Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Tην εκ νέου υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ. Διακομιχάλης

23/08/2023
73 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Την εκ νέου υποψηφιότητά του, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο νυν Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης και πλέον οι διεκδικητές θώκο του Δήμου Καλύμνου στις προσεχείς εκλογές και το έχουν ανακοινώσει επίσημα, ανέρχονται σε έξι(6).


Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Όταν στις εκλογές του 2019 λέγαμε ότι είναι η τελευταία φορά που διεκδικούμε την ψήφο του καλυμνιακού λαού, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε: αφενός ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ως παράταξη είχαμε μόνο 6 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27, Δημοτικό Συμβούλιο αναποτελεσματικό και πολλές φορές εχθρικό λόγω της απλής αναλογικής, υπάκουο στις όποιες διαθέσεις κάθε παράταξης, μικροπαραταξιακές ή και προσωπικές, και αφ’ ετέρου μια διετής πανδημία, η οποία ανέστειλε κάθε προσπάθεια αποτελεσματικής διοίκησης του Δήμου και η οποία μας ανάγκασε να προτάξουμε τις υγειονομικές ανάγκες των συμπατριωτών μας  έναντι όλων των άλλων. 

Παρ’ όλα αυτά δουλέψαμε στους τομείς που μας επέτρεπαν οι συνθήκες αυτές,  σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε πενήντα ένα προγράμματα και δράσεις ως Δήμος και 14 προγράμματα και δράσεις ως ΔΕΥΑΚ, αρκετά από τα οποία υλοποιήθηκαν, άλλα υλοποιούνται,  άλλα βρίσκονται στο στάδιο των διακηρύξεων και των διαγωνισμών και μερικά στο στάδιο της διεκδίκησης. Δεν ολοκληρώσαμε το έργο μας. Δεν ήταν στο χέρι μας, γιατί δεν είχαμε πλειοψηφία και αναγκαζόμασταν  να επαναλαμβάνουμε χωρίς κανένα σοβαρό λόγο από τις αντιπολιτεύσεις ξανά και ξανά  συνεδριάσεις, οι οποίες τελικά  καθυστερούσαν το έργο μας. 

Σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε καθοριστικά έργα για την ανάπτυξη του νησιού μας,  όπως η Σχολή Μηχανικών, για την οποία εκδόθηκε ΠΔ και δεν επιλέξαμε την ίδρυσή της με διάταξη νόμου , αγοράσαμε το κτίριο και είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης των σχετικών μελετών προκειμένου να προσαρμοστεί το κτίριο στις διδακτικές ανάγκες της σχολής, το τεράστιο πρόγραμμα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, από το οποίο  κινδυνεύουν όχι μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά και κάθε είδους ανάπτυξη στο νησί, η αποκατάσταση των μύλων της Χρυσοχεριάς, ένα έργο εμβληματικό για το νησί μας, που ήδη εκτελείται. Παράλληλα ολοκληρώσαμε τις μελέτες για τα απορρίμματα, τις οποίες παρουσιάσαμε,  υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το  Πανεπιστήμιο της Αθήνας με την ευθύνη του καθηγητή Λέκκα και παραλαμβάνουμε σε λίγες μέρες τη μελέτη για  την αντιπλημμυρική προστασία της Πόθιας, φτάσαμε στο τελικό στάδιο για τη διακήρυξη και τον διαγωνισμό το έργο του λιμανιού και καταθέτουμε μέχρι την 15ηΣεπτεμβρίου το τεράστιο πρόγραμμα ΣΒΑΑ, που θα αλλάξει  τον αστικό ιστό του νησιού μας. 

Αποφασίσαμε λοιπόν, όλο αυτό το έργο, για το οποίο κοπιάσαμε ακόμη και πάνω από τις δυνάμεις μας, να το φέρουμε εις πέρας και να παραδώσουμε το νησί όπως το ονειρεύονται όλοι οι συμπατριώτες μας. Το νέο εκλογικό σύστημα διευκολύνει την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του Δήμου, αφού ο πρώτος συνδυασμός  θα εκλέξει 15 δημοτικούς συμβούλους  σε σύνολο 27   Ζητούμενο τώρα είναι η σταθερότητα και η συνέχεια του έργου που ξεκίνησε, χωρίς νέους πειραματισμούς και αλλαγές στην πορεία, που πλήρωσε ακριβά ο τόπος. 

Γι’ αυτούς τους λόγους συνθέσαμε ένα θαυμάσιο ψηφοδέλτιο από νέα στελέχη, επιστήμονες και ανθρώπους της εργασίας, με όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, που με τη βοήθεια έμπειρων και δοκιμασμένων στελεχών εγγυώνται τη σταθερότητα, τη διεκδικητικότητα και την αποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση του έργου μας. Από αύριο  θα παρουσιαστούν στον καλυμνιακό λαό τα στελέχη αυτά , ξεκινώντας από τις νέες γυναίκες και τους επιστήμονες που θα είναι η ψυχή του συνδυασμού μας. Ευχόμαστε καλόν αγώνα σε όλες και όλους.  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/08 - 23:37
Γνώστης
Ο αντίστοιχος καισερλης της Καλύμνου.Οταν ξυπνήσουν και καταλάβουν όπως εδώ, θα λένε τί βλακεία κάναμε τόσα χρόνια.Τι να πεις; Λογική δεν υπάρχει, ούτε εδώ, ούτε εκεί.Μονο αυτό σας αξίζει.......
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/08 - 15:48
Περαστικά σου!
Το χρήμα πολύ εμισησαν! Την δόξα ουδείς. Στο χρονοντούλαπο σε βλέπω γρήγορα και εσένα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ