Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρόταση Μ. Κόνσολα στο Ευρ. Κοινοβούλιο για τη δημιουργία νέου Ταμείου για την άσκηση Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

09/11/2023
26 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μια νέα και προωθημένη πρόταση για την ενίσχυση της περιφερειακής σύγκλισης και τη στήριξη περιφερειών της Ευρώπης με αναπτυξιακή υστέρηση, κατέθεσε ο Βουλευτής, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Μάνος Κόνσολας εκπροσώπησε την Ελλάδα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε μετά το 2027.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε τη δημιουργία και χρηματοδότηση ενός νέου Περιφερειακού Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. που θα ενοποιήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που υπάρχουν σήμερα.

Επεσήμανε ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης συνδέεται με περισσότερους πόρους, πιο ευέλικτες διαδικασίες και στοχευμένη χρηματοδότηση σε συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης που θα καθορίζονται από ένα Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε κάθε χώρα μέλος και θα εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως γίνεται, δηλαδή, και με το Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο που εδώ θα υπάρχει μια αμιγώς περιφερειακή διάσταση. Ειδικά για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Κόνσολας το χαρακτήρισε τομή στην ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα διεύρυνσης των κριτηρίων για την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν πέρα από το ΑΕΠ κάθε περιφέρειας και νέα κριτήρια όπως ο δείκτης ανταγωνιστικότητας και η έννοια της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, αλλά και τους άλλους δείκτες που διαμορφώνουν το πλαίσιο της συνοχής αξιών.

Eπεσήμανε, επίσης, ότι μέρος της νέας πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. πρέπει να είναι δράσεις για την άμβλυνση των συνεπειών από την κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό.Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Σταμάτης
Σταμάτης 09/11 - 14:39
Πολύ σωστή πρόταση
Όπως πάντα ο Κόνσολας σοβαρός , τεκμηριωμένος και με σωστές προτάσεις.Ένα τέτοιο Ταμείο θα βοηθήσει σημαντικά τις νησιωτικές περιφέρειες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ