Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κόμμα για τα Ζώα: Στην Κω γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση αγελάδων, σε μεγάλη κλίμακα

19/01/2022
268 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ασχολήθηκε ξανά με το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων στην Κω. Ζητήσαμε από τους αρμόδιους της πόλης (τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά Θεοδόσιο, της κτηνιατρικές υπηρεσίες, τους αντιδημάρχους) να ασχοληθούν με αυτό το σημαντικό πρόβλημα, που συνιστά πλέον παθητική, αλλά συστημική κακοποίηση ζώων και μόνιμο παράγοντα δυσφήμισης της Κω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
 
 Η απάθεια των τοπικών παραγόντων πραγματικά εντυπωσιάζει!
 
 Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες της επιστολής της Mariëlla Sprado, που επέλεξε να ζήσει και να εργασθεί στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου, και που θεωρεί σωστά εντελώς απαράδεκτο το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων.
 

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή της και καλούμε, και με αυτόν τον τρόπο, τους αρμόδιους, τον Δήμαρχο Κω, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Ελληνική Αστυνομία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πράξουν τα δέοντα και να τιμωρήσουν τους κακοποιητές των δυστυχισμένων ζώων και όσους τους καλύπτουν με την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους!   


«Ζώντας στο ελληνικό νησί της Κω, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς αγελάδες να στέκονται δεμένες στον ήλιο χωρίς σκιά, κατάλληλη τροφή ή νερό. Βρίσκονται παντού!
 
 Σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσα σε δρόμους και πεζοδρόμια, στην παραλία και στο κέντρο της πόλης. Όλοι αυτοί οι χώροι είναι άσχετοι με την κτηνοτροφία, δεν διαθέτουν  καμία υποδομή και δεν ανήκουν στους ανθρώπους που βάζουν τις αγελάδες εκεί. Τώρα τον χειμώνα, τα φτωχά πλάσματα απλώς στέκονται μέσα στο κρύο και την υγρασία, σε άθλια κατάσταση, χωρίς κανένα καταφύγιο και κατάλληλη τροφή.
 
 Οι περισσότερες από τις αγελάδες είναι σκελετωμένες που σημαίνει πως δεν εκτρέφονται για το κρέας ή το γάλα τους. Αναρωτιέται έτσι κανείς γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτά τα ζώα και αδιαφορούν τόσο για αυτά;
 
 Κάποιοι λένε ότι εφόσον ένα ζώο φάρμας έχει σήμανση στο αυτί, οι ιδιοκτήτες του επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι σωστό.
 
 Γνωρίζω πως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία  η συνεχής έκθεση σε καιρικές συνθήκες (ζέστη, κρύο, βροχή κ.λπ) σε οποιονδήποτε υπαίθριο χώρο (μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές, χωράφια κ.λπ), χωρίς στέγαση που παρέχει στεγνό, δροσερό και άνετο περιβάλλον, το δέσιμο με αλυσίδες, η παροχή ακατάλληλου (ή καθόλου) τροφής και νερού, συνιστούν όλα παθητική κακοποίηση ζώου.
 
 Πράγμα που σημαίνει ότι στην Κω γίνεται συνεχής γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση ζώων, σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης, είναι παράνομο να δένονται ζώα χωρίς επίβλεψη, σε χώρους που δεν ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Το ελάχιστο είναι να βρίσκονται σε ένα μέρος που διαθέτει τις ελάχιστες υποδομές κάθε νόμιμης κτηνοτροφικής μονάδας.
 
 Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την κατάσταση των αγελάδων στην Κω διατηρούν μια σελίδα στο  Facebook https://www.facebook.com/CowsOfKos και συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας στο https://www.thepetitionsite.com/nl-nl/872/262/409/stop-the-suffering-of-the-cows-of-kos»

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
ΦΙΛΟΖΩΟΣ
ΦΙΛΟΖΩΟΣ 20/01 - 04:12
ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΩΟΙ
ΑΦΗΣΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΑΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ. ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η Mariella Sprado ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ Magdalena Xatzis ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ????? ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΩΝΤΕ ΑΛΟΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΣΑΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ.
Magdalena Xatzis
Magdalena Xatzis 19/01 - 15:26
Animal cruelty and tourism
When do the authorities understand that the whole world is pointing to Kos Island,with it's terrible animal welfare politics,and their letargic nun Action philosophy? And not only the cows are neglected and sometimes left to die-also the Barrel and chain dogs. Unchipped,unsterilised,neglected and left behind. When Dimos gets a call for one if them,than nobody is responsible. The citizens of Kos Island are batteling alone.... and many animals just suffer to death.... 18th century. I know many cases of tourists,that saw what is going on,and will never put their feet back on the island... shame on the people that cause them to suffer and same shame to our authorities... stand up from your desks and take Action. Open your eyes and minds!Promises are nothing.
Αναγνώστες
Αναγνώστες 19/01 - 14:55
Ζωοφιλια
Το θέμα είναι ο τι ιδιοκτήτης των άτυχων αγελάδων φιλοδοξούσε να αναμειχθεί με την πολιτική ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αλήθεια ποιοί μας κυβερνάνε;;
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 19/01 - 14:39
Ζωάκια
Έχετε δίκιο. αλλά απέχουμε πολύ από τους σταβλισμους της Ελβετίας και της Ολλανδίας. Έχω επισκευθεί και τις δύο χώρες και διαπίστωσα πως και στην κατοχή και εκτροφή ζώων υπάρχει εκεί επίπεδο και πολιτισμός. Θα τα καταφέρουμε κάποτε να τους φθάσουμε;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ