Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

M. Κόνσολας: 1.800 ευρώ επιπλέον μισθού για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να έρθουν στα νησιά και 1.200 ευρώ επιπλέον για τους νοσηλευτές

23/10/2023
122 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Ο Πρωθυπουργός έχει σαφή αίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές. Οι εξαγγελίες του συνιστούν ουσιαστικό κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στις δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Μάνος Κόνσολας αναφερόμενος στις δημόσιες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε:

-επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται σε νησιά,

-επιπλέον 1.200 ευρώ του μισθού για μετακίνηση στα νησιά,

-6.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσα στο 2024,

-επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα,

-επίδομα 250 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς ΕΚΑΒ,

-γενναία οικονομικά κίνητρα σε 2.500 νέους γιατρούς προκειμένου να επιλέξουν την παθολογία ή τη γενική ιατρική ως ειδικότητα.

Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατη παρέμβαση του , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής είχε καταθέσει και μια σειρά άλλων προτάσεων , που συνιστούν κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν σε νησιά, όπως:

-Ο επανυπολογισμός του επιδόματος αγόνου, που σήμερα είναι πολύ χαμηλό.

-Η θέσπιση φοροαπαλλαγών, η χορήγηση απευθείας στεγαστικού επιδόματος και επιδόματος θέρμανσης αλλά και ειδικού market pass για την αγορά βασικών ειδών διαβίωσης.

-Η προσαύξηση της υπηρεσίας αλλά και της μοριοδότησης των γιατρών που υπηρετούν σε νησιά για τη μόνιμη πρόσληψη τους στο ΕΣΥ.

-Η δωρεάν φοίτηση σε εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου για τους γιατρούς που υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας νησιωτικών περιοχών.

-Η παροχή χαμηλότοκων δανείων για την αγορά κατοικίας στον τόπο που υπηρετούν ώστε να μείνουν εκεί μόνιμα.

Το επόμενο διάστημα, ο κ. Κόνσολας ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα συγκεκριμένα κίνητρα , στη βάση βεβαίως και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ