Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκδόθηκε το βιβλίο του Νίκου Ιερομνήμονα "Η Ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας"

12/04/2021
201 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

   Ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας κ. Νίκος ιερομνήμων, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια υπηρετήσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με αγάπη και ζήλο συνεχίζοντας έως σήμερα, δε θα μπορούσε παρά να μην καταγράψει όλα όσα γνωρίζει γι αυτό το σχολείο.

   Έχοντας συλλέξει ένα καταπληκτικό αρχείο από φωτογραφίες αλλά και έγγραφα, όπως ενδεικτικά και ελέγχους της εποχής (από το αρχείο του σχολείου), μας παρουσιάζει την πορεία του σχολείου μέχρι την ημέρα που παρέδωσε με συγκίνηση τα κλειδιά, κλείνοντας ουσιαστικά τον κύκλο των 90 ετών λειτουργίας του. 

Ο ίδιος υπήρξε μαθητής, δάσκαλος και μετέπειτα διευθυντής του σχολείου το οποίο δημιουργήθηκε με την συνδρομή μεταναστών και του συλλόγου που είχαν δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη. 

   Με χρήματα που συγκέντρωσαν τότε στο εξωτερικό, επιστρέφοντας στην Κω μια αντιπροσωπεία τους κίνησε τις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου και μετέπειτα προχώρησε η διαδικασία για την ανέγερση του σχολείου. 

   Ο Νικόλαος Ιερομνήμων απο ηθική υποχρέωση, όπως ο ίδιος δηλώνει, θέλησε να γράψει το βιβλίο για να μείνει αναλλοίωτη η ιστορία του σχολείου και να τιμήσει όλους όσους πέρασαν από αυτό αλλά και όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του.

Το βιβλίο εκδόθηκε με συγχρηματοδότηση από τον ΔΟΠΑΒΣ και τον επιχειρηματία Μανώλη Χατζηάμαλλο.


Μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο ΈΚΦΡΑΣΗ στην πλατεία Κονίτσης.


Καλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ