Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ηρώ Σαράγια: Τεράστια η μείωση στις ημερήσιες εκδρομές

25/08/2020
652 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τεράστια είναι η πτώση στις ημερήσιες εκδρομές με πλοία όπως προκύπτει από τα όσα μας είπε η Ηρώ Σαράγια του Harriet Travel στην Καρδάμαινα. Τόσο οι καθημερινές εκδρομές των τουριστών στα γύρω νησιά, όσο και το Δεκαπενταύγουστο στη Νίσυρο , είναι σχεδόν άδειες με τους πλοιοκτήτες να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα νέα δεδομένα. 

90% κάτω η κίνηση για Νίσυρο το Δεκαπενταύγουστο 

Αν και κάθε χρόνια η κοινοπραξία των πλοίων στην Καρδάμαινα εξυπηρετεί με ασταμάτητα δρομολόγια επί 48 ώρες τους προσκυνητές, φέτος, η εικόνα ήταν πρωτόγνωρή.  

« Αν και είχαμε επαρκή δρομολόγια μόλις περίπου 200 άτομα πήγαν να προσκυνήσουν στην Παναγιά Σπηλιανή. Κάθε χρόνο μεταφέραμε πάνω από 2.000 άτομα. Φέτος μόλις 200. Είναι απίστευτο αλλά και οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες. Υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί μέσα στην εκκλησία, δεν έγιναν τα πανηγύρια, υπάρχει και ο φόβος και έτσι οι προσκυνητές δεν επισκέφθηκαν την Παναγιά μας.» 

Πτώση σε ημερήσιες εκδρομές 

Αν και ο Ιούλιος έδειχνε ότι ο Αύγουστος θα πήγαινε καλύτερα από τα αναμενόμενα, τελικά η επιβατική κίνηση δεν είναι αυτή που περίμεναν τα πλοία των ημερήσιων εκδρομών.  

« Φοβούνται οι τουρίστες. Δεν προτιμούν πλέον να κάνουν εκδρομές στα γύρω νησιά ή με τα λεωφορεία. Προτιμούν να κινηθούν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ο κόσμος φοβάται. Ελπίζουμε με υγεία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και του χρόνου να επιστρέψουμε στα παλιά επίπεδα.» 

Η πτώση των εκδρομών φέρνει όμως νέα προβλήματα στους ανθρώπους του τουρισμού και ειδικά με όσους ασχολούνται με την θάλασσα καθώς τα έξοδα είναι τεράστια και τα έσοδα μηδαμινά. Όλοι ελπίζουν ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ