Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τ.Ε. ΚΚΕ Δωδεκανήσου: Άθλια η κατάσταση στην Υγεία πίσω από τη βιτρίνα του τουρισμού στα νησιά

09/06/2023
70 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Από την Τομεακή Επιτροπή Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν  ο Τάκης Πότσος, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα και η Μαρία Χατζηγιάννη, περιφερειακή σύμβουλος της Λ.Σ., όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τον Διευθυντή κ. Καραταπάνη Σ. για την εγκληματική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τα τελευταία αλλεπάλληλα τραγικά περιστατικά στη Νότια Ρόδο, την Κω και στη Νέα Μάκρη Αττικής επιβεβαιώνουν ότι όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, τόσο θα θρηνούμε θύματα.

Αποδεικνύεται πόσο τραγικά επίκαιρες παραμένουν οι προειδοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως και των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, που εδώ και χρόνια απαιτούν την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των δομών Υγείας.

Οι εγκληματικές αυτές ελλείψεις φέρουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην υποστελέχωση και την απαξίωση του ΕΚΑΒ για να καταλήξουν σταδιακά οι υπηρεσίες διακομιδής στην ιδιωτικοποίηση.

Όπως ειπώθηκε στη συζήτηση, χρειάζονται το λιγότερο ακόμα 15 άτομα προσωπικό για την επαρκή λειτουργία των ήδη διαθέσιμων οχημάτων του ΕΚΑΒ, (2 στη Ρόδο, 1 στον Αρχάγγελο, 1 στη Σορωνή και 1 στη Ν.Ρόδο).

Κι ενώ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να είχαν ήδη ικανοποιηθεί όλα αυτά τα αιτήματα, οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων προέβαλλαν ως υποκατάστατο της κρατικής χρηματοδότησης και των μαζικών μόνιμων προσλήψεων είτε την «αξιοποίηση» του ιδιωτικού τομέα είτε τις «δωρεές». Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα ασθενοφόρα στην Κω και στη Ν. Ρόδο, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα, αφού δεν προσλαμβάνεται προσωπικό για να τα λειτουργήσει.

Φτάνει ως εδώ με την πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Η κυνική απάντηση του πρώην υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, ο οποίος σχολιάζοντας την κατάσταση, ειδικά στα νησιά, και με αφορμή τον θάνατο της 63χρονης στην Κω, ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο τον χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός»!, φανερώνει αν μη τι άλλο ότι οι ζωές μας είναι «κόστος».

Πρέπει να πάρει την κατάλληλη απάντηση και στις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Να βρει απέναντί της αυτή η εγκληματική πολιτική, από όποιον «καλοθελητή» κι αν υπηρετείται, ένα δυνατό μαχητικό εργατικό, λαϊκό κίνημα με πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας!"

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Βγαλτε τον σκασμο!!!@
Βγαλτε τον σκασμο!!!@ 09/06 - 15:14
Επιτελους σκαστε!!!
Βγαλτε τον σκασμο επιτέλουε.....αφου τους ψηφιζεται!!!! Σκαστε κ ψοφατε σε καροτσες...... αφου δεν ξαιτε υην βουλη να επαναστατισετε .....τα ξερετε τα λετε τα σνεχεστε....σκασμος!!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ