Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

10/06/2024
85 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

- Γ. ΠΑΠΠΑΣ: Μετά από μία ακόμα εκλογική νίκη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας τη Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα, δίνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφο εμπιστοσύνης. Τα Δωδεκάνησα για μία ακόμα φορά συγκέντρωσαν από τα υψηλότερα ποσοστά για την παράταξή μας. 

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σοβαρότητα, πατριωτισμό και υπευθυνότητα.

Τα μηνύματα όμως είναι ξεκάθαρα και τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Το ποσοστό δεν έφτασε τον στόχο που είχαμε θέσει και τα πραγματικά προβλήματα απαιτούν άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις με οδηγό το πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε από τους τους πολίτες για τα θέματα της καθημερινότητας με κυρίαρχη την ακρίβεια και την ασφάλεια.

Είναι στιγμή για εγρήγορση, ανασύνταξη δυνάμεων, για μία εκ νέου προτεραιοποίηση των στόχων, για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το φαινόμενο της αποχής μπορεί να εξελιχθεί σε «νάρκη» για τη Δημοκρατία και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε νέους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πίστη στο πρόγραμμά μας.

Στη μάχη με τα προβλήματα δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει να υπάρχουν χαμένοι. Μόνο νικητές και πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε.


- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Ο Πρωθυπουργός διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο για να εγγυηθεί ότι η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο της σταθερότητας.

Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως αποτυπώθηκε, δεν μας εμποδίζει να δούμε και ένα πολυσήμαντο μήνυμα.

Οφείλουμε να πάρουμε το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μεγάλες απαιτήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητούν άμεσες και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα τους.

Απαιτούν επιλογές και συμπεριφορές που δεν θα αναιρούν τον αξιακό κώδικα της παράταξης, απαιτούν δουλειά, αποτέλεσμα, τόλμη, αποφασιστικότητα και ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στις ευρωεκλογές υπάρχει και ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα που κανείς μας δεν μπορεί να αγνοήσει. Αναφέρομαι στην ιστορικών διαστάσεων αποχή.

Το γεγονός ότι 6 στους 10 πολίτες επέλεξαν να απέχουν και να μην ψηφίσουν πρέπει να μας προβληματίσει όλους, όλα τα κόμματα.

Η αντιπροσώπευση, η εμβάθυνση της δημοκρατίας, η ενίσχυση των θεσμών και η αξιοπιστία της πολιτικής, είναι πλέον ζητούμενα για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.

Γιατί η αποχή μπορεί να είναι διαμαρτυρία αλλά δεν είναι λύση, είναι παραίτηση και φυγή.

Και για ένα ακόμα λόγο: η πατρίδα και η δημοκρατία είναι πιο ισχυρές με τη συμμετοχή των πολιτών».


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: Στη Δημοκρατία πρέπει να ακούμε τους πάντες. Και τους συμπολίτες μας που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, αλλά και όσους από τους συμπολίτες μας επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές.

Και πρέπει να ακούμε τους πάντες, γιατί μόνο έτσι η χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά!

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν η μοναδική, σταθερή και αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή. Και παραμένουμε αξιόπιστη επιλογή γιατί έχουμε δείξει ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα, ώστε να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αφουγκραστούμε ακόμα καλύτερα τα πολυσύνθετα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Προσωπικά, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες Ευρωβουλευτές της Ν.Δ., είμαι σίγουρη ότι θα σχηματίσουν μια δυναμική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο για το καλό της πατρίδας μας, όπως το ίδιο πιστεύω πως θα κάνουν και οι εκλεγέντες Ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων.  

Θα ήθελα, ακόμα, να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Ν.Δ. για τον αγώνα που έδωσαν, και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας, κανείς δεν περισσεύει. Ακούμε όλους τους πολίτες και δυναμικά προχωράμε μπροστά, μια και, ανεξάρτητα από την αφετηρία του καθενός και της κάθε μιας από εμάς, ο κοινός στόχος είναι ένας: η πρόοδος της Ελλάδας μας, η καλυτέρευση της ζωής όλων μας!» 


- ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους, που βρεθήκατε στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. 
Η καθαρή νίκη της ΝΔ, σε καμιά περίπτωση, δεν διαγράφει το  μήνυμα που στάλθηκε. Να ενδιαφερθούμε ακόμα περισσότερο για την καθημερινότητα των πολιτών και να τους δείχνουμε διαρκώς και έμπρακτα, ότι λειτουργούμε με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα στα αληθινά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Ιδιαίτερα τη νησιωτική που αποτελεί και τον μεγάλο πνεύμονα της χώρας μας. 
Αλλά και όλοι εμείς που ξέρουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει περισσότερο ενωμένη, οφείλουμε να εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν πρέπει να τη θυμόμαστε όποτε την έχουμε ανάγκη ή στις ευρωεκλογές. Δεν πρέπει να συνεχιστεί οι ευρωεκλογές  να είναι ο «κουβάς» των εθνικών προβλημάτων κάθε Κράτους Μέλους .
Εγώ χέρι με χέρι, με όλους, θα συνεχίσω να δίνω ΚΑΘΑΡΑ και με ΗΘΟΣ τον αγώνα αυτό. Πάντα δίπλα σας!


- Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Αποτελεί κοινό τόπο ότι η αποχή στις ευρωεκλογές είναι ο μεγάλος νικητής. Η αποχή όχι ως  γενικόλογη έκφραση αλλά ως μία συνειδητή επιλογή των πολιτών με την οποία τιμώρησαν τη ΝΔ και παραλλήλως απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα, εκτιμώντας ότι οι πολιτικοί δεν έχουν να τους δώσουν λύσεις για τα πολλαπλά προβλήματα του.

Καθήκον κάθε πολιτικού προσώπου που λειτουργεί στο δημοκρατικό τόξο είναι η επαναφορά του ενδιαφέροντος των πολιτών για την πολιτική. Καθήκον μας ταυτοχρόνως είναι ο περιορισμός της  δύναμης της ακροδεξιάς που αυξήθηκε στις ευρωεκλογές με την αποχή να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση αυτή και στη χώρα μας.

Σημαντικό συμπέρασμα, πέρα από την αποχή, είναι το ηχηρό μήνυμα των πολιτών στη ΝΔ δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η πολιτική της, ούτε τους εκφράζει, ούτε αποτελεί λύση για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η σημαντική μείωση των  ποσοστών της σε όλη τη χώρα και η κατακρήμνιση των ποσοστών της, από το 50% των τελευταίων εθνικών εκλογών στο 30%, στη Δωδεκάνησο δείχνει ότι ο Δωδεκανησιακός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο την κυβερνητική αδιαφορία για τα νησιά μας και την αλαζονεία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚκατάφερε να αυξήσει ξανά τα ποσοστά του, παρά το γεγονός ότι θα θέλαμε να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να αγωνιζόμαστε. Πιστεύουμε ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να διατυπώσει έναν ουσιαστικό εναλλακτικό κυβερνητικό λόγο αφουγκραζόμενο τους πολίτες, είναι το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα το διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια επιδιώκοντας να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα μας, να λειτουργήσουν καλύτερα οι νομαρχιακές επιτροπές, να λειτουργήσουν καλύτερα οι τομείς εργασίας, να γίνει πιο ξεκάθαρη η πολιτική λύση που προκρίνουμε για κάθε πρόβλημα και παραλλήλως να φτάσουμε το μήνυμα μας σε κάθε πολίτη σε ολόκληρη τη χώρα.»


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 11/06 - 13:06
Πολιτική
Με τέτοια μεγάλη αποχή πως τολμάτε όλοι σας και κάνετε δηλώσεις αυτό παρηγοριάς . Σας γύρισαν πολλοί την πλάτη για τα ανύπαρκτα έργα σας

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ