Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Να επιταχυνθούν οι εκταμιεύσεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ

04/10/2022
14 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας ζητά να επιταχυνθούν οι εκταμιεύσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που έχει στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών, αποκτά ξεχωριστή σημασία και διάσταση από τις προτεραιότητες που θέτει πλέον η ενεργειακή κρίση με πρώτη την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναφέρει ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολίτες και μηχανικούς για καθυστερήσεις στην εκταμίευση των χρημάτων στους δικαιούχους, με δεδομένο ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα για άμεση καταβολή,.

Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι αξιολογητές της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. έχουν αναλάβει την ευθύνη ελέγχου των φακέλων, θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το δείκτη πληρότητας των φακέλων που υποβάλλονται αλλά και τους ρυθμούς της εκταμίευσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, έχει παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούν να εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα για τις αιτίες καθυστέρησης των εκταμιεύσεων, αλλά και για να θεραπευτούν αυτές οι αιτίες με την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Θέτει, μάλιστα, τέσσερα ερωτήματα:

1. Ποιο είναι το ποσοστό των αιτήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εκταμίευση σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν;

2. Πόσες φορές αξιολογούνται οι αιτήσεις κατά μέσο όρο;

3. Ποιος είναι ο βαθμός υλοποίησης των έργων από τους δικαιούχους;

4. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία, ποια είναι τα συμπεράσματα για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση του ρυθμού εκταμιεύσεων;

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ