Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Κως Προοπτική” προς Περιφέρεια: Προσγειωθείτε με λίγη σεμνότητα

12/03/2023
99 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητέ κ. Υψηλάντη, εκπρόσωπε τύπου της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε στους εξυπνακισμούς της δήλωσης σας που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, ούτε φυσικά θα προσωποποιήσουμε το κείμενο σας που άλλωστε είναι ένα πολιτικό κείμενο που αποκαλύπτει την ποιότητα των γραπτών κειμένων σας και φυσικά  τις απόψεις σας για την αυτοδιοίκηση και επιβεβαιώνουν τα όσα η συντακτική ομάδα της “Κως Προοπτική” κατέθεσε σε άρθρο της.

Φυσικά και αγνοείτε τις αιτίες και τους αγώνες των Δημάρχων και των Κοινοταρχών για την δημιουργία του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης γιατί δεν συμμετείχατε, ούτε εσείς, ούτε ο Περιφερειάρχης σας . Ούτε φυσικά θα αναγνωρίσετε ποτέ ότι οι αιτίες των αγώνων ήταν η εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από τις κρατικές νομαρχίες, και τις πελατειακές αγκυλώσεις.

Αγνοείτε γιατί και με ποιούς αγώνες κατακτήθηκαν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι ώστε να απεξαρτηθούν οι Δήμοι από προσωπικές διαθέσεις του εκάστοτε Υπουργού που δυστυχώς σήμερα τεμαχίζονται και διανέμονται και πάλι από τον κ. Υπουργό με το πρόσχημα ειδικών προγραμμάτων με την ανοχή σας.

Φυσικά και δεν πιστεύετε στον δημοκρατικό προγραμματισμό. Που αν και θεσμοθετημένος μέχρι και σήμερα, εσείς θα έπρεπε να τον προτάξετε και να επιδιώξετε με αγώνες την εφαρμογή του ανεξάρτητα από τους νόμους, εάν πράγματι είστε αυτοδιοικητικός. Αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι ανύπαρκτος σε σας και ο σεβασμός της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στις οποίες θα έπρεπε να απευθύνεστε πριν μοιράζετε τα κονδύλια .

Αμφιβάλουμε εάν έχετε διαβάσει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που έχει Συνταγματική ισχύ και που αναφέρει ρητά ότι στην περίπτωση πραγματικής αδυναμίας να επιλύσουν τις τοπικές τους υποθέσεις οι Δήμοι, η πρώτη υποχρεωτική  επιλογή είναι η συνεργασία με άλλους Δήμους και η δεύτερη είναι η ανάθεση τις υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό. Είναι λοιπόν δική σας επιλογή η επανασύσταση των πάλαι ποτέ ΤΥΔΚ των κρατικών Νομαρχιών, αντί ως υποτιθέμενος αυτοδιοικητικός να υποστηρίζετε σθεναρά την ισχυροποίηση του πρώτου βαθμού και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων.

Αγαπητέ κ. Υψηλάντη από που και ως που η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι ενιαία. Εσείς την θέλετε ενιαία για να διαχειρίζεστε με τα κονδύλια σας τοπικές υποθέσεις που ανήκουν στους Δήμους.  Μάλλον αγνοείτε ότι ο Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τον προγραμματισμό της Ανάπτυξης και ο Πρώτος βαθμός έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την διοίκηση και την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Δεν πιστεύετε  ότι εάν θέλετε να προοδεύσουν τα νησιά μας, ακόμα και ο τελευταίος αυτοδιοικητικός γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρούς Δήμους, μόνο με συνεργασίες μεταξύ των Δήμων και μόνο με ισχυρές τοπικές κοινωνίες  Αυτούς τους αγώνες έδωσαν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες που εσείς χλευάζετε, ως ανεύθυνος γραφειοκράτης, για να ξεφύγουμε από τους Δημάρχους ληξίαρχους και οδοκαθαριστές  του 1970 και να κτίσουν την σύγχρονη Δωδεκάνησο και Κω  που εσείς επιθυμείτε να οικειοποιηθείτε με ένα ανύπαρκτο έργο και με παχιά λόγια.

Προσγειωθείτε αγαπητέ κ. Υψηλάντη και φερθείτε με λίγη σεμνότητα. Την Κω δεν την γνωρίζετε.

Η συντακτική ομάδα της “Κως Προοπτική”

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ