Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ρόδο και Κω

19/04/2024
73 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία κοινοποιείται στους Αντιπρυτάνεις, στον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή, όχι μόνο της εκπαίδευσης, αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε Ρόδο και Κω.

Αναφέρεται σε ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με βασικούς πυλώνες στη Δωδεκάνησο, τη Ρόδο, που πρέπει να αποκτήσει νέες σχολές και τμήματα και την Κω, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν βρίσκεται στον χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, διαθέτοντας ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο.

Προτείνει να υπάρξει ευρεία συζήτηση με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να κληθούν να συμμετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού Δωδεκανήσου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού Δωδεκανήσου, καθώς και οι τοπικοί επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς.

«Είναι σημαντικό, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω, να καταστήσει κοινωνούς αυτού του σχεδίου, όχι μόνο τους φορείς, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, που θα πρέπει να αγκαλιάσουν ένα νέο σχεδιασμό και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 17:12
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ
Μακάρι να το κάνετε αυτό και για την Κω! Μπράβο σας !! Για αυτό η Κως σας στήριξε και θα σας στηρίζει αν υλοποιήσετε αυτό το πράγμα και βάλετε το νησί μας με μια νέα προπτυχιακή σχολή σε πρώτο πλάνο μαζί με την Ρόδο . Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου όμως όχι σαν τον δικό μας που ακόμα και εκεί την έκανε την πατάτα του
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 14:29
πως θα βγάλεις άκρη με το Δήμαρχο ........
κ. Κόνσολα, πως θα βγάλεις άκρη με το Δήμαρχο που υλοποιεί μεταπτυχιακά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ? 500.000€ τα χρηματοδότησε !!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ