Ιουνίου 2023
Κοσμάς Σφυρίου.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/06 - 17:43
Νεοδημοκρατης
Αρχίζετε και το καταλαβαίνετε.Εαν το είχε καταλάβει ο γιδοβοσκος τον Μάιο, τότε που πρότεινε τον άγνωστο Χ, και έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρακολουθήσεις τώρα θα ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση.. Κάθησε λοιπόν αντιπολίτευση 4 χρόνια για να μάθετε και με ανανέωση ίσως ανακάμψει.Εως τότε εσείς οι παλιοί ( Σκανδαλίδη, Σφυριου, Νικητιάδη) κάντε στην άκρη γιατί έχετε παρελθόν.Εσεις πήγατε στο 4% από 45%.Μηπως και ξαναγυρίσει στον αποπατο αυτοί που έφυγαν......
Γιώργος
Γιώργος 12/06 - 13:43
Κοσμά μπουρδολογίες
άσε μας ρε Κοσμά που νομίζεις ότι είσαι ακόμα στο 1981. Το ΠΑΣΟΚ σου δεν είναι αυτό που ήταν έως το 2015 μαζί με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, που πτωχεύσατε τη χώρα και διαλύσατε το σύμπαν μαζί με τη ΝΔ. Τώρα ζητάς και τα ρέστα για να σας ξαναβάλουμε στην καρέκλα, άντε πιο μη πω τίποτα χειρότερο
σοφον το σαφες
σοφον το σαφες 12/06 - 11:29
μπόνους
οχι στην παντοκρατορια της Ν.Δ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ