Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ): ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ!

12/05/2021
290 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ιούλιος 2017, ισχυρός σεισμός Μ=6,6. Τσουνάμι 1,5 μέτρο. Αν δεν ήταν 2 το βράδυ μπορεί να σκότωνε κόσμο.

Παροπλισμένο παραμένει το σύστημα προειδοποίησης που τοποθετήθηκε το 2019 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (υπεύθυνος ο κ. Άκης Τσελέντης...που ζήτησε και την ψήφο του λαού), με πλήρη χρηματοδότηση από την ΕΕ, και με την παρουσία του #NikosHardalias κ. Ν. Χαρδαλιά, που έδειξε το ενδιαφέρον της πολιτικής προστασίας. Στη Μαρίνα ο παλιρροιογράφος δε δουλεύει από 28.1.2021. Το ενημερωτικό πάνελ στην παραλία επίσης παροπλισμένο από καιρό. Ουδεμία ένδειξη! Σε συνθήκες ηρεμίας θα έπρεπε να δείχνει μετεωρολογικά στοιχεία, σε συνθήκες σεισμού, σεισμολογικά στοιχεία. Δε δούλεψε ούτε με το σεισμό της Σάμου (30.10.2020). Το μόνο που δουλεύει είναι ο παλιρροιογράφος που εγκατέστησα στο λιμάνι το 2018 με δωρεά της ΕΕ. 

Απέναντι, στην Τουρκία, το αντίστοιχο σύστημα δουλεύει...

Αυτή είναι η μέριμνα για την προστασία των πολιτών? Αυτή είναι η "αξιοποίηση" της δημόσιας δαπάνης...?? Αυτή είναι η προσοχή που δίνεται σε ενα ακριτικό νησί??

(από το facebook του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου)

* Ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος είναι Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, National Contact Officer σε θέματα τσουνάμι στην ΙΟC/UNESCO, μέλος της Commission on International Partnership της American Geophysical Union (AGU), Πρόεδρος της AGU Natural Hazards Graduate Student Award Committee και Editor-in-Chief του περιοδικού Research in Geophysics.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγρελλη Ξανθίππη
Αγρελλη Ξανθίππη 13/05 - 12:49
Σεισμός
Δυστυχώς αν δεν συντηρούμε τα ευαίσθητα συστήματα και μηχανήματα είναι εις βάρος μας. Καιρός να λογικευτουμε και να μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ