Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. Καϊσερλης: Θα συνεχίσω μέχρι να κατέβει η πλάκα την ντροπής από το νοσοκομείο

01/10/2021
82 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητοί φίλοι


Σήμερα ολοκλήρωσα μια βαθύτατη υποχρέωση που είχα σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, που βασανίστηκαν, που εξορίστηκαν και που δολοφονήθηκαν, όπως ο αριστούχος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Σωτήρης Πέτρουλας, τότε που ο συμπατριώτης μας αποστάτης Σταμάτης Μανούσης πρόδωσε την εντολή του λαού.


Η επιστολή που έδωσα προσωπικά ο ίδιος στους νέους και στις νέες των Λυκείων της Κω είχε την παρότρυνση να μάθουν την ιστορία του τόπου μας, γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν με την γνώση και με τους δικούς τους αγώνες να αποτρέψουν τα ίδια εγκληματικά λάθη.


Η Δημοκρατία την οποία κατακτήσαμε, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι άνθρωποι, δεν μπορεί να τιμά τον αποστάτη που την πρόδωσε.


Ότι και να λένε κάποιοι και ιδιαίτερα οι τοπικοί μας ηγέτες που δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της ανιστόρητης πράξης του Δ.Σ. του νοσοκομείου, έχω την υποχρέωση να συνεχίσω την προσπάθεια ενημέρωσης μέχρι να κατέβει από το δημόσιο νοσοκομείο η πλάκα της ντροπής για τον δημοκρατικό μας λαό και την ενότητα του..


Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης  


Επιστολή προς τους νέους και τις νέες του π. Δημάρχου Κω Κώστα Καϊσερλη

Αγαπητοί νέοι και νέες,

Είμαι ο Κώστας Καϊσερλης, γεννήθηκα το 1945, σπούδασα στην Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκλέχτηκα Δήμαρχος της Κω στα 33 μου χρόνια και διετέλεσα εκλεγμένος Δήμαρχος της Κω από το 1979 μέχρι το 2002 και από το 2011 μέχρι το 2014.

Υποχρεώνομαι να απευθυνθώ σε σας σήμερα, αισθανόμενος την ανάγκη να σας πληροφορήσω για ένα τραγικό γεγονός που έζησα το 1965 και που εύχομαι να μην το ξαναζήσετε εσείς. Και που δυστυχώς επανέρχεται στην μνήμη μου σήμερα με αισχρό τρόπο.

Είμαι δε  βέβαιος ότι δεν θα το ξαναζήσετε εσείς, γιατί ο νέος και η νέα που γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους,  δεν θα αφήσουν να ξαναγίνουν τέτοια ολέθρια και ενάντια στα πολιτικά ήθη για την πατρίδα τους λάθη.

Το 1965 είχαμε Βασιλεία και η κυβέρνηση που είχε εκλεγεί με το 53% του λαού ήταν της Ένωσης Κέντρου με Πρωθυπουργό τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου. Τότε ο Βασιλιάς έδιωξε τον Πρωθυπουργό γιατί δεν ήθελε να γίνει και υπουργός Εθνικής Άμυνας και έχρισε πρωθυπουργό έναν Βουλευτή της Ένωσης Κέντρου που αποστάτησε από την παράταξη. Στη Βουλή εμφανίστηκε αυτός με μερικούς άλλους αποστάτες και δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να κυβερνήσει. Ο Βασιλιάς πήρε πάλι ένα δεύτερο Βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, τον έχρισε πρωθυπουργό, αλλά στη Βουλή δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία. Κι έτσι ο Βασιλιάς αλίευσε κι άλλους αποστάτες ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Κώος Βουλευτής της Ένωσης Κέντρου Σταμάτης Μανούσης, που σχημάτισαν κυβέρνηση με τον τρίτο αποστάτη. Τον Μανούση μάλιστα τον έκαναν και Υπουργό υγείας(!!!), γιατί χάρη στη ψήφο του σχημάτισαν την κυβέρνηση.

Στο βασιλικό, λοιπόν, εκείνο πραξικόπημα εναντίον της Δημοκρατίας και της βούλησης του Ελληνικού Λαού συμμετέσχε και ο συμπατριώτης μας Σταμάτης Μανούσης, προδίδοντας έτσι ολόκληρο τον λαό της Κω που τον ψήφισε.

Αυτή η προδοσία οδήγησε μετά από 2 χρόνια την πατρίδα μας στην εφτάχρονη Δικτατορία και μετέπειτα στη διχοτόμηση της Κύπρου μας!

Ήταν οι εποχές των παθών και του μίσους, αμέσως μετά τον αδελφοκτόνο πόλεμο του 1945-49 που κανείς δεν επιθυμεί να επανέλθουν, πολύ δε περισσότερο κανείς δεν πρέπει να τις ξεθάβει και μάλιστα με τιμές υπέρ του βασιλιά και των αποστατών.

Και όμως η διοίκηση του νοσοκομείου της Κω, που διόρισε η κυβέρνηση, χωρίς καμιά έννομη εξουσιοδότηση ανάμειξης της στα πολιτικά πράγματα του νησιού, εντοίχισε στο νοσοκομείο μια τεράστια μαρμάρινη πλάκα στην οποία αποδίδει τιμές στον προδότη της βούλησης του λαού αποστάτη Σταμάτη Μανούση. Παραπλανώντας έτσι τις νεώτερες γενιές να πιστέψουν ότι πρόκειται για ένα άνδρα με υψηλό πολιτικό ήθος και μεγάλη προσφορά στα κοινά, παράδειγμα, δηλαδή, για μίμηση.

Διαμαρτύρομαι για την ανιστόρητη πράξη της διοίκησης του νοσοκομείου και απαιτώ την αποκαθήλωση της τιμητικής πλάκας που στρέφεται ευθέως κατά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος που κατακτήσαμε το 1974 με τις θυσίες του λαού και των ηρώων του Πολυτεχνείου, αλλά δυστυχώς και με την προδοσία της Κύπρου, διώχνοντας μια για πάντα την μοναρχία και τον βασιλιά. 

Απευθύνομαι σε σας χωρίς καμία διάθεση καθοδήγησης, λέγοντάς σας ότι οφείλουμε να προστατεύουμε την δημοκρατίας μας που είναι η βάση του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, της ελευθερίας. Τιμητικές πλάκες και εκδηλώσεις προσώπων και γεγονότων που έπαιξαν αρνητικό ρόλο τις εποχές του μεγάλου διχασμού δεν πρέπει να τις αποδεχόμαστε, γιατί έτσι συμβάλλουμε στην διαιώνιση των παθών και του διχασμού εκείνης της εποχής.

Η γνώση της ιστορίας είναι αναγκαία για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη και ο εμφύλιος αδελφοκτόνος πόλεμος, όπως και οι ρήξεις της μοναρχίας με τους εκλεγμένους πρωθυπουργούς του λαού το 1963 και το 1965 δεν πρέπει να επανέλθουν, ούτε και με τιμητικές πλάκες των προδοτών της βούλησης του λαού.

Σας προτρέπω να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να μελετήσετε μέσα από την Πολιτική Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, τις εποχές των παθών, του μίσους και του διχασμού, που ταλαιπώρησαν τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας,

Κώστας Καϊσερλης πρώην Δήμαρχος Κω και Βουλευτής Δωδεκανήσου.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ