Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Ξεμπλοκάρουν» έως και 40.000 συντάξεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης

09/07/2022
46 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αναλυτικές πληροφορίες για το «ξεμπλοκάρισμα» των 35.000 - 40.000 συντάξεων παράλληλης για διαδοχικής ασφάλισης έδωσε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ, Νίκος Καλάκος.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν σύνταξη 5.000 ασφαλισμένοι που έχουν παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ). Η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο των συνταξιοδοτικών πράξεων για πιθανά λάθη, με ελέγχους τόσο από την τακτική υπηρεσία, όσο και έλεγχο χρόνου που συμπεριλήφθηκε με την διαδοχή, για το εάν είναι σωστός.

Έλεγχος πρέπει ακόμα να γίνεται και για το αν εάν έχει ληφθεί υπόψιν αίτηση για αναγνώριση χρόνου (στρατιωτική θητεία, σπουδές κλπ), αλλά και για τα ποσοστά αναπλήρωσης.


Μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ο φοροτεχνικός Αλέξανδρος Γκούμας εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όπως επισήμανε, αναλυτική ενημέρωση παρέχεται μέσω του MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ. οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις δεν θα εμποδίζουν την επιστροφή χρημάτων από την εφορία, ούτε την έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο ότι από το 2023 καταργούνται σταδιακά τα τεκμήρια. Στόχος, είναι το 2023 (για εισοδήματα του 2022) τα τεκμήρια να υπολογίζονται στο 50% και το 2024 (για εισοδήματα του 2023) να καταργηθούν.Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ