Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΖΟΕΚ: Μετά από 30 χρόνια, κλείνει ο χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στη Λάμπη

17/02/2022
1117 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

1992-2021: Η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Κω έχει συμπληρώσει σχεδόν 30 χρόνια σκληρής και ζωντανής παρουσίας τα τοπικά κοινωνικά δρώμενα, με σκοπό πάντοτε την προστασία του Φυσικού περιβάλλοντος και την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Από τον παρελθόντα χρόνο μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες περισυλλογές και στειρώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Δικαίου, Ηρακλειδών και Κω, ενεργοποιώντας τους κτηνιάτρους του νησιού μας, καθώς είχαμε και την δυναμική συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό (Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία κ.α.). Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν, δεκάδες εκατοντάδες Έλληνες φιλόζωοι και βοήθησαν στην μείωση και τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων (σκυλιών, γατών), καθώς και στην φροντίδα των ιπποειδών (γαϊδουριών, μουλαριών κ.α.), όπως κόψιμο νυχιών, λιμάρισμα, καθάρισμα οδόντων, πεταλώματα, αποπαρασιτώσεις κ.α.

Τον χειμώνα είχαμε και έξτρα εργασία με τα χτυπημένα (από όπλα) αρπακτικά (αετογερακίνες, μπούφους, γκιώνηδες, φλαμίνγκο κ.α.) τα οποία ταξίδευαν εκτάκτως για τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών (Πάρο και Αίγινα).

Όλα έγιναν με κινητήριο δύναμη την αγάπη για την φύση και για τα ζώα, που αν τα βλέπουμε ως έμψυχα πλάσματα που και αυτά πονούν και υποφέρουν κοντά στον αμαρτωλό άνθρωπο, που όμως, εάν είναι ευαισθητοποιημένος, γίνεται φύλακας άγγελος της Δημιουργίας και εν γένει της Φύσης.

Εν έτει 2022, ο νέος νόμος Ν.483021, αναθέτει αποκλειστικά ως υπεύθυνους τους Δήμους για την περισυλλογή, σήμανση και στείρωση των αδέσποτων σκύλων, γατών, καθώς και την υποχρέωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αρρώστων ή τραυματισμένων ζώων.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΖΟΕΚ αποφάσισε το κλείσιμο του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στη Λάμπη, καθώς δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε, λόγω τοποθεσίας του χώρου, να βγάλουμε μία κρατική άδεια καταφυγίου.

Παράλληλα, τα μέλη της ΖΟΕΚ και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, θα βοηθήσουμε τον Δήμο μας, ώστε να γίνει ένα Δημοτικό καταφύγιο λειτουργικό, ώστε να εξασφαλίζει απόλυτα την κατάλληλη ευζωία των αδέσποτων ζώων, ώστε να είναι επισκέψιμος χώρος και παράδειγμα για τους άλλους Δήμους του Νότιου Αιγαίου.

Η δράση του συλλόγου μας, συνεχίζεται στην προστασία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στην διαφύλαξη των παραλιών, που επωάζουν χελώνες καρέτα καρέτα και των 2 αναγνωρισμένων υδροβιότοπων (Ψαλιδίου – Αλυκή Τιγκακιού). Αυτό είναι καθήκον κάθε φιλόνομου πολίτη και χρέος μας η διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς (για τις επόμενες γενιές).

Ευχαριστούμε όλους τους ευαίσθητους πολίτες, φορείς, Δήμους, που νοιάζονται και ενδιαφέρονται μαζί μας μέχρι και σήμερα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και την Δασική Υπηρεσία, για την άψογη συνδρομή τους στο δύσκολο έργο του συλλόγου μας.

O Πρόεδρος Βαγγέλης Τρακόσσας

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 19/02 - 19:04
Ζωάκια
Και όλη η Κως σας ευχαριστεί για την πολύτιμη προσφορά σας στα ζωάκια του νησιού μας. Ελπίζουμε να γίνει γρήγορα ένα σύγχρονο Δημοτικό καταφύγιο ζώων για την προστασία και τη φροντίδα τους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ