Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκατοντάδες πιστοί από την Κω αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας στον Πανορμίτη Σύμης (φωτο)

07/11/2021
613 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη για ακόμη μία χρονιά παρά τα προβλήματα με την πανδημία πιστοί από τα γύρω νησιά αλλά και από πολλές περιοχές της Ελλάδας έφθασαν στον Πανορμίτη της Σύμης.  

Για να προσκυνήσουν την χάρη του και να πραγματοποιήσουν το τάμα τους άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην πίστη έφθασαν αφού περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν. 

Δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που γονατιστές έφθασαν από το μικρό λιμανάκι μέχρι την θαυματουργή εικόνα, ενώ άλλες κρατώντας ψάθινες σκούπες μικρές και μεγάλες. 

Αυτές τις μέρες, εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών δεν είναι λίγοι οι προσκυνητές που σκουπίζουν ξανά και ξανά το βοτσαλωτό προαύλιο του μοναστηριού, προσδοκώντας την απομάκρυνση των δικών τους κακών.

Θερμή ήταν η υποδοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου υπέρτιμου και έξαρχου Νοτίου Αιγαίου Πελάγους συμπατριώτη μας κ.κ. Χρυσόστομου Β΄ (κατά κόσμον Νικόλαος) Πίτσης, παρουσία του επίσης συμπατριώτη μας Κώου, Ηγούμενου της Ι. Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους, Ναθαναήλ (Καλαϊτζής).

Ευχές και εγκάρδια μηνύματα για όλο τον κόσμο αλλά και για τους συμπατριώτες του στο νησί μας μετέφερε επισημαίνοντας μας, πως για την Κω είναι σημαντικό που έχει τον Ιερό Ναό Ασωμάτων Ασφενδιού στέλνοντας και τις ευχές του σε όλους τους εορτάζοντες. Επιπλέον επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας και εν μέσω πανδημίας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να ακούμε τους επιστήμονές και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας κατά της covid 19. 

Καλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/11 - 08:25
Υπερσυγκεντρωση
Προβλεπω να φουντωνει ο κοβιντ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ