Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΥΘΥΝΗ TΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ H ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ

13/03/2022
100 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η επίσημη εξήγηση για την μετάθεση της τοπικής ετήσιας εθνικής επετείου της 7ης Μάρτιου ήταν ότι λόγω της σύμπτωσης της με την Καθαρή Δευτέρα δεν μπορούσε να διαταραχτεί ΄΄εκδροομικη συνήθεια μας’’ και προπαντός η τοπική αγορά! ‘’Μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, κατόπιν συνεννόησης με τον γεν. γραμματέα της ΕΣΕΕ και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, ως ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης ορίζεται η 13η Μαρτίου 2022, ημέρα Κυριακή, καθώς η φετινή επέτειος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.’’ (Πηγή:www.dimokratiki.gr )

---ΕΡΩΤΗΣΗ: Από ποτέ η Διονυσιακού-διασκεδαστικού και ελάχιστα Λατρευτικού χαρακτήρα ‘’Καθαρή Δευτέρα’’ απέκτησε ‘μεγαλύτερη σημασία από την Εθνική Επέτειο της Τοπικής Απελευθέρωσης; Πως ο κ. Χ. έκρινε ότι πρέπει σε συνθήκες Εθνικής υποχώρησης και απειλών της κυριαρχίας των νησιών μας να μεταθέσουμε την 7ης Μάρτιου; Ποιο ιστορικό προηγούμενο υπάρχει που να την αιτιολογεί; Ποιά είναι η σημερινή σημασία της επετείου 7ης Μάρτιου που επιβάλλει την ανάδειξη της και όχι την υποβάθμιση της;

  1. Η Καθαρή Δευτέρα ήταν πάντα στα νησιά μας μια μέρα όπως οι άλλες. Οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους και γυρίζοντας το μεσημέρι έτρωγαν τα νηστίσιμα στο σπίτι ή σε μια έξοχη, ενώ οι περισσότεροι προετοιμάζονταν για την πρώτο εσπερινό του 40-ήμερου. Από τότε που ήρθαν στον τόπο μας τα λατινοαμερικάνικα-πατρινά ‘’καρναβάλια’’, η μέρα απέκτησε μια ‘’ξεφαντωματική’’ μορφή χάνοντας τον οικογενειακό της χαρακτήρα. Σήμερα αποκτά κυριαρχικό χαρακτήρα παραμερίζοντας γιορτές εθνικού χαρακτήρα για πρώτη φορά (και τελευταία ελπίζουμε).
  2. Από το ημερολόγιο βλέπουμε ότι η 7η Μαρτίου του 1950 και του πρόσφατου 2012 συνέπεσαν με Καθαρή Δευτέρα, χωρίς να διαταραχτεί η συνύπαρξη τους. Μάλιστα οι παρελάσεις 7η Μαρτίου 2012, Καθαρής Δευτέρας, σημαδεύτηκαν από τις διαδηλώσεις των Δωδεκανησίων πολιτών κατά της κατεστημένης πολιτικής ηγεσίας, που χρεώνονταν την λαϊκή κατακραυγή για την χρεοκοπία της χώρας και τους μνημονικούς καταναγκασμούς που επιβλήθηκαν από την τρόικα το 2010! Στα video της εποχής βλέπουμε τους επίσημους της εποχής (υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχη, δήμαρχο κλπ) να εγκαταλείπουν άρον-άρον την εξέδρα των επισήμων με ‘ και φωνές του πλήθους: ‘’στην εξέδρα έπρεπε να κάθονται οι αγωνιστές της Ένωσης όχι εσείς που καταστρέψατε την χώρα’’! (θυμηθείτε το στο https://youtu.be/ZXVFxQCSO6Y). Φυσικά και μπορούν να συνυπάρχουν εκδηλώσεις με πολλαπλά και αντικρουόμενα μηνύματα. Εκτός και αν οι υπεύθυνοι θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την περίσταση. Άδω η πολιτική ευθύνη είναι του κ. Χατζημάρκου. Ακολουθούν τα … ‘’απόκλουθα’’. Επί της ουσίας μας είπαν: μεταθέτουμε την 7η Μαρτίου για να μην διαταραχτεί η αγορά, το εμπόριο ….και τα ‘’μπάνια του Λαού΄΄ για να θυμηθούμε τον Μάγο του Λαϊκισμού. (Τον Ιούλιο 1987 ο Α. Παπανδρέου, όταν του είχε προταθεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το είχε απορρίψει λέγοντας: «ε, δεν θα χαλάσουμε και τα μπάνια του λαού», εκτιμώντας πως η θερινή ραστώνη γενικώς δεν προσφέρεται για σοβαρές πολιτικές σκέψεις και αποφάσεις – άντε να σηκώσεις τον Έλληνα από την ξαπλώστρα του για να τον στείλεις στην κάλπη, περιμένοντας να σε ψηφίσει κι από πάνω. Σήμερα ο κ. Χ. μας λέει ότι δεν έχουμε τόσο την ανάγκη εθνικών μηνυμάτων όσο… των εμπορικών.).
  3. Η σημασία της 7ης Μαρτίου καθορίζεται από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο πρωθυπουργός της Χώρας είναι στην Πόλη σήμερα και συζητά με το πρόεδρο της Τουρκίας Erdoğan τα θέματα του Αιγαίου και της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Πριν λίγες μέρες δήλωνε προκλητικά: ‘’ Το ναυτικό μας κάνει το Αιγαίο Τουρκική Λίμνη-Our mighty navy is making the Aegean a Turkish lake!’’ (http://www.defenddemocracy.press/erdogan-in-trouble-at-home-fishing-for-trouble-in-the-aegean/). 
  4. H Τουρκία διεκδικεί στα νησιά μας ότι δικαιολογεί η ισχύς των όπλων της μας διδάσκει ο Θουκυδίδης. Φέτος εντάσσει στην στρατιωτική δύναμη της 3 φρεγάτες με ηλεκτρονικά συστήματα ανθυποβρυχιακού, αντιαεροπορικού, επιφανειακού, αμφιβιου πολέμου και συστήματος επιτήρησης και προληπτικής καταστροφής πυραύλων, και μη επανδρωμένα σκάφη πολεμικών επιχειρήσεων αέρος και θάλασσας. Αυτή την εποχή που η χώρα μας πιέζεται για παραχωρήσεις ‘’έξωθεν’’ πρέπει να έχουμε υψηλό ηθικό και συνειδησιακό τοπικό εσωτερικό μέτωπο υπεράσπισης του τόπου μας, με λαϊκή συμμετοχή μακριά από εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες και πνεύμα αντίστασης στην εθνικιστική επιθετική πολιτική της άρχουσας τάξης και της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας. 

Είναι τεράστιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ η υποβάθμιση της 7ης Μαρτίου μέσω της μετάθεσης της

  1. Από την ιστορία μας: Ο Κεμάλ Ατατουρκ στο τέλος του β παγκόσμιου πολέμου ζητούσε να δοθούν στην Τουρκία τα 12-νησα και το σαντζάκι Αλεξανδρέττας. Οι νικήτριες δυνάμεις το σκέφτονταν. Η Αγγλία ήθελε τα 12-νησα μαζί με την Κύπρο ως ενιαίο προτεκτοράτο. Τότε δημιουργήθηκε η ΕΜΠΑ και πολλοί συμπατριώτες μας πάλεψαν για το θεμα της απελευθέρωσης ενάντια στην Αγγλική κατοχή. 

(ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ)


  1. Ο δεξιών πεποιθήσεων δικηγόρος Κω Αντώνης Αβρίθης που έζησε τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940, μια μέρα σαν σήμερα, μας αφηγήθηκε: ‘’στην διάσκεψη των Παρισίων χάριν της παρέμβασης 

της ‘’αρκούδας’’ τα νησιά μας αποδόθηκαν στην Ελλάδα. Ο τότε υπουργός εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Β. Μολότωφ παίρνοντας τον λόγο μετά από πολλές αρνήσεις του αγγλοσαξονικού παράγοντα είπε: η Ελλάδα είναι και αυτή νικήτρια δύναμη του αντιφασιστικού πολέμου. Τα 12-νησα της ανήκουν’’

  1. Η αντιρωσική υστερία και η φιλοδυτική τυφλότητα που έχει επιβληθεί στην χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης δεν εδράζεται σε δίκαιη ιστορική ανάγνωση. Ο πρωθυπουργός μας σήμερα διαπραγματεύεται, για μας και τα νησιά μας (κυρίως), εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Την συνάντηση την μάθαμε από τους εκπροσώπους του τουρκικού κράτους! Στην κυβερνητική σκόπιμη συσκότιση της κοινωνίας για τα τοπικά εθνικά θέματα, εδράζεται και η απόφαση του περιφερειάρχη και των περί αυτού, περί μετάθεσης της εθνικής επετείου της 7ης Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2022. 

Ν. Μυλωνάς  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 13/03 - 15:01
Πολιτική
Γιατί χαλάτε την διάθεση σας .απαντήστε μας με τον κορονοιο και 114 κρούσματα χρειάζονται εκδηλώσεις και μαζώξεις;; Με ένα κλίμα ανασφάλειας για τη ρευστότητα του πολέμου. Με την αβεβαιότητα για τον τουρισμό τις αυξήσεις των τιμών Πίος έχει διάθεση για γιορτές. Φυσικά και έπρεπε να τιμηθεί η επέτειος στις επτά Μαρτίου ως είναι καθιερωμένη. Αλλά με τέτοιες συγκυρίες με τους ανθρώπους να βομβαρδίζονται να ξεριζώνονται και τα παιδάκια να ταλαιπωρούνται ας είμαστε πιο μαζεμένοι πιο προσεκτικοί και πιο ταπεινοί. Μην κάνουμε πολιτική επιζήμια. Δεν είναι όλα ανθηρά.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ