Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΔΕΛΦΙΝΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

27/02/2021
359 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μπροστά σε μία δυσάρεστη εικόνα, βρέθηκαν σήμερα, όσοι έκαναν την βόλτα τους στην παραλία Μαρμαρίου, όπου βρέθηκε, σε προχωρημένη αποσύνθεση, ένα δελφίνι.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών δελφινιών στο Αιγαίο ολοένα και αυξάνεται, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις αιτίες και τις πιέσεις που ασκούνται στο πολύτιμο οικοσύστημα. 

Οι ερευνητές του «Αρχιπελάγους» έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένως πως η υπερσυγκέντρωση πολεμικών σκαφών στο Αιγαίο (από διάφορες χώρες), σε συνδυασμό με την άνοδο του τουρισμού και την υπεραλίευση, προκαλεί μεγάλες πιέσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και ειδικά στα θηλαστικά.  

Πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηχορύπανση από τις συγκεκριμένες συχνότητες των σόναρ του πολεμικού ναυτικού προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στα θαλάσσια οικοσυστήματα, κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά, αλλά επηρεάζουν ακόμα και τα ψάρια και το ζωοπλαγκτόν», τονίζει ο κ. Τσιμπίδης. Τα σόναρ είναι συστήματα ηχοεντοπισμού υποβρυχίων, που χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία και ελικόπτερα.  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ