Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θάνος Πλεύρης: Όχι στην επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους

11/07/2022
57 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αντίθετος με το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους κλειστούς χώρους εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Και αυτό γιατί, όπως είπε, αυτή την περίοδο η μετάδοση του κορονοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους.

Το καλοκαίρι, ο κορονοϊός διασπείρεται περισσότερο στους ανοιχτούς χώρους και μεταξύ νέων. Γι’ αυτό, είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή Alpha Τώρα, και ηλιακά έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος των κρουσμάτων.

«Αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενο στο ενδεχόμενο «επιστροφής» της υποχρεωτικότητας της μάσκας. «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Όσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκα», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι το 6ο κύμα του κορονοϊού οδεύει προς κορύφωση. «Είμαστε σε ένα κύμα που δείχνει πως μπαίνει προς την κορύφωσή του. Θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης με απλές νοσηλείες» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθύμισε επίσης πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το φθινόπωρο όταν και θα επανεξεταστούν. «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.


newsit.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ