Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνέντευξη του Γ. Παππά στο "ΒτΚ": Στόχος η ΝΔ να διασφαλίσει στα Δωδ/σα το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά

18/05/2023
259 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

O υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς, μιλά στο «ΒτΚ» για το διακύβευμα των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν αποτελέσματα ή ψέματα.

Στόχος της ΝΔ όπως λέει είναι να κερδίσει την αυτοδυναμία, ώστε να έχει σταθερότητα η χώρα, γι’ αυτό και δεν βρίσκεται καθόλου στην ατζέντα τους το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Για τα ζητήματα Υγείας επισήμανε ότι το ΕΣΥ, σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2019, ενώ για το νέο νοσοκομείο της Κω, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να κατασκευαστεί μέσα στην επόμενη τετραετία.

Για τα Δωδεκάνησα, ανέφερε ότι θέλει η ΝΔ να συγκεντρώσει στην περιοχή μας το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και πάλι και να παραμείνουν κοντά του, ώστε να συνεχίσουν μαζί, αυτό που πριν τέσσερα χρόνια ξεκίνησαν.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ή ΨΕΜΑΤΑ;

- Κύριε Παππά, έμειναν μόλις λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαϊου. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα της κάλπης; 

Εκτιμώ ότι είναι απλό, συγκεκριμένο και σαφώς κρίσιμο. Θέλουμε μια Ελλάδα που να πηγαίνει ολοταχώς ψηλά και μπροστά, ή μια χώρα ουραγό, που να οπισθοδρομεί; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα; Θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές ή αυξήσεις και καλές αμοιβές; Θέλουμε στιβαρότητα ή ελαφρότητα; Θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα; Με το χέρι στην καρδιά, ας απαντήσει ο καθένας μας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

- Πιστεύετε ότι, η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία;

Ως παράταξη, δεν δεχόμαστε σενάριο, το οποίο να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. Διεκδικούμε αυτοδυναμία, διότι η χώρα, έχει ανάγκη από σταθερότητα. Οτιδήποτε άλλο, θα ήταν ένας παράγοντας αστάθειας για τη χώρα. 

Η αυτοδυναμία δεν είναι ένδειξη μονοκομματικής αλαζονείας. Για την παράταξή μας, υπάρχει μία μόνο κάλπη, αυτή, της 21η Μαΐου. Εάν το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας είναι καλό, τότε, ο στόχος της αυτοδυναμίας γίνεται πιο εύκολος. Όλα θα κριθούν σε αυτές τις εκλογές. 


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; 

Δεν το έχουμε καν στην ατζέντα μας αυτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αγωνιζόμαστε, παλεύουμε όλοι οι υποψήφιοι ανά την Ελλάδα, οι Νομαρχιακές, τα κομματικά στελέχη, οι υποστηρικτές του κόμματος, προκειμένου αυτή η εκδοχή να αποκλειστεί. Δεν συζητούμε προς το παρόν, ούτε για συγκυβερνήσεις ανοχής, ούτε για κυβερνήσεις ενοχής. Είναι προς όφελος της χώρας, να έχει μια κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Το να δεχόμαστε αβασάνιστα τη συγκυβέρνηση με οποιοδήποτε κόμμα, σημαίνει ότι πρεσβεύουμε τις ίδιες πολιτικές. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δε μπορεί να ισχύσει. 


ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΔ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΤΑ ΔΩΔ/ΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

- Πώς εκτιμάτε ότι θα κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες στα Δωδεκάνησα; Θα καταφέρει η Ν.Δ. να διατηρήσει τις 4 έδρες


Στόχος μας είναι, η Ν.Δ. να διασφαλίσει στα Δωδεκάνησα, το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά. Μετά από τόση προσπάθεια, μετά από τόσα έργα, τόση ανάπτυξη στην περιοχή και μάλιστα, σε εποχή πανδημίας και παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, εκτιμώ πως, ναι, αξίζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα επιτυχίας στην παράταξή μας από τους Δωδεκανήσιους φίλους μας. Μην ξεχνάμε, πως οι νησιώτες μας, έχουν ένστικτο και δίκαιη κρίση. 


ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ

- Προσωπικά, είσαστε ικανοποιημένος από τη θητεία σας, αυτά τα 4 χρόνια;


Ο σταθερός εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Χρόνια τώρα. Μπορώ όμως να πω, με το χέρι στην καρδιά, ότι αγωνίστηκα όλο αυτό το διάστημα με τεράστιο συναίσθημα ευθύνης και αγάπη για τους συμπατριώτες μου. Επί πλέον, έχω συμβάλει τα μέγιστα, προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα στα Δωδεκάνησα. 

Και κάθε φορά που διευκολύνω την καθημερινότητα ενός συμπατριώτη μου, λύνοντάς του κάποιο πρόβλημα, αισθάνομαι πως βοηθώ τη δική μου οικογένεια. Διότι οι συμπατριώτες μου, έγιναν μέρος της ζωής μου, της καθημερινότητάς μου. Συναντιέμαι, μιλώ μαζί τους, περισσότερο από όσο την οικογένειά μου. Έχει δημιουργηθεί μια άρρηκτη σχέση μεταξύ μας και μάλιστα με διάρκεια. Αρχή μου είναι, οι ανοιχτές πόρτες προς όλους, καθημερινά και όχι μόνο την περίοδο των εκλογών. Και όλο αυτό, έχει βρει αντίκρισμα όπως φαίνεται. 

ΤΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΤΟ 2019

- Ήσασταν από τους λίγους που έτρεξαν για τα ζητήματα Υγείας στην Κω, παρόλα αυτά, η κατάσταση στο Νοσοκομείο, είναι ίσως, η χειρότερη των τελευταίων ετών. Τι δεν έγινε καλά και φτάσαμε μέχρις εδώ και τι σκοπεύετε να κάνετε «καλύτερα» εάν βγει ξανά κυβέρνηση η Ν.Δ.; 

Εκτός από τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και ήταν ανυπέρβλητες σε πολλά σημεία, θεωρώ ότι το ζήτημα των Νοσοκομείων και γενικότερα της υγείας και οι αιτίες που τα δημιούργησαν, έχουν όνομα παράταξης και προσώπου. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φέρει το όνομα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε πράγματα. Προσελήφθησαν άνθρωποι. Αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Συνεχίζουμε. Μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας είναι η διασφάλιση καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Έλληνες, σε όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Ε.Σ.Υ. σήμερα είναι σαφώς καλύτερο σημείο απ’ ό,τι το 2019 και αυτό πιστοποιείται από την αλήθεια των αριθμών.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

- Η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για νέο Νοσοκομείο στην Κω, μπορεί να υλοποιηθεί ή θα μπει και αυτή, στο «χρονοντούλαπο» όπως τόσες άλλες; 

Καμία δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και επειδή γνωρίζετε, πόσο έχω ασχοληθεί με την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κω, στόχος μας και ένας από τους βασικούς μου στόχους, αυτή την τετραετία, είναι να υλοποιηθεί το σπουδαίο αυτό έργο. Διότι, η πατρίδα του Ιπποκράτη, το αξίζει, όπως και οι κάτοικοι του νησιού, που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζονται λόγω τουρισμού. 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

- Βρίσκονται στους σχεδιασμούς σας, νέα μέτρα για τη στήριξη των νησιών μας; 

Όποιος παραβρέθηκε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα, θα πρέπει να αντιλήφθηκε κάτι ξεκάθαρο που ειπώθηκε δια στόματος του ιδίου: προτεραιότητα στα νησιά και στην ύπαιθρο. Αυτό, τα λέει όλα. Η κυβέρνησή μας, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, όλες τις φυσικές πηγές ενέργειας στην επαρχία, προκειμένου να γίνουμε αυτόνομοι χωρίς κόστος. Και όχι μόνο αυτά. Ουσιαστική ανάπτυξη με σοβαρότητα, κίνητρα για αύξηση του πληθυσμού, βελτίωση όλων των υποδομων με βάρος στις υποδομές υγείας και περίθαλψης , ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αμυντική πολιτική με σχέδιο. Και όχι μόνο αυτά, υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός στις άμεσες προθέσεις μας. 

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΣ

- Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα του Γιάννη Παππά στην εκλογική αναμέτρηση; 

Έχω εργαστεί σκληρά, όλη την τετραετία για το αποτέλεσμα που έρχεται. Διότι, δεν αρκεί μόνο η καλή και ευχάριστη προεκλογική στάση του κάθε πολιτικού. Είναι αποτέλεσμα χρόνιας προσπάθειας. Προσωπικό στοίχημα, είναι, να μου δοθεί η κατάλληλη θέση, μέσω των ψήφων των συμπατριωτών μου, ώστε να μπορέσω, να είμαι ακόμα πιο δημιουργικός και ωφέλιμος γι΄αυτούς. Να μπορέσω να τους εκπροσωπήσω, ακόμα πιο δυνατά.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ

- Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους Δωδεκανήσιους, ενόψει των εκλογών;

Να παραμείνουν κοντά μου, ώστε να συνεχίσουμε αυτό, που πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε. Να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Σπυρος Χατζηνικολάου
Σπυρος Χατζηνικολάου 18/05 - 15:33
αυτο ειναι σωστο
Ε βέβαια μετά από τόσες επιτυχίες , νοσοκομείο , δρόμοι, 3ο Δημοτικό σχολείο, ΤΕΙ Κω , να εξασφαλίσετε το υψηλότερο ποσοστό, και εις αριστερόν τα ίδια είναι για αποφυγή παρεξηγησεως

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ