Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κιάρης: Να συγκληθεί άμεσα το Δημ. Σ/λιο - Νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑ

09/03/2023
147 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ.Μηνάς Κιάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄Στη Βουλή πηγαίνει προς  ψήφιση νομοσχέδιο που αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, δημιουργείται μια Νέα Ρυθμιστική Αρχή με κυρίαρχες αρμοδιότητες που θα μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία των ΔΕΥΑ, να τιμολογεί νερό ύδρευσης και άρδευσης, να τιμολογεί τέλος διαχείρισης αποβλήτων, να προτείνει μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά καταργείται η αυτοτέλεια των ΔΕΥΑ αλλά κυρίως ο κοινωφελής χαρακτήρας τους ενώ τις ανησυχίες εντείνει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαμορφώθηκε και κατατέθηκε χωρίς διαβούλευση και μάλιστα ενώ η χώρα οδεύει προς εκλογές.

Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:


1. Γιατί δεν ενισχύονται διοικητικά και οργανωτικά οι δημοτικές επιχειρήσεις αντί να τις θεωρούμε εκ των πραγμάτων προβληματικές και να θέλουμε να τις  απογυμνώσουμε;

2. Γιατί σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση αποκλείστηκαν εντέχνως όλοι οι θεσμικοί φορείς;

3. Γιατί αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο κατατίθεται, με περιορισμένη διαβούλευση, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή; 

4. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ και της δημοτικής αρχής ποια είναι η αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο;  

Πιστεύουμε να αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει να αφαιρείται η αρμοδιότητα αποφάσεων για το νερό από τους δήμους και τις ΔΕΥΑ: είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση που θα την πληρώσουν ακριβά οι πολίτες.

Η αντίδραση μας ως Δήμος πρέπει να είναι άμεση.

Ζητάμε έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ αλλά και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κω προκειμένου να υπάρξει απόφαση, να ζητηθεί η απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Να κληθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι βουλευτές Δωδεκανήσου και να πάρουν θέση ενώ ο Δήμος Κω πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, σε επίπεδο ΚΕΔΕ, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αυτές είναι οι καθαρές δικές μας θέσεις. 

Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε με τις απόψεις μας αρκεί αυτοί που διοικούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προάσπισης των δημοτικών επιχειρήσεων και την προστασία του δημότη.’’
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/03 - 17:42
Ο συμψηφισμός
είναι άχρηστος. Η δια περιφοράς συνεδρίαση μόνο και μόνο για να βγει ανακοίνωση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την πρόταση για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο είναι το κυρίαρχο όργανο για να πάρει ομόφωνες; Αποφάσεις και να πιέσει με ψήφισμα. Αυτό πρέπει να γίνει χθες.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/03 - 17:00
Βρε καλωστους!!
Η δημοτικη αρχη ηδη με την τοποθετηση του προεδρου της ΔΕΥΑΚ εδειξε οτι ειναι αντιθετη με την ιδιωτικοποιηση του νερου πανελλαδικα. Εσεις κυριε ΚΙΑΡΗ τι κανατε οταν ξεπουληθηκε η ΑΒΙΚΩ, και δεν πηγατε ως δημος να διεκδικησετε αυτη τη γη, που ανηκε στους κωους? Και πουληθηκε στο εξευτιλιστικο ποσο των 1,8 εκατομμυριων? Το λιγοτερο που θα πω ειναι οτι αδιαφορησατε, για να μην πω αυτα που κυκλοφορουν στην πιατσα!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/03 - 14:49
Οργανωθείτε
Ξεσηκωθείτε Αγωνίστητε . Στείλτε εξώδικα στα υπουργεία για την υγεία για την παιδεία κλπ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/03 - 12:42
Δίψα
Μπράβο Μηνά. Οι της δημοτικής αρχής κάνουν την παλαβή γιατί οι χρηματοδοτήσεις θα πάμε στον ιδιώτη ...με το αζημιοτο βέβαια. Φτάνει πια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ