Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης

14/01/2023
28 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει τελικά η συνάντηση των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης και του προέδρου της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 25 Ιανουαρίου.

Τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος και η υιοθέτησή τους θα αλλάξουν άρδην το εργασιακό τοπίο στις τουριστικές περιοχές.

Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η επέκταση του επιδόματος ανεργίας, η επαναφορά της εφάπαξ παροχής των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα 20 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, η επαναφορά των τριετιών που διεκόπησαν λόγω της εφαρμογής των μνημονίων και η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που καθορίζει την εποχικότητα στην απασχόληση.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα τεθούν τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους των τουριστικών νησιωτικών περιοχών, με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου να κρατά ψηλά στη σημαία των διεκδικήσεων την χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της εποχικότητας περιλαμβάνοντας τους εργαζόμενους στα ΚΑΕ των αεροδρομίων, τους αμειβόμενους οδηγούς ταξί και τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία.

Το θέμα της εποχικότητας, έχει ανοίξει με πρωτοβουλία Εργατικού Κέντρου Ρόδου ήδη από πέρυσι, καθώς στην περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν οι σοβαρές στρεβλώσεις στα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό μιας επιχείρησης ως εποχικής, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ