Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διακρίσεις και βραβεύσεις για τα κρασιά του Σ. Σκευοφύλαξ – Τι θα πιούμε φέτος τις γιορτές

25/12/2021
370 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η αιγαιοπελαγίτικη αύρα, τα ηφαιστειώδη πετρώματα της Κεφάλου και το μιρκοκλίμα της περιοχής περνάει στο ποτήρι μας και γευόμαστε την Κω χάρη στα κρασιά Σκευοφύλαξ. Με αυτά τα ποιητικά λόγια περιέγραψε ο κ. Σακελλάρης Σκευοφύλαξ τα κρασιά που παράγει στην Κέφαλο από ποικιλίες σταφυλιών που προέρχονται από ολόκληρο το νησί της Κω. 

Ο οινοπαραγωγός μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω για τα κρασιά του, τα βραβεία και το μέλλον του οίνου στο νησί μας. « Ο κάθε οινοπαραγωγός είναι ένας καλλιτέχνης. Πρέπει η Κως να φτιάξει την δική σας ταυτότητα στο κρασί, κάτι το οποίο γίνεται με σταθερά βήματα εξαιτίας και της γαστρονομικής ανάδειξης του νησιού.»  

Σύμφωνα με τον κ. Σεκευοφύλαξ, ο οινοπαραγωγός να αναδείξει το χαρακτήρα της πρώτης ύλης και τη μαγεία του κάθε τόπου που αποτυπώνεται σε κάθε φιάλη κρασιού. 

Δύσκολος ο πρωτογενής τομέας – ο επιμένων νικά  

Σε ότι αφορά την ενασχόληση του με τον αγροτικό τομέα, είναι σίγουρα ένας δύσκολος επαγγελματικός τομέας που όμως χρόνο με το χρόνο, κερδίζει όλο και περισσότερους νέους που επιλέγουν την επιστροφή στη φύση.  

Βραβεία για τα κρασιά Σεκυοφύλαξ 

Τα κρασιά Σεκυοφύλαξ διακρίθηκαν σε αρκετούς διαγωνισμούς φέτος και ειδικά η ναυαρχίδια το Λευκό κρασί «Καρυδιές».  Λάβαμε χρυσά και ασημένια μετάλλια σε διάφορους διαγωνισμούς. Στην Τοσκάνη, στα Σκόπια, στη Θεσσαλονίκη, στη Γαλλία και συνεχίζουμε.» 

Ο οινοπαραγωγός σχετικά με την φετινή παραγωγή δήλωσε ευχαριστημένος καθώς η άνοδος του τουρισμού έφερε απρόσμενη κατανάλωση. «Εξαντλήθηκαν κάποια κρασιά όμως φροντίσαμε και υπάρχουν από τη νέα σοδειά τόσο ροζέ όσο και κόκκινα για να απολαύσει ο κόσμος τις γιορτές. Είναι σίγουρα δύσκολος ο δρόμος  ο αγροτικός. Όμως μας βοηθάει η διασύνδεση με τον τουρισμό στην Κω. »  

Τι θα πιούμε τις γιορτές  

Σε ότι αφορά τα γιορτινά τραπέζια, ο κ. Σκευοφύλαξ προτείνει κόκκινο κρασί που ταιριάζει υπέροχα με το κρέας ή την γαλοπούλα. Για αρχή με τις σαλάτες, τα πλατό με φρούτα και τυριά ταιριάζει η μαλαγουζιά. Το κάθε τραπέζι μπορεί να κλείσει με ένα γλυκό κρασί επιδόρπιο.  

Τα κρασιά Σεκυοφύλαξ θα τα βρείτε σε εορταστικές συσκευασίες και σε ξεχωριστά μπουκάλια στα επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Κω και στις κάβες. Επιλέγουμε τα φετινά Χριστούγεννα προϊόντα του τόπου μας. Έτσι στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, δίνουμε αξία και δύναμη στους παραγωγούς της Κω και απολαμβάνουμε προϊόντα άριστης ποιότητας.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ