Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δ. Βλάχος: Θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση του Δημάρχου να καταργήσει την αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου

09/08/2021
259 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Θλίψη, και απογοήτευση προκαλεί η είδηση της απόφασης του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά να καταργήσει την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Κω – αίθουσα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, προκειμένου να στεγάσει στον χώρο αυτό το 3ο Γυμνάσιο Κω που ιδρύθηκε πρόσφατα. Προχειρότατη η λύση στέγασης για το 3ο Γυμνάσιο. Καταστροφική, με πολλές διαστάσεις για το 1ο Γυμνάσιο, αφού ουσιαστικά καταργεί την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου που αποτελεί πνεύμονα πολιτισμού, δράσεων,ενημέρωσης αλλά και αφύπνισης της νεολαίας μας σε θέματα Δημοκρατίας, Εθνικής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου προετοιμάζονται και παρουσιάζονται σε δύο φάσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, οι εθνικές γιορτές. Γίνονται δράσεις όπως, η Λέσχη Ανάγνωσης, η Κινηματογραφική Λέσχη, προετοιμασία και παρουσίαση μουσικών εκδηλώσεων, και θεατρικών παραστάσεων. Γίνονται διαλέξεις και ενημερωτικές συναντήσεις με θέματα όπως: Κάπνισμα και υγεία, τα ναρκωτικά, το ποτό και οι συνέπειές τους, η κυκλοφοριακή αγωγή, το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, ο αθλητισμός και τα Ολυμπιακά αθλήματα, πρώτες βοήθειες όπως ΚΑΡΠΑ … και πολλά άλλα που τα αναγνωρίζουν ως σημαντικά αυτοί που σκέφτονται τη νεολαία μας και ενδιαφέρονται για την πρόοδο της κοινωνίας μας. 

Τα λόγια του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του Ήρωα 18χρονου μαθητή που θυσιάστηκε για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους κατακτητές, δίδαξαν χιλιάδες μαθητές που πέρασαν από το 1ο Γυμνάσιο την μεγάλη ιδέα της αγάπης προς την Πατρίδα, την Εθνική Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία.

«Γνωρίζω ότι θα με καταδικάσετε εις θάνατον. Θα με κρεμάσετε το ξέρω. Εκείνο όμως το οποίον έχω να πω, είναι τούτο: Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερίαν της Πατρίδος του. Τίποτε άλλο».

Αυτό το μεγαλειώδες μήνυμα εξέπεμψε με τη θυσία του ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης όχι μόνο στην Κύπρο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο.Κυρίως όμως το εξέπεμψε προς τους μαθητές, τους νέους, που δεν χειραγωγούνται εύκολα.

Το μεγάλο αυτό έργο που συντελέστηκε αλλά και θα συντελείται στην αίθουσα Εκδηλώσεων Ευαγόρα Παλληκαρίδη του 1ου Γυμνασίου Κω το γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε; Αν το γνωρίζετε,δεν σας συγκίνησε κύριε Δήμαρχε; Δεν αντιληφθήκατε, αν και ήσασταν παρόν στην εκδήλωση, τον μεγάλο συμβολισμό της μετονομασίας της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου σε αίθουσα Εκδηλώσεων Ευαγόρα Παλληκαρίδη; Δεν μπορείτε από τη μια να καταργείτε την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου και από την άλλη να υπόσχεστε δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων στο Ιπποκράτειο Λύκειο!!!

Μην επιλέξετε τόσο φτωχές αλλά και καταστροφικές λύσεις για τους μαθητές μας κύριε Δήμαρχε! Μην βάλετε σε αντιπαράθεση την κοινωνία της Κω. Μην επιμείνετε στην απόφασή σας. Η λύση να αφήσετε ίσωςμία μικρή αίθουσα στον χώρο αυτόν ως αίθουσα Ευαγόρα Παλλικαρίδη, δεν διορθώνει τίποτα από το μεγάλο κακό που θα προκαλέσετε στους μαθητές μας. Η ιδέα που εξέπεμψε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης είναι πολύ μεγάλη για να φυλακιστεί σε μία μικρή αίθουσα κύριε Δήμαρχε. Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης θυσιάστηκε για την Πατρίδα του.Είναι ασέβεια να επιχειρήσετε να τον φυλακίσετεξανά σε μία μικρή αίθουσα απλά και μόνο για να υπάρχει!!!

Αν παρ’ ελπίδα υλοποιήσετε την απόφασή σας κ. Δήμαρχε,προτείνω στον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου, να απευθυνθεί στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα να έρθει να παραλάβει το Πορτρέτο του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη και να το αναρτήσει με τιμές, όπως του αξίζει, σε ένα άλλο σχολείο της Πατρίδας μας που ξέρουν και τιμούν τους Ήρωες.

Στην παραπάνω φωτογραφία, στην κατάμεστη αίθουσα από Κώους και Κύπριους  πολίτες διακρίνονται: 

  • Από την Κω, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω- Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Ταξίαρχος Κω, ο νυν Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς μαζί με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Εμμανουήλ Μήτρου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Εμμανουήλ Στεργιούλης, Ο Δήμαρχος Αχελώου κ. Αθανάσιος Οικονόμου και πολίτες.
  • Από την αντιπροσωπεία της Κύπρου, η αδελφή του ήρωα κ. Γεωργία Παλληκαρίδη, Ο συναγωνιστής του Ευαγόρα κ. Γιώργος Στενιώτης, Ο πρέσβης της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Πρώην Υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» κ. Μάριος Δημοσθένους, ο Διευθυντής του Λυκείου Κύκκου Α΄ Κ. Τάκης Ευθυβούλου και αρκετοί άλλοι.


 Δημήτριος Βλάχος

  Πρώην Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κω

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Κωστας
Κωστας 09/08 - 20:02
Τζάμπα παλικαρια
Κύριε Βλαχο όλοι ειμαστε γνωστοί στην μικρή κοινωνία της Κω . Για αυτό και θα ρωτήσω και εγώ με την σημερα μου τι θα ελεγε ο ήρωας Ευαγωρας Παλληκαριδης για τους εκπαιδευτικούς του δημοσιου που κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους με αμοιβη;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/08 - 17:35
ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/08 - 15:53
ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/08 - 15:50
Τριτο γυμνασιο
Δημητρη μη μας το παιζεις επαναστατης. Μικρη κοινωνια ειμαστε και ολοι γνωριζομαστε. Ποια ειναι η δικη σου προταση να γινουν αιθουσες σε ενα μηνα αφου το γυμνασιο ιδρυθηκε πριν απι λιγο? Να μας την πεις γιατι ο παλληκαριδης θα ντραπηκε γιαυτα που ξεφουρνησες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ