Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

04/12/2023
72 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος της νέας Κ.Ο. έγιναν στην ειδική εκδήλωση στο Σεράφειο, του Δήμου της Αθήνας (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144), όπου οι αποχωρήσαντες από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρουσιάζουν, όπως τονίζουν, μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, ενώ παρεμβάσεις προηγήθηκαν από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε μιλώντας πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου. Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την πλευρά του είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως καλούμε τον κόσμο να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια για τις δικές μας προσεγγίσεις. «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση», πρόσθεσε.

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε επίσης, χαριτολογώντας αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση.

Έτσι με τη σειρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της νέας Κ.Ο. πήρε τον λόγο και μίλησε για την ανάγκη για μια «Νέα Αριστερά» περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό το όνομα του νέου φορέα των «11». Όπως είπε: «Η Αριστερά στη χώρα μας κινδυνεύει από ιστορική απαξίωση».

Τόνισε πως: «Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των εταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία». Εξήγησε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα».

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω Κ.Ο., ο Αλέξης Χαρίτσης έχει αναλάβει πρόεδρος, ενώ ρόλους έχουν αναλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), καθώς και η Πέτη Πέρκα (γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας).

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκρότηση του νέου κόμματος αναμένεται σε δεύτερο χρόνο. Βέβαια οι διεργασίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ οι εξελίξεις είναι βέβαιο πως θα προηγηθούν των ευρωεκλογών.


ertnews.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Τκ18
Τκ18 05/12 - 06:37
Τι είχες Γιαννη
20'' δευτερόλεπτα μόνο που άκουσα τον χαριτση να λέει για άμεση ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών κ ότι θα τιμήσει την συμφωνία των Πρεσπών δεν ήθελα παραπάνω, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι οικογένειες μεγάλωσαν τέτοια άτομα , να εχθρεύονται την πατρίδα τους.
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 05/12 - 00:56
Πολιτική
Από την Νέα Δημοκρατία στη Νέα Αριστερά πολύ πρωτότυπο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ