Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας

24/10/2023
13 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας που είναι και ο εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού στη Βουλή.

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού είναι ένα πρώτο μεγάλο και ουσιαστικό βήμα, θα αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και θα συγκαλείται από τον Υπουργό Τουρισμού, θα αποτελεί ένα κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο στο οποίο θα κατατίθενται προτάσεις, θα γίνεται επεξεργασία νέων ιδεών και πολιτικών με σαφείς και συγκεκριμένους στόχους.

Ο Μάνος Κόνσολας προσδιόρισε και τους στόχους του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που είναι οι εξής:

1ον: Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μέσα από τη διαμόρφωση στρατηγικών στόχων όχι μόνο σε εθνικό αλλά πλέον και σε περιφερειακό επίπεδο.

2ον: Η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας.

3ον: Η συνεργασία και η άρση των εμποδίων που υπάρχουν στη σχέση Περιφερειών και Κεντρικής Κυβέρνησης σε ό, τι έχει σχέση με την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

4ον: Η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για τη δημιουργία αναπτυξιακών τουριστικών συστάδων (clusters) με τη  συμμετοχή δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών φορέων και σύνδεση  των τουριστικών επιχειρήσεων με τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα.

«Όλοι  οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε δύο πράγματα:

1ον:  Ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

2ον: Ότι οφείλουμε να αλλάζουμε, να διαφοροποιούμε και να καθιστούμε περισσότερο ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν.

Για να αντιμετωπιστεί η περιφερειακή τουριστική ανισότητα και να  οδηγηθούμε σε βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, απαιτείται μια ολιστική τουριστική πολιτική με συγκεκριμένες στρατηγικές για την ενίσχυση της περιφερειακής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και για να γίνει πράξη η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ