Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Χαρτοφίλη "Τα γιατροσόφια της Εψιμανής και οι συνταγές της”

26/08/2021
346 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Χαρτοφίλη "Τα γιατροσόφια της Εψιμανής και οι συνταγές της” στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο "Χάνι".

Σε μια όμορφη και λιτή βραδιά που επιμελήθηκε το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κω στο πλαίσιο των θερινών Ιπποκρατείων, ξαναζωντάνεψαν όμορφες ιστορίες που διηγήθηκαν οι ομιλητές για την περίφημη Εψιμανή. 

Στο πάνελ των ομιλητών η επίτιμη πρόεδρος του Λυκείου, Αργυρώ Κατσίλη, η ιστορικός, φιλόλογος  και συγγραφέας Μαρία Τουλαντα Παρισίδη  και ο συγγραφέας Θεοδόσης Διακογιάννης. 

Αναφορά στην Εψιμανή έκανε και ο τέως υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης με τον ιδιαίτερο και γλαφυρό του τρόπο μιλώντας για την μητέρα της Αργυρώς Χαρτοφιλη και τα γιατροσόφια της. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ.κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς η Αντιδήμαρχος Πολιτισμου- Αθλητισμού - Τουρισμού κα. Σέβη Βλαχου και ο τέως υπουργός και πρόεδρος του ΔΙΙΚ, Αριστοτέλης Παυλίδης.

Το Λύκειο Ελληνίδων πραγματοποιώντας για μια ακόμη φορά  μια εξαιρετική εκδήλωση που αφήνει σημαντικά στοιχεία της λαογραφικής μας παράδοσης τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, "έκλεισε" την εκδήλωση τιμώντας την κα. Χαρτοφίλη. 

Για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά στο Λύκειο Ελληνίδων και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, της δόθηκε αναμνηστική πλακέτα, έπαινος, καθώς και κονκάρδα (πλέον επίτιμο μέλος του Λυκείου Ελληνίδων) από την πρόεδρο κα.Τέτη Φάκκου. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ