Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βρεφονηπιακός Σταθμός Στοργή Baby: 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου Στοργή!

09/03/2021
457 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από τον Απρίλίο το νέο λεωφορείο θα μεταφέρει μαθητές από όλη την Κω!

Το 2021 είναι μία χρονιά γεμάτη εκπλήξεις για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Στοργή baby καθώς οι θετικές ειδήσεις είναι διαδοχικές και έρχονται να προσθέσουν νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κω.  

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο «ΒτΚ» η υπεύθυνη της Στορφής κα. Έλλη Πάτμου , ανακοινώνει την δημιουργία του πρώτου και μοναδικού ιδιωτικού νηπιαγωγείου στο νησί μας το οποίο μάλιστα θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2021. Επίσης σε λίγες ημέρες το ιδιόκτητο σχολικό λεωφορείο της Στοργής ξεκινά τα δρομολόγια και θα μεταφέρει τους μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού από όλο το νησί της Κω στο σχολείο. 

«ΒτΚ»: Κα. Πάτμου ποιες είναι οι εκπλήξεις που έχετε για την μαθητική κοινότητα της Κω; 

Ε.Π.: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πρώτα από το Βήμα της Κω ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει το ιδιωτικό νηπιαγωγείο Στοργή. Επεκτείνεται η υπάρχουσα δομή Στοργή babyαπό 600τμ στα 1000τμ. Στον ίδιο ιδιόκτητο χώρο θα συστεγαστούν τα δύο σχολεία με τη νέα επέκταση που θα γίνει όπως απεικονίζεται και στην μακέτα. Το νέο νηπιαγωγείο θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει νήπια και προνήπια 4-6 ετών. Δηλαδή τα παιδιά που έχουν γεννηθεί 2016, 2017. Έτσι στην Στοργή πλέον θα φοιτούν μαθητές από 2 μηνών μωρά στα βρεφικά μας τμήματα έως και 6 ετών.» 

«ΒτΚ»: Οι εγγραφές για το νηπιαγωγείο πότε ξεκινούν;  

Ε.Π.: « Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ήδη έχουν κατοχυρώσει νέοι μαθητές την θέση τους και βεβαίως θα έχουμε μαζί μας παιδιά από τον βρεφονηπιακό μας σταθμό.» 

«ΒτΚ»: Ποιες είναι οι προδιαγραφές του κτιρίου και ποιο το εσωτερικό σχολικό περιβάλλον;  

Ε.Π.: « Το σχολικό μας συγκρότημα είναι κατηγορίας C3 που σημαίνει ότι είναι αντισεισμικής κατασκευής εξαιτίας και των συμβάντων που έχουμε βιώσει. Πρόκειται για συμβατική κατασκευή με αντικεραυνική προστασία. Στο εσωτερικό του σχολείου μας υπάρχει το υπερσύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης τύπου sprinklers όπως άλλωστε ορίζει η πρόσφατη νομοθεσία. 

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του κτιρίου μας, διαθέτει 12 μεγάλες αίθουσες απασχόλησης, 8 αίθουσες ύπνου για ξεκούραση και ύπνο, το ιατρείο όπου η παιδίατρος εξετάζει τα παιδιά μας, μία σύγχρονη άνετη κουζίνα όπου καθημερινά ετοιμάζονται όλα τα γεύματα φρέσκα με τοπικά και βιολογικά προϊόντα και μία μεγάλη τραπεζαρία για το φαγητό. Τέλος διαθέτουμε 5 wcκαι 7 λουτρά αλλαγής βρεφών. Όλες οι αίθουσες είναι φωτεινές, αερίζονται φυσικά, διαθέτουν σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα και άνετες. Όλα αυτά μας καθιστούν το ασφαλέστερο και μεγαλύτερο σχολεία σε όλα τα Δωδεκάνησα και είμαστε υπερήφανοι που η Κως διαθέτει αυτή την σύγχρονη εκπαιδευτική δομή στην πόλη της Κω, σε ένα σημείο όμως που περιβάλλεται άφθονα από την φύση.» 

«ΒτΚ»: Μιας και αναφερθήκατε στον περιβάλλοντα χώρο, περιγράψτε μας το εξωτερικό χώρο του σχολείου. 

Ε.Π.: « Η αυλή του σχολείου μας είναι 1.000τμ. στρωμένος με πιστοποιημένο επαγγελματικό χλοοτάπητα. Διαθέτει πολλά παιχνίδια όπως τσουλήθρες , τραμπάλες και πολλά άλλα που είναι όλα πιστοποιημένα. Έτσι τα παιδιά μας παίζουν με ασφάλεια σε ένα σχολείο που βρίσκεται μέσα στην φύση όπου κυριαρχεί η απόλυτη ηρεμία.» 

«ΒτΚ»: Τα τμήματα χωρίζονται σε ηλικιακά γκρουπ;  

Ε.Π.: Οι ηλικίες που φιλοξενούμε είναι από 2 μηνών βρέφη έως 6 ετών πλέον με την δημιουργία και του νηπιαγωγείου μας από Σεπτέμβρη. Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά για παράδειγμα βρεφικά έως 12 μηνών, μεταβρεφικό έως 24 μηνών , προνηπιακά έως 3 ετών, προνηπιακά έως 4 ετών και σύντομα του νηπιαγωγείου που θα χωρίζονται σε νήπια και προνήπια.  

Με το έμπειρο προσωπικό μας παρέχουμε ένα πλούσιο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με δραστηριότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ενδιαφέρονται των παιδιών.» 

«ΒτΚ»: Το ιδιόκτητο σχολικό λεωφορείο πότε ξεκινά τις διαδρομές του και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί;  

Ε.Π.: « Από την προηγούμενη εβδομάδα διαθέτουμε ένα καινούργιο, ιδιόκτητο υπερσύγχρονο και ασφαλέστατο σχολικό λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών από τα σπίτια τους στο σχολείο μας. Θα εξυπηρετούμε ολόκληρο το νησί της Κω και έτσι θα μπορούν να έρχονται στην Στοργή παιδιά από όλη την Κω. Διαθέτει 25 θέσεις και θα εκτελεί δρομολόγια στην πόλη και τα χωριά. Αυτό σημαίνει ότι θα διευκολύνει την καθημερινότητα των γονέων. Αξίζει να τονιστεί ότι το σχολικό μας λεωφορείο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις των αρμόδιων υπουργείων και της Ε.Ε.». 

«ΒτΚ»: Πότε γίνονται οι εγγραφές και ποιες είναι οι ημερομηνίες λειτουργίας της Στοργής;  

Ε.Π: « Λειτουργούμε 12 μήνες το χρόνο και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του έτους, εκτός από το νηπιαγωγείο που είπαμε ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου.» 

«ΒτΚ»: Κα. Πάτμου, θα θέλαμε να μας πείτε για το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους γονείς και ποιες οικογένειες δικαιούνται την επιδοτούμενη φοίτηση;  

Ε.Π.: Διαθέτουμε θέσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις ξεκινούν τον Ιούνιο και ισχύει για θέσεις παιδιών που θα φοιτήσουν 01 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου. Καλύπτει λοιπόν σχεδόν ολόκληρο το έτος και είναι εντελώς δωρεάν για τις οικογένειες που δικαιούνται το ΕΣΠΑ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο κάτι το οποίο ξεκίνησε φέτος. Σας περιμένουμε για να σας πληροφορήσουμε από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στο σχολείο μας» 

Για πληροφορίες και εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Στοργή: 

Τηλ.: 2242 302371 , 6948040639 

Διεύθυνση : Λαγκάδα Κως  

Σάντυ Λαδικού 

  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ