Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Περιοδεία της Μαρίας Ωραιοζήλη - Κουτσουπιά στα Δωδεκάνησα: Η υποψηφιότητά μου θέλω να συμβολίζει τη νέα εποχή

09/05/2024
321 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στα Δωδεκάνησα περιόδευσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά. Μία από τις νεαρότερες υποψηφιότητες από την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με «φρέσκια» ατζέντα, περιοδεύει ανά την Ελλάδα στη μάχη του σταυρού.
Έχει ήδη δύο χρόνια στην προεδρία του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης και η ζωή της τα τελευταία χρόνια ήταν μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών.
Η νεαρή επιστήμονας έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κω, όπου έζησε το 1999 (η μητέρα της ήταν καθηγήτρια στο νησί), ενώ και ο σύζυγός της Ιάκωβος Σαρμάς, δικηγόρος, είναι γιος του Ιωάννη Σαρμά που γεννήθηκε στην Κω (πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενός εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας) ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός πριν έναν χρόνο (25 Μαΐου 2023 -26 Ιουνίου 2023), όταν οδηγήθηκε η χώρα εκ νέου σε βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.


Τη Λαμπρή Δευτέρα επισκέφθηκε την Κω, την Τρίτη βρέθηκε στη Ρόδο και την Τετάρτη στη Σύμη. Στη Ρόδο συνομίλησε με τους πολίτες στο «Ακταίον», παρουσία και των βουλευτών Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, του πολιτευτή Αντώνη Γιαννικουρή, του προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Ρόδου Αντώνη Αρφαρά, αλλά και στελεχών της ΝΔ. Αμέσως μετά περιόδευσε στη Νέα Αγορά, τη Μεσαιωνική Πόλη, Δημοτικές Κοινότητες του νησιού κι επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ. Η κα Κουτσουπιά επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.


«Με γνώση, διάθεση και στόχους, για να διαμορφώσουμε προς το συμφέρον της Ελλάδας, τις ευρωπαϊκές πολιτικές του αύριο: Για τους Έλληνες παραγωγούς μας, για την ασφάλεια και το μεταναστευτικό, για τις νέες τεχνολογίες, για την άμυνα και την εθνική μας υπερηφάνεια», δηλώνει στη «δ» η υποψήφια ευρωβουλευτής.
Τη συναντήσαμε άρτι αφιχθείσα στη Ρόδο από το πλοίο, μετά την περιοδεία της στην Κω την οποία θα επισκεφθεί εκ νέου προς το τέλος του μήνα, όπως μας είπε. Με τον αέρα της νιότης, με πολλή όρεξη για δουλειά και με τη γνώση που προέρχεται από το «βαρύ» βιογραφικό της, διεκδικεί μία από τις έδρες των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
«Κάθε ανάμειξη με την πολιτική είναι δύσκολη. Οι σοβαροί πολιτικοί δουλεύουν σκληρά και ένας από αυτούς θέλω να είμαι κι εγώ. Δεν θέλω να είμαι πολιτικάντης», δηλώνει στην εισαγωγή της συνομιλίας μας, ενώ επισημαίνει ότι η πολιτική δεν ήταν στις προθέσεις της, αν και ο παππούς της ασχολείτο με τα κοινά και ο πατέρας της ήταν υποψήφιος βουλευτής. «Μπορεί να εμπνεύσθηκα από άποψη προσφοράς», εξηγεί. «Η δική μου υποψηφιότητα θα ήθελα να συμβολίζει τεχνογνωσία – αυτήν που έχω- εμπειρία στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και τη δουλειά. Εργάζομαι από 18 ετών, δούλευα στη διαφήμιση στις σπουδές μου, έχω εμπειρία στην εργασία και όρεξη. Θα ήθελα να είμαι ο συμβολισμός μιας νέας εποχής».


Με την κα Κουτσουπιά μιλήσαμε μεταξύ άλλων για το δημογραφικό, την υγεία, το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, την ακρίβεια, τη βία και βέβαια την τεχνητή νοημοσύνη. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι hot», λέει και χαμογελάει με νόημα. «Στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ΑΙ.
Είναι μία τεράστια πρόοδος. Είμαστε μπροστά σε πολλά θέματα, αλλά πίσω σε παροχές», θα παραδεχθεί. «Μπορεί οι ψηφιακές λύσεις να μας δώσουν πάτημα για να λύσουμε τα προβλήματά μας αυτά.


Τα προβλήματα είναι πολύπλευρα και πρέπει να δώσουμε κίνητρα, να δοθεί έμφαση στην Επαρχία που μπορεί να γίνει από την Ε.Ε. για το δημογραφικό γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε γερασμένος λαός, να κάνουμε Νοσοκομεία και Σχολεία. Η στήριξη των νέων πρέπει να ενισχυθεί. Πάμε καλά αλλά χρειαζόμαστε ενίσχυση από την Ευρώπη» σημειώνει, για να προσθέσει ότι «Αν η Ελλάδα γεράσει, έχει χαθεί ο παγκόσμιος Πολιτισμός, από τη χώρα που γεννήθηκε».
Η υποψήφια ευρωβουλευτής τονίζει ότι χρειάζονται άνθρωποι με όραμα για να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες της Ε.Ε.
Για την ακρίβεια τονίζει ότι είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο, αλλά ο τρόπος καταπολέμησης είναι και εσωτερικός. «Πρέπει να κάνουμε και έλεγχο των μέτρων, γιατί κανείς δε συμμορφώνεται αν δεν υπάρχει έλεγχος. Να δημοσιεύονται και τα πρόστιμα για τις εταιρίες που αισχροκερδούν», επισημαίνει μεταξύ άλλων.


Για την ασφάλεια υπογραμμίζει ότι έχουμε ένα κύμα βίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Έχει τεράστια έξαρση που για μένα οφείλεται σε πολλά προβλήματα, αλλά και σε ψυχολογικούς λόγους».
Για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών επισημαίνει ότι «με το δυστύχημα των αιώνων, ότι και να πούμε είναι λίγο.
Όταν, όμως, βλέπω τον πρωθυπουργό να ζητάει συγγνώμη, εγώ πείθομαι. Είναι μια παραδοχή ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα».
Διεκδικώντας τον έναν από τους 4 σταυρούς του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, στο ερώτημα γιατί κάποιος να την επιλέξει, η ίδια απαντά χωρίς περιστροφές:
«Η Ωραιοζήλη έχει πολλή όρεξη για δουλειά. Στην Ευρωβουλή πρέπει να στείλει η χώρα μας τους καλύτερους «παίκτες». Έναν από τους 4 σταυρούς, τον αξίζω»!


Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά γεννήθηκε στη Βέροια τον Ιούλιο του 1993. Είναι δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κόρη του Φώτη Κουτσουπιά, εκπαιδευτικού και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και της Αναστασίας Σιδηροπούλου.
Από το 2015 είναι δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες Αθηνών και Βρυξελλών για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, φαρμακευτικού δικαίου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα, από το 2022 είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Rythmisis, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών επιστημόνων στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικών δεδομένων και ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ψηφοφόροι
Ψηφοφόροι 09/05 - 19:08
Πολιτική
Με μια βόλτα και μετά στις επόμενες εκλογές. Άραγε τι μας προσφέρουν οι διακοσμητικοί ευρωβουλευτές πέρα από τον υψηλό μισθό και τα πολλά προνόμια για τον εαυτό τους. Η ευρωπαϊκή Ένωση πέφτει στην παρακμή και στη διάλυση. Το μεταναστευτικό ο ρωσικός ουκρανικός πόλεμος η μέση ανατολή και η αθλιότητα των αστέγων και φτωχών δειχνουν το πρόσωπο της σημερινής παρακμής της ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πια αδιάφορη

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ