Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μίκα Ιατρίδη με αν. Υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Η ενίσχυση των δομών υγείας, απόλυτη προτεραιότητα»

05/10/2022
69 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Συνάντηση εργασίας είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δομές υγείας στα Δωδεκάνησα.

Στην αρχή της συνάντησης η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εξέφρασε την ικανοποίηση της προς την αρμόδια Υπουργό για την πρόσφατη ένταξη της Ρόδου, του Αρχάγγελου και τουΈμπωνα, στις περιοχές που, μαζί με την Κάλυμνο, τη Λέρο, την Κάρπαθο και την Κω,  χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών,κοινωνικών,οικιστικών και συγκοινωνιακών τους συνθηκών.

Η ένταξη αυτή δίνει μια σειρά κινήτρων στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν στις δομές αυτές, καθιστώντας πιο εύκολη την πλήρωση των θέσεων που συνεχώς προκηρύσσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στα πλαίσια της ενίσχυσης τους.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις δομές υγείας των νησιών, παρά τις συνεχείς προκηρύξεις θέσεων από το Υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η καθιέρωση σημαντικών μισθολογικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων στους γιατρούς για να έρθουν να υπηρετήσουν στα Δωδεκάνησα.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι πολλοί γιατροί δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στα νησιά, γιατί ενώ προβλέπονται, για παράδειγμα, τρεις οργανικές θέσεις για μια συγκεκριμένη ειδικότητα σε μια δομή υγείας, η προκήρυξη να αφορά μόνο μία θέση, με αποτέλεσμα, στην περίπτωση που προσληφθούν να επιβαρύνεται ο φόρτος εργασίας τους και να αναγκάζονται σε συνεχείς εφημερίες, μια και οι άλλες θέσεις παραμένουν κενές. Συνεπώς, το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που θα πρέπει να δει το Υπουργείο Υγείας.

Η κα Γκάγκα, σημείωσε ότι το Υπουργείο προσπαθεί, και αντιμετωπίζει σε πολλές περιπτώσεις, χρόνια προβλήματα, ενώ αναμένεται στις επόμενες μέρες να προκηρυχθούν θέσεις αναισθησιολόγων. Η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός σημείωσε, τέλος, ότι αναμένεται και το νομοσχέδιο στο οποίο παραχωρείται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούςνα καταλαμβάνουν θέσεις που έχουν αποβεί άγονες με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, ώστε να είναι εφικτή η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα και όλη την Ελλάδα. Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Δίκαιος.
Δίκαιος. 05/10 - 18:24
Σωστός
Για φωτογραφίες, ανακοινώσεις, και λόγια κούφια πρώτη! Έργα και παραγωγηκοτητα 00000! Σε όλα τα δωδ/σσα!!! Λοιπόν! Σπίτι σας κυρίες μου! Να τρώνε και οι άντρες σάς κανένα φαγητό! Και όχι σαν εμάς πού πουλάτε φρου_φρου και αρώματα!!!!
Ανυπαρκτη
Ανυπαρκτη 05/10 - 16:57
Ανυπαρκτη
Κυρία Μίκα ή μας δουλεύετε ή μας επεξεργαζεστε. Το νοσοκομείο της Κω είναι πάλι χωρίς παθολόγο και εσείς φωτογραφίες. Θα έρθει και εσάς η ώρα σας όπως του κυρίου ΤΕΕ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ