Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περ/κο Σ/λο Δ. Χατζηστέργο: Βγήκα στο προσκήνιο για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον τόπο μου

25/09/2023
240 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Δημήτρης Χατζηστέργος, μιλάει στο «ΒτΚ» για τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με τα “κοινά”, για το ψηφοδέλτιο της παράταξης του, αλλά και για τους στόχους του.


- Πως αποφάσισες ν' ασχοληθείς με τα κοινά και τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης;

Έχω μάθει από τους γονείς μου, να μην αφήνω άλλους να αποφασίζουν για μένα και το μέλλον μου, να παίρνω πρωτοβουλίες και να προσπαθώ ο ίδιος για ό,τι θεωρώ σημαντικό. Χρειάζεται να γίνουν στον τόπο μας αρκετά πράγματα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας. Σκεπτόμενος λοιπόν, τη συμβουλή των γονιών μου, βγήκα στο προσκήνιο και ενεργοποιήθηκα προκειμένου να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση.

- Το ψηφοδέλτιο της παράταξής σας συμπεριλαμβάνει αρκετά αξιόλογα πρόσωπα της κοινωνίας μας με περιορισμένες εκλόγιμες θέσεις, θα τα καταφέρει ο Γιώργος Χατζημάρκος κι εσείς προσωπικά;

Η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" έχει παρουσιάσει μία διαδρομή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο κύριος Χατζημάρκος θεωρώ ότι προσδοκά συνεχώς το καλύτερο και δεν παύει να εργάζεται γι' αυτό. 

Αυτό αποδεικνύεται και από το ψηφοδέλτιο που κατήρτισε στην Περιφέρεια Κω Νισύρου, συγκροτώντας μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για το κοινό αναπτυξιακό όραμα.

Η επιδίωξη μου είναι αυτή η ομάδα να επιλεγεί και να κερδίσει κι εμένα να μου δοθεί η ευκαιρία να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτή. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Ακολούθως επιθυμώ να έχω μία καλή παρουσία στην ομάδα αυτή, ενισχύοντάς την με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Την εποχή αυτή, των γρήγορων ρυθμών και των συνεχών αλλαγών, ο τόπος μας έχει περισσότερο ανάγκη ανθρώπους συνειδητοποιημένους, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης και που με αγνά κίνητρα αφοσιώνονται στο να κάνουν καλύτερη την περιοχή τους δρώντας με γνώμονα το κοινό καλό και την ανοικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες τους.

Με ταπεινότητα λοιπόν και χωρίς να αλλοιώσω την προσωπικότητα μου, ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου, που με την ψήφο τους είναι εκείνοι που πρόκειται να έχουν τον τελευταίο λόγο, επιδιώκοντας όχι το ατομικό κατά ανάγκη, αλλά το συνολικό καλό για τον τόπο τους. 


- Τι επιθυμείτε να κάνετε την επόμενη μέρα των εκλογών;

Εκτός από πατέρας τριών παιδιών, τα τελευταία είκοσι χρόνια είμαι προπονητής Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης, σε παιδιά από 5 έως 18 χρόνων. Η χαρά μου είναι το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός των παιδιών.

Τα παιδιά, είναι η αλήθεια και η ενασχόληση μου με αυτά τόσα χρόνια, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία. Όλες οι δυσκολίες των προηγούμενων ετών, ξεπεράστηκαν με τη σκέψη ότι για αυτά αξίζει κανείς να προσπαθήσει, αυτά μας γεμίζουν ελπίδα.

Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία λοιπόν να κάνω ό,τι μπορώ για τα παιδιά μας. Σε επίπεδο αθλητισμού, υγείας και παιδείας. Σε επίπεδο υποδομών και προγραμμάτων, προκειμένου και τα παιδιά των νησιών μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των ηπειρωτικών περιοχών. 

Έχοντας λοιπόν συναίσθηση της πραγματικότητας και των ζητημάτων που απασχολούν όλους μας, την επόμενη των εκλογών, η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή, δίνοντας προτεραιότητα πλέον σε μια κοινωνία πολιτών στηριζόμενη στο κοινό καλό, τον διάλογο και την ανιδιοτελή προσφορά.

- Θα καταφέρετε να συνδυάσετε εργασία, (υπεύθυνη θέση στον Δήμο Κω), αθλητισμό, οικογένεια και ενασχόληση με την πολιτική σκηνή του τόπου;

Όλα αυτά που αναφέρετε αποτελούν εφόδια για μένα και με βοηθούν στο να καταφέρνω να τηρώ τις ισορροπίες μεταξύ τον τομέων που δραστηριοποιούμαι. 

Έχω μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση α΄ βαθμού, όντας 18 χρόνια στέλεχος νευραλγικών θέσεων του Δήμου Κω. Δε θα καθυστερήσω λοιπόν να προσαρμοστώ. Θεωρώ ότι οι γνώσεις σε θέματα δημόσιας διοίκησης α΄ βαθμού συνδυαστικά με τις δυνατότητες και την εμπειρία που μπορεί να μου προσφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της παράταξης του κ. Χατζημάρκου 'Μπροστά το Νότιο Αιγαίο', θα μπορέσουν να έχουν έμπρακτη εφαρμογή στα ζητήματα του τόπου μας. 

Η δυνατότητα ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό, παρά τον χρόνο που απαιτεί, αποτελεί ευεργέτημα για μένα. Στον χώρο του αθλητισμού μαθαίνει κανείς να πειθαρχεί και να εστιάζει στον στόχο, να εργάζεται με προσήλωση, τις περισσότερες φορές ομαδικά, να βελτιώνεται συνεχώς και στα δύσκολα να μην απογοητεύεται, αλλά να συνεχίζει με περισσότερη θέληση.

Τέλος, αντλώ αστείρευτη δύναμη από την οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντικό οι δικοί σου άνθρωποι να σε στηρίζουν και να σε εμπνέουν.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω, θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρω να τα συνδυάσω με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και με στόχο την αποτελεσματική μου συμβολή σε θέματα που αφορούν στην δευτεροβάθμια πλέον τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
.....
..... 26/09 - 13:12
Ξεχωρίζει
Αξιοπρεπή στάσηΜπράβο Δημήτρη
κωος
κωος 26/09 - 06:36
κω
άντε και Επαρχος
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/09 - 21:29
Κάνα πάρε δωσε
Και όλα καλά στο ιδιαίτερο γραφείο δεν τον βλέπει κανείς!!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/09 - 21:27
Σία. Και άραξα
Στο τρίτο γραφείο? Συγνώμη στο ιδιαίτερο ήθελα να πω!!!!!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/09 - 20:46
Αναρωτιέμαι
Πότε προλαβαίνει και δουλεύει στο Δήμο και από το πρωί είναι στο γήπεδο ένας θεός το ξέρει...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ