Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Οικονομικά κίνητρα για νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι εδώ … καλά»

11/10/2024
8 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Οι νησιώτες και οι νησιώτισσεςεξέθεσαν βροντεράστον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τηντραγική υποστελέχωση των δομών υγείας.Πήραν έτσι τον τιμητικό τίτλο «Συμμορία της Μιζέριας» - νονός του οποίου είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου-.Ο ίδιος βέβαιατόνισε  στο περιφερειακό συμβούλιο, πως η αγαστή συνεργασία τωνθεσμών(όπως της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγίου και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑκατά την περίοδο 2015-2019) αποδίδει καρπούς. Εμβληματικό αποτέλεσμα  αυτών είναι οι διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ Α’ 107) βάση των οποίων παρέχεται η δυνατότητα στους  ΟΤΑ να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα,  μεταξύ άλλων και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Υπερψηφίσαμε λοιπόν την εισήγηση του αντι-περιφερειάρχη κ Τσουκαλά και χαιρετίσαμετην αξιοποίηση των διατάξεων αυτών, με στόχο τη  διεύρυνση της παροχής επιδομάτων σε νοσηλευτές/νοσηλεύτριες στο Νότιο Αιγαίο.Βάλαμε παρόλ’ αυτά δύο υποσημειώσεις: 1.Ησυγκεκριμενοποίηση της κατανομής των νοσηλευτών ανάμεσα στα νησιά  (σε αντίθεση με των πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ γενικά για όλο το Νότιο Αιγαίο) μπορεί να δημιουργήσει μη ισορροπημένη κάλυψη αναγκών και 2. Πρόβλεψη παροχής επιδομάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει ΚΑΙ  σε κέντρα υγείας (π.χ Τήλου, Κάσου, Τήνου, Πάρου κτλ). Ενδεχόμενη μετακίνηση τουαπό νοσοκομείο σε κέντρο υγείας/ περιφερειακό ιατρείο θα παρουσίαζε δυσκολίες. Για παράδειγμα από ποιο από τα τρία νοσοκομεία των Κυκλάδων θα μετακινηθούν νοσηλευτές/νοσηλεύτριες από τους μόλις 30 της κατανομής;

Η ένταση της συνεδρίασης έφτασε στο κόκκινο, κατά τη συζήτηση των ΤροποποιήσεωνΤεχνικών  Προγραμμάτων &Προϋπολογισμών(οικ. έτους 2024), καιτηςΚατάρτισης Τεχνικού Προγράμματος της ΠΝΑΙ (2025). Το «λευκό ήταν στάση Φερετζές» είπαν!Υπάρχουν έργα τα οποία στηρίζουμε, όπως η χρηματοδότηση ανθρωπιστικών δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Δεν εξετάζονται όμως επιμέρους τα έργα. Ανάμεσα τους βρίσκονται και αυτά στα οποία έχουμε δηλώσει την ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετη οπτική μας, όπως στη «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη Νήσο Ρόδου στο πλαίσιο του ΤHE RHODES Co-Lab”.Ο κύριος λόγος όμως που δεν υπερψηφίσαμε, ήταν η μηδενική αναφορά στα κριτήρια με τα οποία ο ενορχηστρωτής της ανάπτυξης των νησιών μας (ο Β’ βαθμός αυτοδιοίκησης) έχει χαράξει το πρόγραμμα. Ποια είναι η αναπτυξιακή προοπτική (τουλάχιστον) για το 2025; Πώς έγινε η διαβούλευση των έργων σε συνεργασία με τον Α’ Βαθμό αυτοδιοίκησης (όταν π.χ. η συνάντηση με τον Δήμο Ρόδου και τις τεχνικές του υπηρεσίες έγινε μόλις πριν την ημέρα της συνεδρίασης);

Καυτηριάζουμε  λοιπόν:

Τις ελλιπείς εισηγήσεις («παραλείπονται στήλες στοιχείων για να μη μας μπερδέψουν»)τις οποίες λαμβάνουμε ακόμα και μερικές ώρες πριντις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου (στην αρχική τους μορφή ή ακόμα και ορθές επαναλήψεις αυτών),ώστε στις παραταξιακές μας συνεδριάσεις να μην υπάρχει το απαιτούμενο υλικό, προς αξιολόγηση, μελέτη  ή διερεύνηση. 

Την κατηγορία για  «άγνοια».Όταν ζητάμε έγκαιρη πληροφόρηση μας τονίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΝΑΙ είναι οι «πιο σκληρά εργαζόμενοι από τους περιφερειακούς υπαλλήλους»,αποτρέποντας μας από το να τους ενοχλούμε. Μας «μάλωσαν» που δεν πάμε στις υπηρεσίες να ενημερωθούμε. Στις περιπτώσεις όπως που έχουμε ζητήσει και λάβει επίσημα στοιχεία από υπεύθυνους, «μάλωσαν» αυτούς που μας ενημέρωσαν!Σε αντίθεση με  άλλεςπεριφέρειες όπου  οι σύμβουλοι λαμβάνουν αναλυτικές εισηγήσεις και έτσι αποφεύγονται περιθώριαασαφειών /παρερμηνειών, η ΠΝΑΙ επικαλούμενη με στόμφο το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές, μάλλον δικαιούται να απαξιώνει την ολοκληρωμένη ενημέρωση των συμβούλων της μειοψηφίας.

Την εκτόξευση του τίτλου «μηδενιστές». Υπερψηφίζουμε τα έργα/προγράμματα που  έχουν αντικειμενική ωφέλεια για τους νησιώτες και τις νησιώτισσες (π.χ. Θέμα 1ο, 5ο και 6ο). Για τον τίτλο δε  ότι «κάνουμε SHOW”, θα ήταν άδικο να τον στερήσουμε από τον Περιφερειάρχη και άλλα μέλη της παράταξης του!

Τέλος, την επίθεση με την κατηγορία του ότι «λέμε ψέματα», την επιστρέφουμε ακέραια. Οι πολίτες του Νότιου Αιγαίου γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα να προτάσσουνΜΟΝΟ  την ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, την αλήθεια και ποιοι ΟΧΙ. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ