Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έφτασαν οι πρώτες επιταγές στην Κω με το βοήθημα Trump

23/06/2020
1074 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ξεκίνησαν να φθάνουν στο νησί μας τις προηγούμενες ημέρες οι επιταγές με το βοήθημα Trump αξίας 1.200 δολαρίων και οι διακιούχοι είναι πολύ χαρούμενοι για αυτό το "δώρο". Να σημειωθεί ότι λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας , η αμερικανική κυβέρνηση με απόφαση του Προέδρου Trumpπροχώρησε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Αμερικανών πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Σε ότι αφορά τις επιταγές οι πρώτοι δικαιούχοι που έλαβαν το επίδομα είναι Ελληνοαμερικανοί που έκαναν τις ειδικές αιτήσεις. Για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη από την Αμερική , δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για να λάβουν το οικονομικό βοήθημα. Θα πιστωθούν είτε στον τραπεζικό λογαριασμό που καταβάλλεται η αμερικανική σύνταξη, είτε θα σταλεί επιταγή στην διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα που έχει δηλωθεί αυτόματα. Ήδη κάποιοι συνταξιούχοι στην Κω έλαβαν επιταγή , ενώ κάποιοι άλλοι που λαμβάνουν σύνταξη σε λογαριασμό Αμερικής έχουν πάρει τα χρήματα.

Να εξηγήσουμε σε αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με το IRSθα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να καταβληθεί το ειδικό επίδομα σε όλους τους δικαιούχους. Χρειάζεται λοιπόν από πλευράς των Ελληνοαμερικανών και ειδικά των συνταξιούχων υπομονή.

Για την εξαργύρωση της επιταγής θα πρέπει να απευθυνθείτε στην τράπεζα. Καλό θα είναι να κάνετε μία έρευνα προτού καταλήξετε σε ποια τράπεζα θα την εξαργυρώσετε διότι το κόστος διαφέρει σημαντικά. Υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν 25 ευρώ και άλλες 200 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως , θα χρειαστούν περίπου 20 εργάσιμες ημέρες για να φανούν τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Για να κάνει κάποιος την αίτηση για το έκτακτο βοήθημα Trumpθα πρέπει να είναι Αμερικανός πολίτης και να διαθέτει SocialSecurityNumber. Για όσους δεν διαθέτουν τον αριθμό ειδικής ασφάλισης δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα 1.200 δολάρια.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2020 και οι επιταγές αποστέλλονται ταχυδρομικά σε όλο τον κόσμο. Επειδή δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις σχετικά με 2ο επίδομα από τις Η.Π.Α. , να εξηγήσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ψηφιστεί 2ο επίδομα. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις είτε για το ίδιο ποσό, είτε για μεγαλύτερο, ακόμη και για κοινωνικό τουρισμό όμως όλα αυτά είναι σε επίπεδο συζητήσεων. Εάν ψηφιστεί περεταίρω οικονομική ενίσχυση και αφορά τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Κω θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα μέσω του ΒτΚ.

Επαναλειτουργεί η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Pyatt σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα ενημερώνει ότι η Πρεσβεία στην Αθήνα έχει ανοίξει ξανά και εξυπηρετεί το κοινό εδώ και λίγες ημέρες. Για κάθε περίπτωση και υπόθεση, η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας που έχει ορίσει η πρεσβεία.

Επίσκεψη κλιμακίου στην Κω

Σχετικά με την ετήσια ενημέρωση κλιμακίου της πρεσβείας στην Κω για θέματα συνταξιούχων και άλλα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για επίσκεψη του κλιμακίου. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του Covid– 19. Έτσι για οποιαδήποτε υπόθεση θα πρέπει να έρχεστε σε επαφή με την πρεσβεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ