Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Τι αποφάσεις πάρθηκαν

18/04/2022
17 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε στην καταληκτική του ομιλία ότι η 15η Μαϊου, ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ του κόμματος, πρέπει να μετατραπεί σε σε μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας - Με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση, ομόφωνα δεκτή η πρόβλεψη για το 50/50 γυναικών και ανδρών στα όργανα του κόμματος - Στις 15/5 θα ψηφιστούν με κάλπες οι τροπολογίες στο καταστατικό - Αναλυτικά η διαδικασία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα (17/4) οι εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα που τόνισε ότι «ο δυνατός ΣΥΡΙΖΑ παντού αποτελεί προϋπόθεση για τη νίκη και την ανατροπή» .

Με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (καταγράφηκε μόνο μια αρνητική ψήφος και ένα «λευκό»), σφραγίζοντας τις εργασίες.

Οι αποφάσεις - Πώς θα διεξαχθούν οι διαδικασίες της 15ης Μάη

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι αποφάσεις του Συνεδρίου και τα μηνύματα των εργασιών είναι απολύτως ξεκάθαρα:

Το σώμα υπερψήφισε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 την πρόταση του Προέδρου για αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή Προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση του Κόμματος καθώς και με ομοφωνία την πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, αλλά και την Πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.

Οι κάλπες για την εκλογή νέας Κ.Ε. και προέδρου θα στηθούν στις 15 Μάη σε μια γιορτή Συμμετοχής με το μήνυμά της να μην αφορά μόνο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη κάλπη για την εκλογή νέας Κ.Ε. θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του Κόμματος έως τις 21/3.

Στην κάλπη του Προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του Κόμματος την ημέρα της ψηφοφορίας.

Ταυτόχρονα με τις κάλπες για την εκλογή Κ.Ε. και Προέδρου θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού. Οι τροπολογίες αυτές δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν στο τέλος του Συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ανεκτά ιδιαίτερα για τους συνέδρους της Περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν.

Η απόφαση του σώματος του 3ου Συνεδρίου είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο και Κ.Ε., στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι συμμετείχαν στις διαδικασίες για την καταστατική αλλαγή που αφορά την εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4688 σύνεδροι».

«Το πρώτο βήμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στις 15 του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει», σημειώνει καταληκτικά η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


left.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ