Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Καμπανής : Έχω ανησυχία & δυσαρέσκεια για το πως κατάφερε το κρούσμα να ταξιδέψει και για ποιο λόγο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση

16/04/2020
2071 Εμφανίσεις
10 Σχόλια

Γ. Καμπανής : «Έχω ανησυχία και δυσαρέσκεια για το πως κατάφερε το κρούσμα να ταξιδέψει και για ποιο λόγο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των συνεπιβατών και των πολιτών. Η δημόσια υγεία εμπίπτει στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης»

Την ανησυχία του και την δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέσω του Ράδιο Πρώτο 91.5 ο Έπαρχος Κω Νισύρου κ. Γιάννης Καμπανής για το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού στην Κω. Πιο συγκεκριμένα ο Έπαρχος αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που δημιουργούνται για το πως κατάφερε ο ασθενής να πετάξει για Κω, για ποιο λόγο δεν έγινε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τις τοπικές αρχές και ενημέρωση των τοπικών αρχών προς την τοπική κοινωνία και φυσικά για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση οι συνεπιβάτες της πτήσης οι οποίοι στην πλειοψηφία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

« Είχα δηλώσει και στο πρώτο κρούσμα και το λέω ξανά. Δημιουργείται πρόβλημα λόγω της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών. Όντως υπάρχει 2ο κρούσμα και μάλιστα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται. Έχω όμως ανησυχία και δυσαρέσκεια για το πως κατάφερε ένας άνθρωπος θετικός στον ιό να ταξιδέψει για την Κω. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί οι συνεπιβάτες έγκαιρα; Γνωρίζω ότι ανάμεσα σε εκείνους που ταξίδευαν ότι υπήρχαν άτομα υψηλού κινδύνου και έπρεπε να είχαν ενημερωθεί.

Αδυνατώ να δικαιολογήσω ότι εν γνώσει των αρχών ταξίδεψε θετικός για την Κω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κύριος αυτός ενώ το ήξερε μπήκε μόνο του με δική του πρωτοβουλία σαν να διέφυγε της προσοχής των αρχών και μπήκε στο αεροπλάνο, διότι νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που σκέφτεται και δεν νομίζω ότι στερείται της ατομικής ευθύνης. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε τι να πω.

Το δεύτερο έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των συνεπιβατών ότι υπάρχει κρούσμα, κάθεται σε απόσταση και να μπουν σε κατ οίκον περιορισμό. Εδώ υπάρχουν κενά. Και εμείς ως τοπικές αρχές νομίζω οφείλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας γιατί οφείλουμε να προασπίζουμε την υγεία των συμπολιτών μας. Διότι διαφορετικά δεν έχει αρμοδιότητα το Επαρχείο, ο δήμος , η περιφέρεια κτλ; Τι σημαίνει δεν έχει αρμοδιότητα; Η δημόσια υγεία εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας. Οφείλουμε να ελέγχουμε να παρέμβουμε σε εστία μόλυνσης και να το θέσουμε υπό έλεγχο; Θα δείξουμε αδιαφορία γιατί δεν είμαστε αρμόδιοι; Οφείλουμε να παρακολουθούμε, να ελέγχουμε και να συμβάλλουμε. Δεν δίνει η περιφέρεια όλο της τον προϋπολογισμό να στηρίξει το σύστημα υγείας; Δεν προμηθευτήκαμε κάψουλες, μάσκες και άλλα υλικά; Δεν πρέπει να αναδείξουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν για να επιλύσουμε τα προβλήματα; Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες να λύσουμε προβλήματα. Ευκαιρία ίσως να δημιουργηθεί μονάδα εντατικής στην Κω. Αν δεν το πετύχουμε τώρα , δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε το νοσοκομείο μας.

Υπεύθυνοι για το ιατρικό κομμάτι είναι ο ΕΟΔΥ. Έχει σύνδεσμο στην Ρόδο. Επίσης και η Πολιτική Προστασία που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων. Από τα κεντρικά στην Αθήνα και μετά σε τοπικό επίπεδο. Βλέπω ότι υπάρχει ένα κενό σε όλο αυτό το σύστημα.

Οι πολίτες να μην ανησυχούν. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να ακολουθούμε όλες τις οδηγίες. Ελπίζουμε από τα τέλη του μήνα κάτι να αρχίσει να αλλάζει και να αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 10
Γιαννης Καμπανης.
Γιαννης Καμπανης. 17/04 - 09:19
Καλό Πάσχα
Όλα τα καλοπροαίρετα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εύχομαι σε όλους σας και στο βήμα της κω χρόνια πολλά,καλή Ανάσταση.
Πολίτης
Πολίτης 16/04 - 23:36
Κως
Που ειναι ο εισαγγελέας να επέμβει;;; Καλα ρίχνεται τα πρόστιμα στους υπολοιπους!!! Εδω σε ενα τοσο σοβαρό θεμα ειστε ολοι εξαφανισμένοι! Άκρως του τάφου σιωπή! Ντροπή σε ολους τους υπεύθυνους! Και ποια καραντίνα βρίσκεται η οικογένεια; Πλακα μας κανουν;; για λιγο ψαχτείτε μην ειναι αργα!!!
Κωα
Κωα 16/04 - 23:10
Κορονοιος
Θα έπρεπε να υπάρξει τιμωρία γιατί το μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθής ομάδες κάποιοι ασυνείδητοι δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν ντροπή και ανευθυνότητα να υπάρξουν κυρωσεις
ΑνώνυμοςΚ.Δ.
ΑνώνυμοςΚ.Δ. 16/04 - 19:57
Δεν είναι τίμιο να κόβετε σχόλια κύριοι.
Καλό θα ήταν να ακούγονται όλες οι φωνές και τα σχόλια....όχι να κόβονται ανάλογα με τα συμφέροντα σας...
ΑνώνυμοςΚ.Δ.
ΑνώνυμοςΚ.Δ. 16/04 - 19:46
Κύριοι....
Εσείς κ.καμπανη ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πόσοι καρκινοπαθείς...πόσοι νεφροπάθεια..πόσοι με ζαχαροδη διαβήτη και όχι μόνο.... υπάρχουν στο νησί...πως μας το κάνατε αυτό... φταίτε κύριοι... φταίτε...φανηκατε κατοτεροι των περιστάσεων...ο δήμαρχος...όλοι όσοι εμπιστεύτηκαμε... δεν ζητήσαμε να σκάψετε...ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο είχατε να φροντίσετε στην προκειμένη περίπτωση... θλιβερό...απογοητευτικό αποτέλεσμα....καλό Πάσχα κύριοι.....
ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΤΡΥΦΩΝ
ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΤΡΥΦΩΝ 16/04 - 17:01
Τιμωρία
Αφού "οφείλετε" όλοι σας, να πάτε οικειοθελώς στον Εισαγγελέα και να τιμωρηθείτε κύριοι...Τότε δεν θα έχει πάει η ψήφος μας χαμένη..Καλό Πάσχα..
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/04 - 16:51
Ανησυχουμε ολοι
Ναχαμε να λέγαμε. Άσε τα λόγια και ενεργήσετε έστω και καθυστερημένα.να μηνύσετε και τον ταξιδιώτη που το ήξερε και ταξιδεψε
ΚΩΟΣ
ΚΩΟΣ 16/04 - 15:49
ΚΩΟΣ
ΕΊΔΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ!!!
Ανησυχος κωος πολιτης
Ανησυχος κωος πολιτης 16/04 - 14:43
Κρουσμα
Κατοπιν εορτης πσιρνετε θεση σ αυτο που συνεβη.
Νικος
Νικος 16/04 - 14:12
SOS
Άμα Γιάννη έχεις ανησυχία κάνε κανένα έργο της περιφέρειας

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ