Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Η ανάπτυξη και στήριξη του αεροπορικού τουρισμού στα νησιά, κερδίζει έδαφος

28/02/2023
16 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα, ως προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, να αναδείξει τις προοπτικές ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στα νησιά, αποδίδει καρπούς. Ενεργοποιήθηκε άμεσα η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών κ. Ξιφαρά που έχει οριστεί συντονιστής της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία, συγκαλώντας ειδική θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, που αποτελεί μια νέα και μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού.

Μάλιστα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε μια τεκμηριωμένη πρόταση 4 σημείων, που περιλαμβάνει:
1ον-.Δημιουργία ενός δικτύου μικρών αεροδρομίων σε όλη τη χώρα για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού. Πέρα από την Αστυπάλαια , που έχει ήδη ενταχθεί σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τον αεροπορικό τουρισμό, στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να ενταχθούν και τα αεροδρόμια νησιών όπως η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Κως , η Κάλυμνος και η Λέρος ενώ στη Ρόδο υπάρχει το αεροδρόμιο των Μαριτσών ,αλλά και το παλιό ιταλικό αεροδρόμιο στη Νότια Ρόδο, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού.
2ον-Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην ελληνική τελωνειακή νομοθεσία, να ισχύσει και εδώ ό,τι ισχύει στην Ευρώπη σε ότι έχει σχέση με τις πτήσεις της γενικής αεροπορίας. Δηλαδή να θεωρούνται οι πτήσεις αυτές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Schengen ως ενδοενωσιακές, να θεωρούνται δηλαδή σαν πτήσεις εσωτερικού.
3ον-Ενίσχυση του προσωπικού της ΥΠΑ στα αεροδρόμια των νησιών, προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν περισσότερες ώρες αυτά τα αεροδρόμια και να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες για τον αεροπορικό τουρισμό.
4ον-Αλλαγές στους περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας για την κατηγορία της Γενικής αεροπορίας σε σύγκριση με τις εμπορικές πτήσεις.

Η επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού θα συνεδριάσει εκ νέου στις 6 Μαρτίου. γεγονός που καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ