Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κατερίνα Γαβαλά: Το ΠΑΣΟΚ είναι φωνή των Ελλήνων που επιζητούν διαφάνεια και αξιοκρατία

29/01/2023
141 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΝΤΟΚΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)

Η κα Κατερίνα Γαβαλά, είναι χειρουργός οφθαλμίατρος, διευθύντρια ΕΣΥ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κω, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών της Κω και αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.
Είναι από τις δραστήριες γυναικείες παρουσίες στην πολιτική μας σκηνή στα Δωδεκάνησα, και όπως όλα δείχνουν, το όνομά της θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «δημοκρατική» μιλάει για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, για την κατάσταση της Υγείας στα νησιά μας, και επιμένει πως πρωταρχικός στόχος για όλους, παραμένει η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τις νησιωτικές περιοχές.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος του κόμματος, είναι να κερδίσει παραπάνω από μία έδρα στα Δωδ/νησα στις εθνικές εκλογές.
• Κυρία Γαβαλά, η κυβέρνηση, οδεύει προς τις εθνικές εκλογές –αν και δεν έχει προσδιορίσει ακόμη την ημερομηνία. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και για τα ποσοστά του;
Κάθε εκλογική διαδικασία είναι σαφώς μια πρόκληση για όποιον μετέχει. Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Έδειξε να επιστρέφει δυναμικά με τους χιλιάδες ψηφοφόρους που επέλεξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως πρόεδρο. Έδωσε ένα στίγμα ανανέωσης και ελπίδας που το πολιτικό σκηνικό έχει ανάγκη. Είναι αποδεδειγμένα θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής.
«Είναι φωνή των Ελλήνων που επιζητούν την διαφάνεια και την αξιοκρατία και των νεότερων γενιών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους».
Μέρα με τη μέρα όλοι μας χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και αγωνιζόμαστε μαζί για όσα μας αγγίζουν!
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνει την πόρτα σε άλλα κόμματα όπως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά όχι στο ΠΑΣΟΚ. Πώς το σχολιάζετε;
Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι μια δυνατή φωνή Λογικής, Δύναμης και Σταθερότητας στην χώρα που πρεσβεύει την Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη. Έχει ψηλά στην ατζέντα την Εθνική Ασφάλεια. Έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας με ριζικές τομές στο πολιτικό σύστημα, τη διοίκηση και τη διακυβέρνηση, την προστασία και κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων, την αναζωογόνηση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών. Νομίζω πως και ο ίδιος αν δεν ήταν δεσμευμένος με τη Νέα Δημοκρατία εμάς θα ψήφιζε!
• Στα του οίκου μας, πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί το κόμμα στα Δωδεκάνησα; Θα καταφέρει να κερδίσει παραπάνω από μία έδρα;
Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος! Είμαστε ένας λαός που αγαπάει την δημοκρατία, που έχει ψηλά τις αξίες. Χρειαζόμαστε και επιδιώκουμε σε κάθε νησί ανασχεδιασμό, αξιολόγηση και εξορθολογισμό των δομών του.
Αρκετοί από εμάς, τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο μας που ανήκει σε μια νέα γενιά πολιτικών, πρεσβεύουμε μια Νέα Αρχή, ανανέωση στο πολιτικό σύστημα ώστε να είναι αξιόπιστο, αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, δίκαιο, διαφανές και σύγχρονο χωρίς παρωπίδες, παράθυρα και δυσδιάκριτες λειτουργίες και πρακτικές.
Είμαι αισιόδοξη για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας που πέρα από τον πράσινο ήλιο, θα μας επιλέξει στην κάλπη ως τις προσωπικότητες εκείνες που μπορούν να αντεπεξέλθουν με βεβαιότητα διεκδικώντας χωρίς εκπτώσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το πολιτικό κόστος, ένα επίπεδο διαβίωσης παραπάνω από αξιοπρεπές και ένα μέλλον όπως μας αξίζει πραγματικά.
Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο και πολύτιμο.
Δεν έχω κρύψει ποτέ την αδυναμία που έχω στα νησιά μας και στους ανθρώπους τους. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι για μένα αποτελούν συνειδητή επιλογή διαβίωσης.
• Έχοντας την εμπειρία στον χώρο της Υγείας, θα ήθελα να μου σχολιάσετε την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες υγείας στα νησιά μας. Τι θα πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες και βεβαίως, να στελεχωθούν επαρκώς;
Υποστελεχωμένα Νοσοκομεία με κακοπληρωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό, συχνά ελλιπείς υπηρεσίες σε απαρχαιωμένους χώρους, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που δεν ανταποκρίνεται στο 2023, με αποτέλεσμα διακομιδές, ταλαιπωρία και έξοδα για τους πολίτες, αίσθημα ανασφάλειας για όλους, και για τους εργαζόμενους. Νομίζω πως πραγματικά ήρθε η ώρα για ριζοσπαστικές λύσεις.
Η χρηματοδότηση πρέπει να είναι ανταποδοτική σε όσα προσφέρουν τα Δωδεκάνησα και οι Δωδεκανήσιοι στο ΑΕΠ!
Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου τις οποίες αντιλαμβάνομαι, αφού πέρα από πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω είμαι γιατρός του ΕΣΥ, το δικαίωμα στην Υγεία για όλους τους Δωδεκανήσιους δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να καταφέρουμε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για συναδέλφους που θα επιλέξουν την Ρόδο ή την Κω, την Κάλυμνο, την Λέρο ή την Κάρπαθο. Να εξασφαλίσουμε την δυναμική, μιας επιστημονικής εξέλιξης και παράλληλα την δυνατότητα επεμβάσεων στα νοσοκομεία μας, που σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές πραγματικότητες ήδη θεωρούνται ρουτίνας, με αντίστοιχες αμοιβές, δίνοντας συνάμα την δυνατότητα στους πολίτες για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας!
Φυσικά πρέπει παράλληλα να κάνουμε και ένα βήμα παρακάτω.
Να εντάξουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε προγράμματα ιατρικού τουρισμού για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, να αναπτύξουμε τμήματα για ογκολογικούς ασθενείς.
Ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός ήδη είχε ξεκινήσει έναν αγώνα για το ακτινοθεραπευτικό. Γιατί κανείς κυβερνητικός δεν το υιοθέτησε; Η υγεία δεν έχει χρώμα και ιδεολογία!
Και φυσικά αν η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των μικρότερων νησιών μέσα στην επομένη τετραετία, θα έχουμε εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του νομού μας!
• Ποια προβλήματα θα πρέπει, κατά την άποψή σας, να προταχθούν για τα νησιά μας;
Δεν θεωρώ ότι θα σας εκπλήξω. Άλλωστε τα συζητάμε χρόνια. Θα σας πάω στις λύσεις απευθείας!
Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έως και μηδενικών στα πολύ μικρά νησιά, είναι ένας τρόπος ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητα διαβίωσης σε αυτά.
Η δημιουργία ενός συστήματος παραγωγικών επενδύσεων με άξονα την ανάπτυξη των υποδομών και την βελτίωση της ποιότητας των παροχών με στόχο την κάλυψη των αναγκών, αφού όλα φωνάζουν αυξανόμενη τουριστική ζήτηση στα επόμενα χρόνια.
Η στήριξη της μικρομεσαίας εποχικής επιχειρηματικότητας και νομοθετημένη ενίσχυση των εποχικών υπαλλήλων π.χ. με επέκταση του επιδόματος ανεργίας, με πριμ παραγωγικότητας θα ήταν ανταποδοτικό για όσα προσφέρουν.
Η επιδότηση κατοικίας για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε να μιλήσουμε για κατασκευή ή ανακαίνιση, με αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων και κτηρίων που υπάρχουν και παραμένουν αναξιοποίητα αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Οι κατοικίες αυτές μπορούν να διατίθενται προς ενοικίαση.
Είναι απαραίτητη η ώθηση των διαφορετικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να στηρίξει το κάθε νησί! Παράδειγμα προς μίμηση η ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο η οποία φυσικά εξελίσσεται διαρκώς.
Χωρίς την υποστήριξη των ενδονησιωτικών συγκοινωνιών τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτό, βέβαια δεν νοείται ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον που καλύπτεται από ανασφάλεια.
Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, και θα υπογραμμίσω ότι «Δεν μπορούμε πλέον να διαχειριζόμαστε το μεταναστευτικό ως φαινόμενο έκτακτης ανάγκης, περνώντας από κρίση σε κρίση. Πρέπει να σπάσουμε αυτό το μοντέλο αντιμετώπισης και να δράσουμε στο πλαίσιο κοινών ευρωπαϊκών λύσεων, με ουσιαστική δομή και με την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
Νομίζω είναι και αυτή, σε συνδυασμό με την γειτονική ρητορική μια από τις πολύ σημαντικές προκλήσεις του επόμενου διαστήματος.
Ως ΠΑΣΟΚ, και κυρίως ως Κατερίνα Γαβαλά, έχω την βαθιά και ειλικρινή πεποίθηση πως με κεντρικό άξονα την Ανάπτυξη και την Ασφάλεια, μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον στα νησιά όπως αξίζει σε εμάς, δίνοντας προοπτική στα παιδιά μας. 


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ειδικός σύμβουλος.
Ειδικός σύμβουλος. 30/01 - 18:36
Πολιτική
Άδικα παιδευεσαι και ξοδευεσαι. Το παλιό άλογο του ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει πια αν θέλεις γιατρέ να προσφέρεις εδώ ασχολησου με το Νοσοκομείο και τα καθημερινά προβλήματα του.
ΒΠ
ΒΠ 30/01 - 18:17
Κ. Γαβαλα
Σας συμβουλεύω να ασχοληθείτε με το ιατρικό κομμάτι της Κω το οποίο αιμορραγεί ..και νά αφήσετε τις βαρυγδουπες εκφράσεις...ο κόσμος δεν ξεχνα....
ΣΠΥΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ 30/01 - 12:31
ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ
ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑ ΓΑΒΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΛΕΠΕ ΚΑΪΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/01 - 09:03
Παλιος
Κυρια ΓΑΒΑΛΑ. Οπως γνωριζετε, η διαλυση τοτ ΠΑΣΟΚ, εγινε, πρωτον γιατι εγινε εκεινη η ηλιθια επιλογη για προσφυγη στο ΔΝΤ, τοτε που το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ παρελαβε μια χρεοκοπημενη χωρα,απο την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και δευτερον οταν βγηκαν στη φορα τα λαμογια τυπου ΓΙΑΝΝΟΥ και ΑΚΗ. Σημερα το ΠΑΣΟΚ, εξακολουθει να εχει στους κολπους του λαμογια, που στιβαζουν εκατομμυρια, σε χρηματοκιβωτια. Οσο αυτοι παραμενουν στο κομμα, δηλητηριαζουν την εικονα του, και οι δημοκρατες πολιτες, θα βρουν αλλες πιο καθαρες λυσεις!!!
Φιλικωτατα
Φιλικωτατα 30/01 - 00:50
Πολιτική
Βρε Κατερινάκι με ποτίσεις φαρμάκι. Τι δουλειά έχεις εσύ με την πολιτική ;μια χαρά γιατρινα είσαι και ανακατεύεσαι με τα περιττώματα της πολιτικής. Μεγάλη πίκρα θα πάρεις και το ξέρεις το παλιό άλογο του ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει πια.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/01 - 22:14
Νεοδημοκρατης
Εσείς γιατρέ τι εκπροσωπείτε;Την διαφάνεια ή την αξιοκρατία; Γιατί στις εκλογές του Ιατρικού συλλόγου νομίζω δεν τηρησατε τα παραπάνω.Λεω εγώ, λένε οι συνάδελφοι σας, λέει και ο κόσμος.Τωρα για τις εκλογές, θα γίνεται αχθοφόρος των ζόμπι που διανύουν την 7 δεκαετία της ζωής τους.Αντε να γίνετε το σοσιαλ-δεκανικι του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι εκεί.Αν και πάνω από 10% πολύ δύσκολα στην δεύτερη κάλπη.Ο κόσμος ακούει ΠΑΣΟΚ και λέει.. Ουστ κ@πρ@σκ@λ@.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ