Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Θάνος Πλεύρης θέλει να απαγορεύσει τη λέξη "μπάτσος" και να αποτελεί ποινικό αδίκημα η χρήση της

21/08/2024
103 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Μπαράζ αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η ιδέα του Θάνου Πλεύρη να κάνει ποινικό αδίκημα τη χρήση του όρου "μπάτσος". Μια ανόητη ιδέα, για απαγόρευση μιας λέξης, που μόνο στόχο έχει να κερδίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λίγη δημοσιότητα και ίσως και να κερδίσει και κανέναν ψήφο μεταξύ των αστυνομικών.

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στον τύπο το πιστοποιούν... Τόσο στην Καθημερινή όσο και στα Νέα:

Το σχόλιο του Στέντωρος στη δεύτερη σελίδα της Καθημερινής, ξεκινάει με μια αναφορά στον γνωστό ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, που όπως φαίνεται περνάει τον καιρό του βρίζοντας χυδαία τους πάντες.

Και ο συντάκτης της Καθημερινής σημειώνει ότι σχεδόν είναι περιττό να ασχοληθεί κανείς μαζί του, εκτός αν θέλει να σκοράρει εύκολους πολιτικούς πόντους. Ποιος θα διαφωνήσει ότι ο ευρωβουλευτής βρίσκεται πέραν της πολιτικής και της ευπρέπειας; Πέραν του πολιτισμού; (Αν και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να τον καταδικάσει).

Εύκολους πολιτικούς πόντους ήθελε να σκοράρει και ο Θάνος Πλεύρης με τη φοβερή ιδέα του να ποινικοποιηθεί η χρήση του όρου μπάτσος, συνεχίζει το σχόλιο. Μόνο που όπως σημειώνει ο Στέντωρ, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές και απρόβλεπτες φιλολογικές παρενέργειες.

Και αφού τον δουλεύει ψιλό γαζί, τον "τελειώνει" με τη φράση περί "λαϊκισμού για τον [μπιπ]".


Το σχόλιο για τον Θάνο Πλεύρη

Όπως σημειώνει με χιούμορ ο αρθρογράφος της εφημερίδας, η ποινικοποίηση του όρου μπάτσος θα συνεπάγεται ότι θα πρέπει πλέον να αποφεύγονται και ανώδυνες χρήσεις της λέξης, όπως στη φράση "τον είχαν του κλώτσου και του [μπιπ]. Θα ποινικοποιηθεί και το [μπιπ]τύρι που παράγουν στη Βόρειο Ελλάδα; Θα λογοκριθεί και το άσμα ventiquattromila[μπιπ]. Δεν πειράζει.

Ηδη λογοκρινόμαστε. Δεν λέμε για φθηνή ψηφοθηρία όταν την βλέπουμε, ότι είναι λαϊκισμός για τον [μπιπ]", καταλήγει σαρωτικώς ο σχολιαστής της εφημερίδας…


Ο Ηλίας Κανέλλης γράφει στα Νέα για τον Θάνο Πλεύρη:

Σήμερα, σημειώνει ο Ηλίας Κανέλλης, που επιτέλους η φιλελεύθερη δημοκρατία- εκτοπίζοντας τη λέξη μπάτσος από την γλώσσα- κερδίζει επιτέλους μια ιδεολογική μάχη, έρχεται ο Πλεύρης και υπόσχεται ότι θα φροντίσει το κράτος να βάλει σώβρακα στις λέξεις.

Να υπαγορεύσει τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κι όσοι είναι λάθος, θα αντιμετωπίζουν το αυτόφωρο. Υπόσχεται στη σημερινή Ελλάδα τη θέσπιση αδικημάτων λόγου!

……

Ο Πλεύρης έχει ανάγκη να δείξει ότι είναι δεξιός κι ότι έχει δύναμη στο κόμμα. Δεν είναι σοβαρό, θα του περάσει. Χρειάζεται λίγο μασάζ φιλελευθερισμού. Ισως και ένα υπουργείο.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/09 - 13:37
Γνώστης.
Γειά τό άσυλο καί τίς ευθύνες των πολιτικών Πού επείγη!!! Πότε θα βγάλετε νόμο??? Αφού τίς μεγαλύτερος συμφορές τις προκαλούν αυτοί γεια την χώρα???
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/08 - 21:10
.
ΕΧΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟ......ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛ@ΣΙΜΟ....ΞΕΡΩ ΓΩ...ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΡΗΠΑΝΣΗ...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ