Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παράταση προθεσμιών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα Δωδ/νησα

02/08/2022
96 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ατυπη παράταση στις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και στα Δωδεκάνησα που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα ολοκληρώνονταν εντός του Ιουλίου σε όλες τις Περιφέρειες, όπως είχε ζητήσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργυρής, δόθηκε έπειτα από την απομάκρυνση των πρόωρων εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου.
Η αναβολή των τελικών αποφάσεων έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση των ζυμώσεων σε τοπικό επίπεδο για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου, που ως φαίνεται θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο, καθώς νεότερα για τις τελικές αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται από τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, ήδη έως τώρα έχουν βολιδοσκοπηθεί και νέα πρόσωπα και έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις πέραν των υποψηφίων βουλευτών των προηγούμενων ετών.
Το εντυπωσιακό είναι πως στα Δωδεκάνησα, οι ενδιαφερόμενοι για να είναι υποψήφιοι βουλευτές που υπέβαλαν αίτηση μέσω της σχετικής πλατφόρμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο έφτασαν τους 15 (!), όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι και πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το στίβο της πολιτικής. Να σημειωθεί πως στη σχετική πλατφόρμα, πέρα από τις αυτοπροτάσεις έγιναν δεκτές και προτάσεις από τρίτους.
Τα Δωδεκάνησα συγκαταλέγονται στις περιοχές με παραδοσιακή επιρροή για το ΠΑΣΟΚ, όπου η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι θα ανακτήσει χαμένες έδρες, γι’ αυτό και αναζητείται το καλύτερο δυνατό μείγμα υποψηφίων που θα συνδυάζει την νέα κατεύθυνση του κόμματος αλλά και θα διατηρήσει ή/και θα επαναπροσελκύσει ψηφοφόρους που είχαν στραφεί κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ ή και όσους αδρανοποιήθηκαν δια της αποχής τους από την εκλογική διαδικασία.
Τα ισχυρά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες κάλπες εντοπίζονται κυρίως σε πάλαι ποτέ «πράσινα κάστρα» όπως η Κρήτη, η Αχαΐα και τα Δωδεκάνησα όπου καταγράφεται μια δυναμική ανάκαμψη με βάση κυρίως τα στοιχεία της προσέλευσης στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου και των κομματικών οργανώσεων.
Παρότι με απόφαση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών μετατίθεται για μετά τα… μπάνια του λαού, αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην ότι τα ψηφοδέλτια – τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι έτοιμα, θα ανακοινωθούν απαραιτήτως εντός του Σεπτεμβρίου.
Παρόλα αυτά όσοι προφορικά έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τη Χαριλάου Τρικούπη, έχουν ήδη ριχτεί στην προεκλογική μάχη, ενεργώντας ήδη ως υποψήφιοι βουλευτές οργανώνοντας τα γραφεία τους, πραγματοποιώντας περιοδείες και επισκέψεις στα νησιά και πυκνώνοντας τις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τα ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας είναι αυτά που επικρατούν στις επαφές των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τους ψηφοφόρους, με την Χαριλάου Τρικούπη να προγραμματίζει πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επικοινωνία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν υπάρξει τελικά εκλογικός αιφνιδιασμός, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με κατάληξη στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο. Το σχέδιο έχει στο επίκεντρο την νέα γενιά και θέτει τα θεμέλια προγραμματικού διαλόγου για το Κοινωνικό Κράτος, την Δημογραφική Αναγέννηση, ένα δικαιότερο Φορολογικό Σύστημα, την Ενεργειακή Κρίση, σύγχρονους θεσμούς απέναντι στο πελατειακό κράτος, πολιτικές για την Διαχείριση Κρίσεων, την Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και μια ολοκληρωμένη Βιομηχανική Παραγωγή. Η προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζεται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο.
Μέχρι τότε, οι υποψήφιοι… υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου θα έχουν τον χρόνο μπροστά τους για να συνεχίσουν αλλά και να εντείνουν τις επαφές τους «στρώνοντας» το έδαφος ώστε να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο με την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Ειδικά στα Δωδεκάνησα ο στόχος έχει ήδη τεθεί και δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει το κόμμα τη δυναμική του και να έρθει δεύτερο στο νομό. Μια ακόμα παραμετρος που ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα ειναι το ενδεχόμενοι οι πέντε έδρες του νομού να αυξηθούν σε έξι εξαιτίας της πληθυσμιακής αύξησης που καταγράφεται στα Δωδεκάνησα με βάση την απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ολα αυτά βέβαια αν οι εκλογές γίνουν εντός του 2023 κι αφού γίνει ο υπολογισμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε συνάρτηση με τους μόνιμους κατοίκους ανά εκλογική περιφέρεια, ο τελικός αριθµός των οποίων θα κρίνει και τον αντίστοιχο των βουλευτών που θα εκλεγούν από αυτή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βέβαιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να θεωρούνται οι Γιώργος Νικητιάδης, Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Φώτης Χατζηδιάκος, Κατερίνα Γαβαλά, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης έχει ήδη κάνει τις επαφές του με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που εξετάζουν τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δωδεκανήσου συμμετείχαν επίσης ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός και οι Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Κατερίνα Γαβαλά, όπως και οι Μιχάλης Χανιώτης από την Κάρπαθο και Μαρία Παπαζαχαρίου από την Κω, που ως φαίνεται δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Οι επαφές και οι συναντήσεις με ενδιαφερόμενους από τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν με έμφαση σε εκπροσώπους του βορείου συγκροτήματος του νομού αλλά και υποψηφιότητα που να καλύπτει την Κάρπαθο, πριν οριστικοποιηθεί το τελικό σχήμα.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει το κίνημα που έχει καταγράψει υψηλότατα ποσοστά στο νομό στο παρελθόν, να κερδίσει και πάλι τουλάχιστον τη μια έδρα, παρότι ο πήχης έχει τεθεί πιο ψηλά από τα ίδια στελέχη που δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να εκλεγούν ακόμα και δύο βουλευτές.
Μάλιστα, αμέσως μετά τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων κ. Βαγγέλης Αργυρής αναμένεται επισκεφτεί τη Ρόδο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τα κομματικά στελέχη για τους υποψηφίους βουλευτές και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί ο κύκλος των δια ζώσης επαφών με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ