Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΚΑΣΣΙΩΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Σ/ΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

28/02/2020
202 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Είμαι μόνιμη κάτοικος Πυλίου Κω, πιο συγκεκριμένα ζω δίπλα στο ΚΥΤ Κω, το οποίο έχω επισκεφτεί αρκετές φορές από την λειτουργία του μέχρι και σήμερα. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς συνάδελφοι το έχετε επισκεφθεί και έχετε δει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, οι οποίες είναι γροθιά στο στομάχι της ανθρωπότητας.
Όλοι γνωρίζετε ότι όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και το καλοκαίρι του 2019 οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών ήταν πολλές. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια μετά από κάθε καλοκαίρι λάμβαναν χώρα οι απαραίτητες ενέργειες, διαδικασίας Ασύλου και ανάλογα γινόντουσαν είτε επιστροφές στις χώρες τους (και συγκεκριμένα από Κω είχαμε πολλές εθελούσιες επιστροφές), είτε μετακινήσεις στην ενδοχώρα και αρχές κάθε έτους υπήρχε μια καλή κατάσταση και ελεγχόμενος αριθμός διαμενόντων στην Κω.
Φέτος, αν εξετάσουμε τα στοιχεία από την Γεν. Γραμ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου διαπιστώνουμε τα εξής:
-2/11/2020 σύνολο 4314 άτομα στο νησί της Κω (σε όλες τις δομές)
-19/2/2020 σύνολο 4328 άτομα στο νησί της Κω (σε όλες τις δομές)
Ποια είναι λοιπόν η διαχείριση των ατόμων που μένουν στις δομές της Κω τους μήνες που δεν υπάρχουν αφίξεις;
Που είναι η αποσυμφόρηση που ακούμε;
Γιατί δεν λαμβάνετε υπόψιν σας τη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων Κω και Λέρου;
Που είναι η μέριμνα για το νησί της Κω και για τους ανθρώπους που μένουν χωρίς πρόσβαση σε βασικές παροχές υγιεινής;
Σας καλώ να δείτε τα αυτοσχέδια καταλύματα που συνεχώς πληθαίνουν εκτός του ΚΥΤ Κω και μια κατάσταση συνεχώς επιδεινούμενη σε χειμερινούς μήνες που οι αφίξεις είναι μηδενικές. Πολλοί άνθρωποι ζουν χωρίς ρεύμα και συχνά χωρίς καν νερό, ανάμεσα στα σκουπίδια και σε βρώμικες συνθήκες. Οι υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκείς. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, είναι από τους μεγαλύτερους που μπορεί κανείς να δει σε προσφυγικές κρίσεις παγκοσμίως. Πρώτη φορά η Κως αναφέρετε στις ενημερώσεις της Ύπατης Αρμοστείας για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ και είναι πραγματικά λυπηρό. Όλα τα ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ χρόνια είχαμε μια κατάσταση ελεγχόμενη αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι εγκαταλελειμμένη, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι και τελικά θύματα η Κως, οι κάτοικοι και οι πρόσφυγες.
Όταν πας να δημιουργήσεις κλειστές δομές για 5.000 άτομα, που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 7.000 σ’ ένα χώρο ανοιχτό, που μόνο η περίφραξη είναι κλειστή, αυτομάτως οι διαφορετικές υπηκοότητες, οι διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι διαφορετικές οικογενειακές καταστάσεις θα οδηγήσουν σε μια εκρηκτική κατάσταση.
Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω την αντίθεσή μου στην δημιουργία Κλειστών δομών για αιτούντες άσυλο, αφού κάτι τέτοιο παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, ενώ παράλληλα μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές, καθώς ούτε η κατάσταση στα νησιά θα βελτιωθεί, ούτε προφανώς οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα γίνουν καλύτερες, ούτε η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας θα βελτιωθεί.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι:
Να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών, σε κατάλληλες και ανθρώπινες δομές φιλοξενίας.
• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης
• Να εξασφαλιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά προσφύγων με τη λειτουργία ΔΥΕΠ και στα νησιά.
• Κασσιώτη Διονυσία
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ