Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Με απαράδεκτη διαδικασία επιχειρήθηκε από τον Περιφερειάρχη η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ”

30/08/2023
19 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με πρωτοφανή και απαράδεκτη διαδικασία επιχειρήθηκε από τον Περιφερειάρχη η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για το έτος 2024, αποκλείοντας ουσιαστικά την ενημέρωση και την ουσιαστική συζήτηση, αφού στάλθηκε στους περιφερειακούς συμβούλους το πρωί η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορούσε τα Δωδεκάνησα, για να συζητηθεί το μεσημέρι!

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε την αναβολή του θέματος, ώστε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει την δυνατότητα παρέμβασης, προτάσεων και κριτικής στο Τεχνικό Πρόγραμμα που είναι το κυριότερο θέμα μαζί με τον προϋπολογισμό, αφού γίνει βέβαια εφικτό να διαβαστεί.

Η δικαιολογία του Περιφερειάρχη ότι δεν μπορεί να συνταχθεί ο προϋπολογισμός χωρίς την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος καταρρίπτεται από τον ίδιο, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια το θέμα συζητιόταν ενιαία με τον προϋπολογισμό. Τότε πως γινότανε;

Επίσης το επείγον ζήτημα της ένταξης του έργου για τις παρεμβάσεις στις καμένες περιοχές, ώστε να γίνουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, το στηρίξαμε και λόγω του κατεπείγοντος εντάχθηκε στην προτεινόμενη τροποποίηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για fast track διαδικασία στην συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2024.

Κανένα άλλοθι δεν μπορεί να σταθεί για την υποβάθμιση, την απαξίωση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που επανειλημμένα έχει επιδείξει ο κ. Περιφερειάρχης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αποδέχτηκε αυτήν την παρωδία και αποχώρησε από την Συνεδρίαση.

Με λαϊκή παρέμβαση και δράση μπορούν οι κάτοικοι των νησιών μας να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες και προτεραιότητες απέναντι στην απαξίωση και στην βασανιστική καθημερινότητα που τους αναγκάζουν να βιώνουν οι κυβερνήσεις και τα τοπικά τους φερέφωνα.

29/08/2023


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ