Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον Αν. Καραναστάση από την Αστική Εταιρεία Ιπποκράτης και την Ι.Μ. Κώου Νισύρου

10/03/2020
71 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το πρωί δόθηκε συνένεντευξη τύπου από την πρόεδρο κα. Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη και τον ψυχίατρο κ. Δημήτρη Γερούκαλη για την εκδήλωση αλλά και τις άλλες δράσεις της αστικής εταιρείας.

Τα προληπτικά μέτρα εναντίον της διάδοσης του Covid 19 και η απόφαση του Δήμου Κω το μεσημέρι της Τρίτης για την αναβολή όλων των εκδηλώσεων έφερε την ματαίωση. Η κα. Διονυσία Τελλή ενημερώνει ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Νωρίτερα η πρόεδρος κα. Διονύσια Τελλή είχε αναφέρει στην συνέντευξη τύπου τα εξής:

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (ΑΕ), από συστάσεώς της, ιδίως από το έτος 2005, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα με άξονα το "ευ ζην" και το "κοινωνείν’’.

Από το 2005 καλλιεργούμε τα πεδία της παραγωγικής μνήμης, την οικογενειακή εστία, την τράπεζα, την οικιακή οικονομία, την αγροφιλία, την τοποφιλία, την αισθητική του τοπίου, προκειμένου να παράξουμε νέο πολιτισμικό υπόδειγμα και να διαμορφώσουμε νέες ατομικές συμπεριφορές. Τα προγράμματα, με τον διακριτικό τίτλο ΕΣΤΙΑ, ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ, εφαρμόσθηκαν, και συνεχίζονται, με επιτυχία.

Εργασθήκαμε με την οικογενειακή ζωή, το πολιτιστικό κεφάλαιο, το συμβολικό κεφάλαιο.

Η ΑΕ με διαρκή μελέτη, έρευνα, αναστοχασμό, παρατηρεί, ανατέμνει και συμπεραίνει μέσω της κοινωνίας και διαμορφώνει προτάσεις κοινωνικών παρεμβάσεων.

Στοχεύουμε στον πολιτισμό, διότι μόνο μέσω αυτού ο άνθρωπος μπορεί να υπερβαίνει την φύση του, επομένως και τις ανάγκες του.

 

Εκπονήθηκε και σχεδιάσθηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεως, με στόχο μία νέα συμμαχία πολιτισμού, γνώσεως, εδάφους, τόπου, δικτύων και αισθητικής.

 

1)ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΠΡΩΣΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΟΥ,

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

 

Σκοπός είναι η ανάδειξη των ΠΡΟΣΩΠΩΝ του τοπικού αγιολογίου και των προσωπικοτήτων του προσφάτου παρελθόντος της Κω, η παρουσίαση του τρόπου του βίου τους και η στάση τους έναντι της ζωής.

 

Θα επισημανθεί η σημασία του νοηματοδοτημένου τρόπου του βίου, καθώς και της ζωής κατά τρόπον συμβολικό.

 

Μέσω της ανάδειξης αυτών των ΠΡΟΣΩΠΩΝ και της δημόσιας συζήτησης, αναδεικνύεται το αξιακό πρόταγμα και λειτουργεί ως αρχετικό υπόδειγμα για τήν ζωή μας.

 

2) ΚΩΩΝ ΒΙΟΣ.

 Στοχεύουμε στην διαχείριση ενύλων και άυλων πόρων και στην ανάκτηση του ελληνικο? τρόπου του βίου. Το νέο πεδίο είναι ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 Τα νέα πεδία "μαχών" είναι η παραγωγική μνήμη, η κληρονομημένη γνώση, το συμβολικό κεφάλαιο, ο πολιτισμός, το έδαφος, ο τόπος, τα δίκτυα, η αισθητική.

 Οι "εικονογραφίες" (θρησκεία, γλώσσα, τρόποι του βίου, εδαφικότητα,  τοπικότητα, γεύσεις, οσμές, κα) εκφράζουν τη βιωματική σχέση του ανθρώπου με τον τόπο και τήν συλλογικότητα.

 Η έννοια της πρόληψης, επί της οποίας οικοδομήθηκε το όλο εγχείρημα, εμπλουτίζεται και ουσιαστικοποιείται με τον ορίζοντα της πρόληψης, της πρόγνωσης, της πρόνοιας, της ενεργοποιήσεως του Νου.

 Η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, μέσω του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ και του συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Μουστάκη, είναι δεξαμενή ιδεών και συνοδοιπόρος του έργου μας.

 Ο Δήμος Κω και ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, είναι πηγή προβληματισμού, στοχασμού και πλατφόρμα πρωτοβουλιών και καινοτομιών. Συμπορευόμεθα με ασφάλεια και συναντίληψη.

 Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, από πολλών ετών συνεργάτης και καθοδηγητής, είναι πλέον οργανικό μέλος της ΑΕ. Επί των ιδικών του προτάσεων οικοδομήθηκε το πρόγραμμά μας.

Το έργο είναι μεγάλο και πάνω σε αυτό θα πορευτούμε.

 Ο κ. Δημήτρης Γερούκαλης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στην συναντίληψη που υπάρχει με την κα. Τελλή αλλά και τον δήμαρχο κάτι που δίνει δύναμη στην Αστική Εταιρεία να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά το έργο της. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιθυμία της ανάδειξης προσωπικοτήτων και την προαγωγή της καλή ψυχοκοινωνικής υγείας.

Σε ότι αφορά τις εξαρτήσεις σε τοπικό επίπεδο θα γίνει κάποια έρευνα σε μεταγενέστερο χρόνο για τις εξαρτήσεις. Πανελλαδικά πάντως ο κ. Γερούκαλης δήλωση πως υπάρχει μείωση των ναρκωτικών περίπου 5-8%.  

Πάντως τονίστηκε η επιθυμία της περαιτέρω εξωστρέφειας της Αστικής Εταιρείας και ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Επίσης έχει ανανεωθεί η ιστοσελίδα της Αστικής Εταιρείας όπου καθημερινά ενημερώνεται και λειτουργεί σελίδα και στο Facebook.

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ